Σαν σήμερα: Ο τελικός με τα «ξυρισμένα κεφάλια» (video+photos)

Ήταν 18 Απριλίου 1984 όταν ο ΠΑΟΚ είχε κερδίσει 74-70 τον Άρη και κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας, σε έναν τελικό που θυμούνται όλοι για το κοινό κούρεμα των παικτών του «Δικεφάλου του Βορρά».

Τη Μεγάλη Τετάρτη του 1984, η κατάνυξη είχε δώσει τη θέση της στο… πάθος για το τρόπαιο και όλη η Θεσσαλονίκη κινούταν στους ρυθμούς του μεγάλου τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Άρη, με τον Γκάλη στα… ντουζένια του και την κόντρα να αρχίζει να «χτίζεται» για αυτό που θα ακολουθούσε τα επόμενα χρόνια.

Στον πάγκο του ΠΑΟΚ καθόταν ο Φαίδωνας Ματθαίου ενώ σε αυτόν του Άρη ο Γιάννης Ιωαννίδης. Κι αν ο «Ξανθός» ήταν μια φορά… προληπτικός, αποδείχθηκε πως ο Ματθαίου είχε κι αυτός τις δικές του προκαταλήψεις. Τότε είχε αναφέρει στους παίκτες του τη συνήθεια ομάδων από το κολεγιακό πρωτάθλημα, να κουρεύονται όλοι μαζί και να έχουν ίδια μαλλιά, κάτι που έκανε και ο ΠΑΟΚ αφού ο Φασούλας είπε στους συμπαίκτες του «και γιατί δεν κουρευόμαστε κι εμείς».

Έτσι κι έγινε, με τον ΠΑΟΚ στο τέλος να κατακτά το τρόπαιο σε ένα ματς που έγινε σαν σήμερα (18 Απριλίου), με τον «Μάτζικ» Νίκο Σταυρόπουλο να κάνει μεγάλο ματς κόντρα στον Γκάλη και την παρέα του. Ο Σταυρόπουλος είχε 26 πόντους, με τον Γκάλη να έχει 20 και τον Φιλίππου 22 αλλά να μην είναι αρκετοί για τον Άρη!

ΠΑΟΚ (Ματθαίου): Πολίτης 8, Μ.Κατσούλης 12, Αγγελίδης, Μπακόπουλος 8, Ζ.Κατσούλης 2, Φασούλας 12, Αλεξανδρής 6, Σταυρόπουλος 26, Κωνσταντινίδης, Πολυχρονάκος

Άρης (Ιωαννίδης): Γκάλης 20, Νικήτας 13, Ρωμανίδης 2, Παραμανίδης, Φιλίππου 22, Τσαχτάνης 4, Δοξάκης, Κοκολάκης 9, Σταμάτης, Γεωργιάδης.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss