Σβήνουμε τα σημάδια της κούρασης από την επιδερμίδα | Vita.gr

Τι μπορούμε να κάνουμε όταν αντικρίζουμε το κουρασμένο είδωλό μας μπροστά στον καθρέφτη; Και μάλιστα όταν έχουμε μόλις ξυπνήσει; Η επιδερμίδα είναι θαμπή, οι μαύροι κύκλοι και οι σακούλες έντονες και γενικότερα η όψη μας φαίνεται καταβεβλημένη. Κι όμως μπορούμε να την ανανεώσουμε με λίγες κινήσεις. Ένα χλιαρό ντους, ένα μεγάλο φλιτζάνι από ένα ζεστό αντιοξειδωτικό ρόφημα  και μερικά έξυπνα και γρήγορα tips θα κάνουν το είδωλό μας στον καθρέφτη να χαμογελάει και πάλι φρέσκο και λαμπερό.

* Για τη θαμπή όψη

Τα κύτταρα της επιδερμίδας ανανεώνονται κυρίως το βράδυ. Ετσι αν ο ύπνος μας είναι ελλιπής, θα ξυπνήσουμε βλέποντας την όψη μας θαμπή και άτονη.

Τι κάνουμε: Μηχανική απολέπιση για 3’, είτε με τα δάχτυλα είτε με ένα βρεγμένο σφουγγαράκι.

Επιπλέον, πριν κοιμηθούμε, εφαρμόζουμε μια σύνθεση που ενισχύει τη βραδινή κυτταρική ανανέωση.

* Για τους μαύρους κύκλους

Τα διεσταλμένα αγγεία φαίνονται πιο έντονα στο λεπτό δέρμα, κάτω από τα μάτια. Το φαινόμενο εντείνεται όταν έχουμε ξενυχτήσει. Άλλες αιτίες είναι η κληρονομικότητα, η ρινική συμφόρηση. Επίσης όταν είμαστε άρρωστοι ή πάσχουμε από ιγμορίτιδα. Αλλά και η έλλειψη σιδήρου και το υπερβολικό κάπνισμα και αλκοόλ, είναι καταλυτικοί παράγοντες.

Τι κάνουμε: α) Καμουφλάρουμε τους μαύρους κύκλους με ένα κονσίλερ. Αν είναι πολύ έντονοι, επιλέγουμε ειδικά σχεδιασμένες περιποιητικές συνθέσεις που βοηθούν στην μειώνουν την εμφάνισή τους.

β) Προσπαθούμε να αναπληρώσουμε τον ύπνο που μας λείπει.

* Για το πρήξιμο και τις σακούλες

Οι σακούλες οφείλονται σε κατακράτηση υγρών και στην ατονία της μικροκυκλοφορίας. Ωστόσο, αν το πρόβλημά μας δεν είναι η κούραση και το ξενύχτι, ίσως οφείλονται σε κάποια αλλεργική αντίδραση, στην ιγμορίτιδα ή στο  αποθηκευμένο λίπος κάτω από τα μάτια.

Τι κάνουμε: Εφαρμόζουμε πρωϊ ή βράδυ μια ειδική σύνθεση με καφεϊνη θα διεγείρει την μικροκυκλοφορία και θα αποσυμφορήσει την περιοχή. Στη συνέχεια πιέζουμε ελαφρά τις κόγχες με 2 παγωμένα κουτάλια. Αυτό θα μειώσει εντυπωσιακά το πρήξιμο.

* Για τις λεπτές γραμμές

Η αφυδάτωση από το αλκοόλ και το τσιγάρο αλλά και η οξείδωση που υπέστη το δέρμα από το ξενύχτι της προηγούμενης μέρας κάνουν τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές πιο έντονες.

Τι κάνουμε: Ενυδατώνουμε καλά το δέρμα μας μετά τον καθαρισμό. Αν χρειάζεται χρησιμοποιούμε ένα αντιγηραντικό serum. Οταν έχουμε χρόνο, εφαρμόζουμε μια θρεπτική μάσκα με λιπίδια που θα κάνει αμέσως το δέρμα πιο ελαστικό και λείο.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss