Σβαμπ: «Είχαμε θέματα στην άμυνα»

Τα προβλήματα στην άμυνα πλήρωσε ο ΠΑΟΚ κόντρα στην Αϊντχόφεν, όπως τόνισε ο Σβαμπ.

Δεν είχε απαντήσεις ο ΠΑΟΚ στον τρόπο που έκανε επιθέσεις η Αϊντχόφεν, σύμφωνα με τον Στέφαν Σβαμπ. Ο Αυστριακός μέσος επισήμανε στη συνέντευξη Τύπου ότι ο «Δικέφαλος του Βορρά» δεν είχε την απαιτούμενη ηρεμία στην επίθεση και είχε θέματα στην αμυντική του λειτουργία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Στέφαν Σβαμπ:

Για τους λόγους που έχασε ο ΠΑΟΚ ενώ έκανε 0-2: «Κάναμε ένα καλό ξεκίνημα στο ματς, αλλά στην συνέχεια ρίσκαρε πολύ ο αντίπαλος και κατάφερε να μειώσει γρήγορα το σκορ. Είχαμε εμείς 2-3 καλές κόντρα επιθέσεις για να πετύχουμε ένα ακόμα γκολ, αλλά είδαμε μετά ένα πολύ ανοιχτό παιχνίδι. Θα μπορούσαμε να κάνουμε το 1-3 και να πάρουμε ξανά προβάδισμα ασφαλείας. Στο δεύτερο μέρος η αντίπαλη ομάδα έβαλε δυο γρήγορα γκολ, ξέραμε ότι θα υποφέρουμε σε αυτό το παιχνίδι. Προσπαθήσαμε μετά το 3-2 να κάνουμε ότι μπορούμε για να βάλουμε ένα γκολ που θα μας έδινε την ισοπαλία, αλλά δεν τα καταφέραμε».

Για το ποιο ήταν το πρόβλημα: «Μετά από τα πρώτα 20 λεπτά, ο αντίπαλος βγήκε μαζικά μπροστά. Το θέμα της άμυνας, δεν αφορά μόνο τους αμυντικούς, αλλά όλη την ομάδα. Λογικά όταν είσαι στο 0-2 και ο αντίπαλος είναι μαζικά μπροστά να αμυνθείς και να ψάξεις κόντρα. Ήταν ευνοϊκό για αυτούς ότι έβαλαν γρήγορα το 1-2, εμείς από την πλευρά μας είχαμε θέματα αμυντικά γενικότερα, θα μπορούσαμε να τα είχαμε πάει καλύτερα στην λειτουργία μας στην άμυνα. Όσον αφορά στην επίθεση, θα μπορούσαμε να είχαμε μεγαλύτερη ηρεμία στις επιλογές μας για να πάρει ανάσες η άμυνα και να φανεί ο αντίπαλος ότι μπορούμε να φτάσουμε στην περιοχή και να απειλήσουμε».

Για τις επιθέσεις που δέχτηκε ο ΠΑΟΚ από τον άξονα: «Το είχαμε συζητήσει πριν το παιχνίδι, γνωρίζαμε ότι θα επιλέξουν να παίξουν από τον άξονα. Δεν είναι εύκολο να αμυνθείς σε μια τέτοια κατάσταση. Νομίζω ότι όλα τα γκολ του αντιπάλου ήταν παρόμοια. Αυτό είναι το μεγάλο όπλο της Αϊντχόβεν ότι φέρνουν τα εξτρέμ προς τα μέσα, αλλά δεν καταφέραμε να τους σταματήσουμε. Είναι μια ομάδα με μεγάλη ποιότητα, προσπαθήσαμε να κλείσουμε τους χώρους και σίγουρα δεν μπορούμε να πούμε ότι τα καταφέρουμε. Μας πίεσε πολύ και δυστυχώς κατάφερε να μας βάλει τρία γκολ».

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss