Σεισμός στη Θήβα – Χουλιάρας: Είναι συνέχεια της μικροσεισμικής δραστηριότητας της περιοχής

Σεισμός Τώρα: Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, έγινε αισθητή τα ξημερώματα της Κυριακής (11/7), στις 03:00, στη Θήβα και σε αρκετές περιοχής της Βοιωτίας, της Αττικής, της Φθιώτιδας και της Εύβοιας.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Το επίκεντρο εντοπίστηκε 2 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοανατολικά της Θήβας, ενώ το εστιακό βάθος προσδιορίστηκε στα 8,2 χιλιόμετρα.

Τι αναφέρει ο Γεράσιμος Χουλιάρας

Ο Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, σεισμολόγος, Γεράσιμος Χουλιάρας με ανάρτηση του του Facebook αναφέρει πως «ο σεισμός είναι συνέχεια της μικροσεισμικής δραστηριότητας που παρακολουθείτε το τελευταίο διάστημα στην περιοχή όπου χαρακτηριστικά είναι τα μικρά μεγέθη των σεισμών και το μικρό εστιακό βάθος».

Ο κ. Χουλιάρας αναφέρει σχετικά:

«4,3 Ρίχτερ κατέγραψε το σεισμολογικό δίκτυο και έγιναν ιδιαίτερα αισθητά στις 3:00 το πρωί με το επίκεντρο 2 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοανατολικά της Θήβας, σε εστιακό βάθος 8,2 χιλιομέτρων. Ο σεισμός είναι συνέχεια της μικροσεισμικής δραστηριότητας που παρακολουθείτε το τελευταίο διάστημα στην περιοχή όπου χαρακτηριστικά είναι τα μικρά μεγέθη των σεισμών και το μικρό εστιακό βάθος ώστε να είναι ιδιαίτερα αισθητοί στους κατοίκους που ακούν επίσης το ακουστικό κύμα που εκλύετε σε κοντινές αποστάσεις.

Μπορείτε να επικοινωνείτε με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο όλο το εικοσιτετράωρο και να έχετε τις πληροφορίες που θέλετε.»

Δείτε στη gallery το σεισμό, όπως τον κατέγραψε ο σεισμογράφος του Σεισμολογικού Δικτύου του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, που είναι τοποθετημένος στη Λοκρίδα του Νομού Φθιώτιδας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός – 3η δόση εμβολίου: Πότε και για ποιους θα χρειαστεί – Ποια προστατεύουν με δύο δόσεις

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss