Σεισμός: Στο χορό των ρίχτερ η Θεσσαλία

Μεγάλη αναστάτωση προκάλεσε ο νέος σεισμός μεγέθους 5,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε 16 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της Ελασσόνας στις 20:38 την Πέμπτη, μία μόλις ημέρα μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,0 Ρίχτερ που συγκλόνισε το Δαμάσι.

Χωρίς ρεύμα βρίσκονται τα χωριά Μαγούλα, Μεσοχώρι και Αμούρι του δήμου Ελασσόνας, καθώς προκλήθηκε βλάβη στο δίκτυο από τις νέες σεισμικές δονήσεις και τις πτώσεις χαλασμάτων από παλιά σπίτια που είχαν πληγεί από τον χθεσινό σεισμό.

Αρκετοί κάτοικοι έχουν βγει στους δρόμους των χωριών και υπάρχει αναστάτωση για το φαινόμενο.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός στα χωριά βρίσκεται κλιμάκιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, όπου μεταφέρει κουβέρτες, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, για τους κατοίκους των περιοχών.

Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές στο δήμο Λαρισαίων

Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν αναφερθεί ζημιές στο δήμο Λαρισαίων, από τον νέο ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή.

Ο δήμος με ανακοίνωση του, σημειώνει ότι παρακολουθεί την εξέλιξη της σεισμικής ακολουθίας και ενημερώνεται συνεχώς και υπεύθυνα από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους φορείς της ελληνικής Πολιτείας. Παράλληλα τονίζεται, ότι το Συντονιστικό Κέντρο της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Λαρισαίων θα συνεχίζει να λειτουργεί καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

περισσότερα https://www.grtimes.gr

Για δεύτερη χρονιά οι Εκδόσεις Καστανιώτη προσφέρουν σε παιδιά, εφήβους και νέους μια δημιουργική διέξοδο, προκηρύσσοντας τον διαγωνισμό συγγραφής «Γίνε σήμερα ο συγγραφέας του αύριο».

Ομάδα Best News

Ομάδα Best News

Η ομάδα μας αποτελείται από έμπειρους δημοσιογράφους με θετικό πνεύμα.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss