Σε χιλιάδες απολύσεις θα προχωρήσει η Tesla

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, θέλει να περικόψει περίπου το 10% των θέσεων εργασίας της Tesla, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Με email του προς τα στελέχη, ο Musk αναφέρει ότι έχει ένα “σούπερ κακό προαίσθημα” για την οικονομία. Συμπεριλαμβανομένων των θυγατρικών της, η Tesla απασχολεί περίπου 100.000 άτομα με βάση την ενημέρωση που υπήρχε στα τέλη 2021, οπότε ο όποιος αριθμός απολύσεων αναμένεται να είναι σημαντικός.
Η Tesla δυσκολεύεται με την παραγωγή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της περισσότερο από άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, καθώς τα περισσότερα από τα οχήματά της που προορίζονται για τις ασιατικές και ευρωπαϊκές αγορές κατασκευάζονται στην Κίνα και πιο συγκεκριμένα στο εργοστάσιό της στη Σαγκάη. Όπως και άλλες εταιρείες, έτσι και η Tesla συνάντησε δυσκολίες στην επανεκκίνηση της παραγωγής μετά τα lockdowns που επιβλήθηκαν εξαιτίας της πανδημίας.
Επιπλέον, το κλίμα στην παγκόσμια αγορά και στους επενδυτές είναι αρνητικό εξαιτίας του πληθωρισμού και του πολέμου στην Ουκρανία. Ωστόσο, η αγορά εργασίας στις ΗΠΑ βρίσκεται στα καλύτερά της επίπεδα, με την ανεργία να διατηρείται σταθερά στο 3,6%, το χαμηλότερο επίπεδο από την έναρξη της πανδημίας. Η ζήτηση για τα οχήματα Tesla παραμένει επίσης ισχυρή, σύμφωνα με το Reuters. 
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Musk ενημέρωσε τους υπαλλήλους της SpaceX και της Tesla ότι πρέπει να επιστρέψουν στο γραφείο με πλήρη απασχόληση ή να εγκαταλείψουν την εταιρεία. Η ασυμβίβαστη στάση του στην εξ αποστάσεως εργασία έρχεται σε αντίθεση με άλλες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας που έχο …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss