Σημαντική πτώση στα έσοδα της Γιουνάιτεντ λόγω του άδειου Ολντ Τράφορντ | Sportdog Team

Σημαντική πτώση, ύψους περίπου 20% κατέγραψαν τα έσοδα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατά το πρώτο τρίμηνο της σεζόν, όπως ανακοίνωσε ο αγγλικός σύλλογος το βράδυ της Πέμπτης (12/11).

Οι «κόκκινοι διάβολοι» γνωστοποίησαν πως το μεγαλύτερο μέρος της «τρύπας», προέρχεται από τις απώλειες εσόδων από τις πωλήσεις εισιτηρίων, καθώς οι φίλαθλοι δεν μπορούν να παρακολουθήσουν αγώνες λόγω της πανδημίας του κοροναϊού.

Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης οικονομικής έκθεσης, αναμενόταν την Παρασκευή (13/11), ωστόσο κυκλοφόρησαν μια ημέρα νωρίτερα λόγω σφάλματος στην κατάθεσή της.

Η Γιουνάιτεντ, που παραμένει χωρίς εντός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα κατά τη διάρκεια της εφετινής σεζόν, είχε ζητήσει τον περασμένο μήνα από την κυβέρνηση να επιτρέψει στους φιλάθλους να επιστρέψουν στα γήπεδα, προσθέτοντας ότι μπορεί να φιλοξενήσει με ασφάλεια 23.500 φίλους της στο «Ολντ Τράφορντ», διατηρώντας τις κοινωνικές αποστάσεις.

Παραμένει αβέβαιο, ωστόσο, το πότε θα καταστεί δυνατό να επιστρέψει ο κόσμος στα αγγλικά γήπεδα, καθώς η κυβέρνηση επέβαλλε νέο lockdown για τον Νοέμβριο.

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Εντ Γούντγορντ, δήλωσε την Πέμπτη ότι η υγειονομική κρίση συνέχισε να προκαλεί «σημαντική αναστάτωση», αλλά ήταν αισιόδοξος ότι «σταδιακά θα αρχίσει να εμφανίζεται μια φάση ανάκαμψης».

Τα αποτελέσματα της οικονομικής έκθεσης, ήρθαν σε μια στιγμή που το μέλλον του προπονητή της ομάδας Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ αμφισβητήθηκε έντονα μετά από την ήττα με 2-1 από την Μπασακσεχίρ στην Κωνσταντινούπολη για το Champions League την περασμένη εβδομάδα, αλλά η κατάσταση εξομαλύνθηκε μετά την εκτός έδρας νίκη επί της Έβερτον.

«Παραμένουμε απολύτως αφοσιωμένοι στο μονοπάτι που βασίζουμε, κάτω από την καθοδήγηση του Όλε, καθώς η ομάδα συνεχίζει να εξελίσσεται», δήλωσε ο Γούντγουορντ.

Ο σύλλογος υπογράμμισε ότι τα παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών και η ακύρωση της καλοκαιρινής περιοδείας της ομάδας στο εξωτερικό, αποτέλεσαν το βασικό πλήγμα για τα έσοδά της, αλλά αντισταθμίστηκε εν μέρει, από τα υψηλότερα έσοδα που προέκυψαν από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Τα έσοδα στις ημέρες των αγώνων υποχώρησαν κατά 92,3%, σε 1,7 εκατομμύρια λίρες (1,9 εκατ. ευρώ), ενώ τα έσοδα από τις μεταδόσεις αυξήθηκαν 44,7%, σε 47,6 εκατομμύρια λίρες (52,9 εκατ. ευρώ).

Το κλαμπ ανέφερε επίσης, πως η τριμηνιαία απώλεια εσόδων ήταν ύψους 30,3 εκατομμυρίων λιρών (33,7 εκατ. ευρώ) και τα συνολικά έσοδα ήταν 109 εκατομμύρια λίρες (121 εκατ. ευρώ).

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, newpost.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss