Με ανακοίνωση με την οποία έδινε στη Νέα Δημοκρατία διορία τριών ωρών για να απολογηθεί για ανακοίνωση κατά την οποία, κατά τον ίδιο, αναφέρθηκαν σε ψεύδη για το πόθεν έσχες του ίδιου προχώρησε την Παρασκευή ο Παύλος Πολάκης, καθώς στη συνέχεια ακολούθησε αντίδραση του κυβερνητικού κόμματος και του προέδρου της Επιτροπής πόθεν έσχες, Αθανάσιου Μπούρα.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προειδοποίησε την Παρασκευή πως θα προσφύγει στη δικαιοσύνη, έπειτα από δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος με τίτλο «Παραβιάζει το νόμο – Γιατί δεν δήλωνε 15 χρόνια την εταιρεία της συζύγου του;», με τον ίδιο να διαψεύδει το δημοσίευμα και να υποστηρίζει πως αυτό έρχεται να για καλυφθούν τα ζητήματα του πρωθυπουργικού πόθεν έσχες, και ειδικά, της γαλλικής εταιρείας με την οποία έχει σχέσεις η Μαρέβα Γκραμπόβσκι.

Λίγη ώρα μετά, ο Π. Πολάκης επανήλθε, υποστηρίζοντας πως έδωσε εντολή στον δικηγόρο του «να καταθέσει αγωγή και μήνυση σε κάθε υπεύθυνο από τη Νέα Δημοκρατία για την πρωινή προβοκατόρικη και συκοφαντική ανακοίνωση» εναντίον του ιδίου και της συζύγου του, και προανήγγειλε πως θα ζητήσει αποζημίωση «1.000.000 εγώ και 1.000.000 η σύζυγος μου, που θα διατεθούν για το καλό του δημοσίου συστήματος Υγείας στο νομό Χανίων!»

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Επιτροπής πόθεν έσχες, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Αθανάσιος Μπούρας, προχώρησε σε δημόσια δήλωση, με την οποία δήλωσε λυπημένος με τη στάση και τις δηλώσεις του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, αποδέχτηκε ωστόσο πως οι δηλώσεις πόθεν έσχες του Π. Πολάκη εμφάνιζαν «παρατυπίες», οι οποίες στη συνέχεια διορθώθηκαν.

Όπως ανέφερε ο Αθ. Μπούρας:

«Με λύπη μου διαπιστώνω ότι η χθεσινή μου παράκληση προς όλους να αφήσουν μακριά από τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες τη λειτουργία της Επιτροπής, φαίνεται ότι δεν έγινε σεβαστή απ’ όλους. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αναπληρωματικό μέλος της επιτροπής κ. Παύλος Πολάκης, προχώρησε σήμερα σε μια ανάρτηση το ύφος της οποίας δεν θα ήθελα να χαρακτηρίσω σεβόμενος το θεσμικό μου ρόλο. Έχω όμως την υποχρέωση να διαφυλάξω το κύρος της επιτροπής και για τον λόγο αυτό θα παραθέσω χωρίς καμία αξιολόγηση τα πραγματικά περιστατικά προκειμένου να βγάλει ο κάθε ένας τα δικά του συμπεράσματα.

Στο πλαίσιο του επανελέγχου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης των ετών 2015-2018 (οικονομική χρήση), ο ορκωτός ελεγκτής που είχε αναλάβει τον έλεγχο του κ. Πολάκη διαπίστωσε ότι στις δηλώσεις του δεν εμφανιζόταν η ατομική επιχείρηση της συζύγου του και του εστάλησαν αρμοδίως σχετικές παρατηρήσεις τον Οκτώβριο του 2020. Σε συνέχεια των παρατηρήσεων της Επιτροπής ο κ. Πολάκης, τον Μάρτιο του 2021 υπέβαλλε τροποποιητική δήλωση δηλώνοντας αναδρομικά την ατομική επιχείρηση της συζύγου του. Κατόπιν της συμμόρφωσης του αυτής, η επιτροπή έθεσε τη δήλωσή του στο αρχείο στη συνεδρίαση της στις 23.6.2021».

Λίγη ώρα αργότερα, η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε νέα ανακοίνωση για το θέμα, σημειώνοντας πως «ο κ. Πολάκης επανέρχεται με το γνωστό ύφος του και απειλεί», ζητώντας στη συνέχεια απαντήσεις από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ας αφήσει λοιπόν κατά μέρος τις απειλές και ας απαντήσει ευθέως: Είναι αλήθεια ή όχι ότι στο πλαίσιο του επανελέγχου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης των ετών 2015-2018, ο ορκωτός ελεγκτής που είχε αναλάβει τον έλεγχο του κ. Πολάκη διαπίστωσε ότι στις δηλώσεις του δεν εμφανιζόταν η ατομική επιχείρηση της συζύγου του; Είναι αλήθεια ή όχι ότι του εστάλησαν αρμοδίως σχετικές παρατηρήσεις τον Οκτώβριο του 2020 κατόπιν των οποίων τον Μάρτιο του 2021 υπέβαλε τροποποιητική δήλωση, δηλώνοντας αναδρομικά την ατομική επιχείρηση της συζύγου του; Είναι αλήθεια ή όχι ότι η Επιτροπή έθεσε τη δήλωση του στο αρχείο στις 23.6.2021, όπως έκανε και με άλλες υποθέσεις, κατόπιν της συμμόρφωσης του αυτής;» ανέφερε η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, για να καταλήξει σε ερωτήματα.

«Πώς λοιπόν ο κ. Πολάκης έχει κάνει σημαία τα πόθεν έσχες άλλων, όταν ο ίδιος είχε στο δικό του σημαντικές παραλείψεις κατά παράβαση του νόμου; Εκτός αν έχει όντως πιστέψει ότι είναι μια κατηγορία μόνος του: να κουνάει το δάχτυλο σε όλους δίχως να δίνει λόγο σε κανέναν. Όπως ακριβώς κάνει και με το θέμα του εμβολιασμού» καταλήγει η ανακοίνωση.

«Ευχόμαστε καλά ξεμπερδέματα στη ΝΔ για τις συκοφαντίες της προς τον κ. Πολάκη αναφορικά με το πόθεν έσχες του» αντέδρασε στο μεταξύ ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τη Νέα Δημοκρατία πως προσπαθεί να καλύψει το ζήτημα του πρωθυπουργικού πόθεν έσχες, και παρέχοντας κάλυψη στον βουλευτή του.

«Μπορεί άραγε να δώσει επιτέλους εξίσου πλήρεις και πειστικές απαντήσεις ο κ. Μητσοτάκης για την γαλλική εταιρία που κρύβει για πέμπτο χρόνο από το δικό του πόθεν έσχες; Η έστω οι υπουργοί του, που αν αθροίσεις τα δάνεια τους, όπως φαίνονται στα πόθεν έσχες τους, με τα χρέη της ΝΔ στις τράπεζες πλησιάζουν το μισό δις. Ευρώ;» αναρωτιέται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και καταλήγει πως «όσο και να εκλιπαρεί για προστασία τα κανάλια ο κ. Μητσοτάκης για να θάβουν την παρανομία του, να είναι σίγουρος ότι θα λογοδοτήσει».​

«ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΞΥΛΟ!!! Ορίστε λοιπόν: Πριν λίγη ώρα η Νέα Δημοκρατία έβγαλε ανακοίνωση, προσπαθώντας να καλύψει την πατάτα που έκανε με την ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ που πήγε να στήσει με το πόθεν έσχες μου!» επανήλθε αργά το βράδυ της Παρασκευής ο Π. Πολάκης, υποστηρίζοντας πως τα πόθεν έσχες του δεν είχαν κανένα πρόβλημα, κατηγορώντας τη Νέα Δημοκρατία πως προσπαθεί «να θολώσει τα νερά».

Το πρωί του Σαββάτου, ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανήλθε, με μία ανάρτηση κατά την οποία επιχειρεί να απαντήσει στα ερωτήματα ένα προς ένα, καλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δώσει τις αντίστοιχες απαντήσεις για τα σοβαρά ζητήματα που προκύπτουν από τις οικογενειακές δηλώσεις περιουσιακής του κατάστασης.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Π. Πολάκη:

Καλημέρα ,πάμε επανάληψη άλλη μια φορά γιατί το τραβάει ο οργανισμός των απατεώνων της ΝΔ που πήγαν να στήσουν προβοκατσια με μενα για να καλύψουν τα ΨΕΥΔΗ και τις ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ του Μητσοτακη:
Ποια ήταν η «παρατυπία» που έκανα εγώ ;
-Όχι απόκρυψη επαγγελματικής δραστηριότητας!
-Όχι απόκρυψη υψους και ειδους εισοδημάτων !!
Αλλά το ότι δεν ειχε υπογράψει η σύζυγος μου τη δήλωση περιουσιακής κατάστασης των ετών 2015-18.(γιατί δεν μου ειχε ζητηθεί τότε!!)
ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΗΛΑΔΗ που συνέβη π.χ. με τον ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ τον πρώην πρωθυπουργό και τον ΚΩΣΤΑ ΑΓΟΡΑΣΤΟ τον περιφερειάρχη Θεσσαλιας ,που το διόρθωσαν και αυτοί όπως κι εγώ φέτος που το ζήτησαν οι ορκωτοί ελεγκτές!!!(φωτό1-2-3-4)
Για μενα λοιπόν εξαπέλυσαν λάσπη που γύρισε στα μούτρα τους με τα στοιχεία που ανακοίνωσα δημόσια!!
ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΖΟΥΜΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΧΑΛΑΣΑ:
Στον κατάλογο με τα 708 ονόματα που εγκρίθηκαν και αρχειοθετηθήκαν οι δηλώσεις τους για τα έτη 2015-18 ,από την επιτροπή Πόθεν εσχες στις 23 Ιουνίου 2021 υπάρχει και το όνομα του ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ με κωδικό παρατυπιας 4.
Δηλαδη «ελλιπή στοιχεία αναφορικά με τις δραστηριότητες της συζύγου»!!(φωτό 5-6)
ΒΓΑΛΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑ ΕΓΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙΣ ΠΩΣ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ!!!
Τολμάς;;; Όχι βέβαια!!!
ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ που κρύβεται όλη η ΑΤΙΜΙΑ που πήγαν να κάνουν:
Στις 23 Ιουνίου 2021 που συνεδρίασε η επιτροπή ΔΕΝ είχαν βγει στη δημοσιότητα τα νέα στοιχεία που αποκάλυψε ο Βαξεβάνης και το DOCUMENTO ,αρχες Ιουλίου για το ψευδές πόθεν εσχες και την παράνομη ιδιοκτησία Γαλλικής Εταιρείας από το πρωθυπουργικό ζεύγος!!
Πονηρά σκεφτόμενοι λοιπόν πήγαν να ΞΑΝΑΠΕΡΑΣΟΥΝ στη συνεδρίαση της επιτροπής Πόθεν εσχες στις 28 ΙΟΥΛΙΟΥ (πριν τρεις ημέρες) το πόθεν εσχες του Κυριακου Μητσοτακη για έγκριση και αρχειοθέτηση μέσα σε ένα άλλο πίνακα με δηλώσεις πολιτικών προσώπων που δεν είχαν περάσει την προηγούμενη συνεδρίαση!!!!
ΜΕ ΠΟΙΟ ΣΚΟΠΟ;
Όταν θα έφτανε η υπόθεση στη δικαιοσύνη ,(γιατί θα φτάσει δεν μπορεί να κουκουλωθεί ο,τι κι αν κάνουν) να έλεγαν : «Ορίστε η επιτροπή Πόθεν εσχες της Βουλης ΜΕΤΑ τις αποκαλύψεις έλεγξε το πόθεν εσχες του πρωθυπουργού τα βρήκε όλα εντάξει και το αρχειοθέτησε»!! ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΤΗ ΓΛΥΤΩΝΑΝ!!!
Δυστυχώς για αυτούς είχαν γνώση οι φυλακες ,τους πιάσαμε στα πράσα και άρχισαν να ψελλίζουν «συγγνώμη λάθος» και βέβαια με τα στοιχεία και την αναφορά που κατέθεσα είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ η επιτροπή να ΞΑΝΑΕΛΕΓΞΕΙ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ του κυρίου Μητσοτακη!!!
Βεβαιως τα ίδια στοιχεία οδεύουν και προς τον Άρειο Πάγο και τη Δικαιοσύνη!
Η αλήθεια θα λάμψει ,ο,τι και να κάνετε ,όποια ραδιουργία και αν οργανώσετε ,ΟΣΟ ΠΕΤΣΟΤΑΙΣΜΑ κι αν ρίξετε στα ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΑ ΜΜΕ για να θάψουν το θέμα!!!!(χθες πάλι άλλα 20 εκατομμύρια !!!!)