ΣΚ στο σπίτι: Οι παιδικές παραστάσεις και εκπαιδευτικές δράσεις που θα ενθουσιάσουν το μικρό σου

Το Σαββατοκύριακο σχεδόν έφθασε και το μικρό σου ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει αυτό: η διασκέδαση στο σπίτι αρχίζει. Ναι, μπορεί τις προηγούμενες χρονιές να φορούσατε τα καλά σας και να παρακολουθούσατε μαζί μία θεατρική παράσταση που είχε ξεχωρίσει, όμως, φέτος μένουμε σπίτι για λίγο ακόμα για το καλό όλων μας. Όταν, λοιπόν, τα παιδιά δεν πάνε θέατρο ή δεν συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές δράσεις, αυτές έρχονται στο σπίτι τους. Ναι, καλά κατάλαβες άλλο ένα Fun Online Weekend ξεκινάει και αυτές είναι οι προτάσεις μας!

Η Βαλίτσα με τις μάσκες
Οι Απόκριες έφτασαν και η Λαμπρινή με την Αντωνία ψάχνουν να βρουν τι στολή θα φορέσουν ώστε να ντυθούν για το καρναβάλι. Στη σοφίτα του σπιτιού τους ανοίγουν τις παλιές βαλίτσες και ανακαλύπτουν έναν ολόκληρο κόσμο από στολές, μάσκες, καπέλα της γιαγιάς τους μαζί με το ημερολόγιο της. Το διαβάζουν και τι ανακαλύπτουν; Ότι η γιαγιά με τις φιλενάδες της, όταν έρχονταν οι Απόκριες, ντύνονταν και ζωντάνευαν τα αγαπημένα τους παραμύθια και όλους τους ήρωες που ζούσαν μέσα σ΄ αυτά. Οι βαλίτσες ανοίγουν, τα παλιά φορέματα, τα καπέλα, οι μάσκες φοριούνται, τα τραγούδια ακούγονται και ο χορός αρχίζει. Και όχι μόνο για τα δύο κορίτσια αλλά και για όλα τα παιδιά που συμμετέχουν και αυτά στο γλέντι. Γίνονται και αυτά ήρωες των παραμυθιών και μιλάνε με τους άλλους ήρωες καθώς οι ηθοποιοί τα βάζουν για τα καλά στη δράση. Μία αποκριάτικη ιστορία, σε μία χρονιά που η χαρά της συγκεκριμένης εορτής λείπει, που θα συναρπάσει τους μικρούς μας φίλους. Αυτή την Κυριακή στις 16:00 σε live – streaming.

Η νίκη της Ελπίδας
Το θέατρο Σοφούλη επιστρέφει με τη διαχρονικά αγαπημένη Παιδική Σκηνή του αυτή τη φορά διαδικτυακά, παρουσιάζοντας μία διαδραστική παράσταση για όλη την οικογένεια στο πνεύμα των ημερών. Με πολυκάμερη λήψη, ειδικά σκηνοθετημένη για τηλεοπτική μετάδοση και ειδικά επεξεργασμένο ήχο για άψογη κατανόηση του κειμένου. Η Ελπίδα είναι ένα κοριτσάκι που αγαπάει πολύ τον παππού και την γιαγιά της. Όμως ο κύριος Κορονοϊός δεν της επιτρέπει πια να τους δει. Είναι θυμωμένη. Νιώθει φυλακισμένη. Σκαρφίζεται λοιπόν να κάνει την άρρωστη και να τους πάρει τηλέφωνο γιατί είναι σίγουρη πως θα την λυπηθούν και θα πάνε σπίτι να την δουν, να την φροντίσουν, μιας και η μαμά και ο μπαμπάς λείπουν στην δουλειά και τα μαθήματα γίνονται πια διαδικτυακά. Όμως, τα πράγματα άλλαξαν. Δεν είναι όπως παλιά. Θα καταφέρει η μικρή μας να καταλάβει γιατί πρέπει να μείνει μακριά τους. Θα καταλάβει πώς μπορεί να νικήσει τον ιό; Μία επίκαιρη ιστορία ζωντανεύει στις οθόνες σας αυτό το Σαββατοκύριακο οποιαδήποτε στιγμή θέλετε!

Ζητείται ακροβάτης για τσίρκο
Το διαδραστικό, αποκριάτικο show «Ζητείται ακροβάτης για Τσίρκο» επιστρέφει και αυτή την Αποκριά, αυτή τη φορά διαδικτυακά, για να ξεσηκώσει και να διασκεδάσει ολόκληρη την οικογένεια! Όταν ένας ακροβάτης φεύγει από το τσίρκο, η παράσταση πάει για καταστροφή! Ποιος θα αντικαταστήσει τον καλλιτέχνη που λείπει; Μήπως εσύ; Φορέστε τις αποκριάτικες στολές σας και πάρτε μέρος στο πιο κεφάτο πάρτι της πόλης, από το σαλόνι σας! Αυτή την Κυριακή στις 11:30 και 17:00

Το ταξίδι του ήρωα
Σε αυτό το εργαστήριο του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, οι μικροί μας φίλοι θα παίξουν με τις έννοιες του ήρωα, του προορισμού και των εμποδίων μέσα από το ταξίδι του κλασικού ήρωα. Κάθε παιδί θα δημιουργήσει την προσωπική του περιπέτεια και τον δικό του ήρωα που θα πρωταγωνιστεί σε αυτή. Ένα ταξίδι στο οποίο ο καθένας, μέσα από προσωπικές επιλογές, θα ξεπεράσει εμπόδια και δυσκολίες, θα εκφράσει επιθυμίες και στόχους και θα δοκιμάσει τρόπους επίλυσης προβλημάτων που θεωρεί καλύτερους. Το εργαστήριο συντονίζουν οι : Νιόβη Σταυροπούλου (εικαστική ψυχοθεραπεύτρια) και Ιφιγένεια Θεοδοσίου (Παιδαγωγός). Αυτή την Κυριακή 11:00-13:00.

Μάσκες, γιρλάντες και χαρταετοί
Μικροί και μεγάλοι, με την καθοδήγηση της Ιφιγένειας Λελοβίτη, θα έχουν την ευκαιρία να κατασκευάσουν εντυπωσιακές μάσκες, πολύχρωμες γιρλάντες και χαρταετούς για να διακοσμήσουν το σπίτι τους και να γιορτάσουν τις Αποκριές. Έμπνευση θα δώσει σύντομο video σχετικά με τη μακρά ιστορία, τον συμβολισμό και την εικαστική αναπαράσταση ενός εθίμου που «πετάει» χιλιάδες χρόνια. Η συμμετοχή στο εργαστήριο αυτό του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς είναι δωρεάν. Για τη συμμετοχή σας, μπορείτε να στείλετε e-mail στη διεύθυνση ArchivesPIOP@piraeusbank.gr, γράφοντας ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας και την ημερομηνία που προτιμάτε. Ξεκινάμε!

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss