Σοκ για πολλούς… Κι όμως, τα παπούτσια μου είναι 18 ετών!

Ε, ναι λοιπόν τα παπούτσια μου είναι 18 ετών. Με ρωτήσατε στα social πού μπορείτε να τα βρείτε και σας απάντησα.

Τα συγκεκριμένα Gucci παπούτσια τα είχα αγοράσει σε ένα ταξίδι στη Ρώμη που είχα κάνει με τον Νίκο. Η αλήθεια είναι ότι δεν τα αγάπησα ποτέ πολύ. Τα coup de foudre μού συμβαίνουν συνήθως με τα δωδεκάποντα κλασικά pumps. Τα είχα ωστόσο πληρώσει τόσο ακριβά και τα είχα συνδέσει με όμορφες αναμνήσεις από το ταξίδι μου, που έμειναν στην αποθήκη του σπιτιού μου για χρόνια, όταν πια έφυγαν από τη μόδα.

Από πέρσι τα 70′s clogs, οι πλατφόρμες και γενικά τα παπούτσια με τους μεγάλους πάτους έχουν επιστρέψει δυναμικά. Και κάπως έτσι ανέσυρα κι εγώ τα παλιά μου παπούτσια, που όποιος τα βλέπει με ρωτάει πού μπορεί να τα βρει!

Το ίδιο μοτίβο ακολουθώ και σε πολλά άλλα πράγματα στην γκαρνταρόμπα μου. Έχω “χτίσει” μια ντουλάπα αγοράζοντας ελάχιστα κομμάτια κάθε χρόνο, που είναι ωστόσο διαχρονικά. Μεταξωτά, κλασικά πουκάμισα σε ουδέτερα χρώματα που δεν φεύγουν από τη μόδα ποτέ, καλοραμμένα σακάκια, δερμάτινα τζάκετ και πολύ κλασικά παλτό. Κάθε χρόνος που περνάει, τα αγαπώ όλο και πιο πολύ. Είναι φτιαγμένα από καλά υφάσματα και αντέχουν στο χρόνο. Και μιλώ για την πραγματική μου ντουλάπα. Όπως καλά πια γνωρίζετε, πολλά από τα ρούχα που φοράμε τα δημόσια πρόσωπα στις εκπομπές και στις φωτογραφίσεις, επιστρέφονται.

Θα έχετε ίσως προσέξει και στις εκπομπές μου ή στο Instagram ότι φοράω τα τελευταία χρόνια γόβες που πρωτοφόρεσα πριν από επτά και οκτώ χρόνια. Γιατί είναι κλασικές και έχω επενδύσει χρήματα για να τις αγοράσω.

Όταν είχε έρθει στην Ελλάδα η Anna Wintour, είχα πάει στο Μέγαρο Μουσικής να ακούσω την ομιλία της, στο πλαίσιο του συνεδρίου που αφορούσε, μεταξύ άλλων, στο ζήτημα της βιώσιμης μόδας. Είχε πει λοιπόν, “ότι τέχνη είναι να δημιουργείς ρούχα, που έχουν διάρκεια και που φτιάχνονται με φροντίδα” και ότι “η μόδα στα μάτια των περισσότερων ανθρώπων αντιμετωπίζεται ως κάτι αναλώσιμο” που είναι λάθος. Πρόσθεσε δε, ότι ειδικά τα δημόσια πρόσωπα θα έπρεπε να φορούν το ίδιο ρούχο περισσότερες φορές δημόσια για να περάσουν το μήνυμα. Η ίδια στην προσωπική της ζωή το κάνει πράξη. Φοράει εδώ και 22 χρόνια τα ίδια Manolo Blahnik. Τα ανανεώνει όταν χρειάζεται παραγγέλνοντας το ίδιο σχέδιο!

Αλήθεια εσύ ποιο αντικείμενο λατρεύεις από την ντουλάπα σου και δεν το αποχωρίζεσαι εδώ και πολλά χρόνια;

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss