Σούπερ Προμηθέας – Πρώτη νίκη στο Eurocup, μέσα στην Τουρκία! | Sportdog Team

Ο Προμηθέας πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στη διοργάνωση του Eurocup, με 84-93 απέναντι στη Μπούρσασπορ, έχοντας εξαιρετικά ποσοστά σε δίποντα (15/28), τρίποντα (15/34), ενώ μέτρησε 19 ασίστ για 9 λάθη. Μεγάλοι πρωταγωνιστές για την ελληνική ομάδα οι Μίλερ (27π.) και Γιαννόπουλος (17π.).

Έχοντας σε εξαιρετική μέρα τους  Ίαν Μίλερ (27π.), Χάρη Γιαννόπουλο (17π) και Δημήτρη Αγραβάνη (10π., 7 ριμπ., 3 ασ.), ο Προμηθέας πήρε την πρώτη του νίκη στο EuroCup (84-93), απέναντι στη Μπούρσασπορ και έκανε το 1-2.

Οι Πατρινοί παρά τα εξαιρετικά ποσοστά τους στα σουτ εντός πεδιάς και την καλή αναλογία ασίστ – λαθών, δεν είχαν ένα εύκολο απόγευμα απέναντι στους Τούρκους, αλλά δείχνοντας υπομονή και κάνοντας σωστές επιλογές ακόμα και όταν οι αντίπαλοι πλησίαζαν στο σκορ, κατάφεραν με κάποια σκαμπανεβάσματα να διατηρήσουν το +11 που «έχτισαν» στην τρίτη περίοδο. 

Ο Προμηθέας ξεκίνησε πολύ «μουδιασμένος» στο παιχνίδι και με την Μπούρσασπορ να έχει αρκετά εύστοχα μακρινά σουτ, στα μισά της πρώτης περιόδου βρέθηκε στο -11 (19-8). Με τους Αγραβάνη, Χριστοδούλου αλλά και δύο συνεχόμενα τρίποντα του Χάρη Γιαννόπουλου άρχισε να «ψαλιδίζει» τη διαφορά, ενώ 4” πριν το τέλος της πρώτης περιόδου οι Πατρινοί με ένα τρίποντο του Μίλερ, πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με 25-26. 

Με τους Φαγέ και Τζέιμς οι φιλοξενούμενοι παρέμεναν μπροστά στο σκορ, όμως η Μπούρσασπορ είχε σε εξαιρετική μέρα τον Μαξίμ Μουτάφ που έφτασε γρήγορα τους 11 πόντους και έβαλε και πάλι την ομάδα του σε θέση οδηγού, 6 λεπτά πριν το ημίχρονο. Οι παίκτες της ελληνικής ομάδας κερδίζοντας έξυπνα φάουλ και ευστοχώντας από τη γραμμή των βολών έμεναν κοντά στο σκορ, ενώ λίγο πριν την ανάπαυλα, με τον Ίαν Μίλερ να φτάνει τους 13 πόντους, ο Προμηθέας πέρασε μπροστά με 43-46. 

Στην τρίτη περίοδο ο Προμηθέας με ένα σερί 0-8 και σύμμαχο τα σουτ τριών πόντων, πήρε μια καλή διαφορά 13 πόντων (47-60). Στη συνέχεια η Μπούρσασπορ μείωσε στους 6, όμως με τον Γιαννόπουλο να πετυχαίνει το τέταρτο του εύστοχο τρίποντο και τον Αγραβάνη το τρίτο, ο Προμηθέας έκλεισε το δεκάλεπτο προηγούμενος με 59-68. 

Στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου οι γηπεδούχοι με τον Τέρνερ να κερδίζει γκολ φάουλ και να φτάνει τους 17 πόντους, μείωσε στους 6 (62-68), όμως στη συνέχεια Φαγέ και Ραντίεβιτς ανέβασαν στροφές και αύξησαν και πάλι στους 11 για τον Προμηθέα (64-75). Η Μπούρσασπορ με ένα επιμέρους σκορ 8-0 μείωσε στο τρίποντο. Με τον Γιαννόπουλο να είναι εύστοχος και πάλι από τα 6.75 και τον Μίλερ να δίνει τη δική του παράσταση φτάνοντας τους 21 πόντους, ο Προμηθέας πήρε και πάλι μια απόσταση ασφαλείας (74-82), έχοντας παράλληλα 18 ασίστ για 8 λάθη. Το γκολ φάουλ που κέρδισε ο Αγκμπελέσε διατήρησε το προβάδισμα των Πατρινών με τους Τούρκους να μειώνουν με ένα τρίποντο του Μουτάφ. Μέχρι το τέλος ο Προμηθέας δεν ρίσκαρε και τελικά πήρε έστω και δύσκολα την πρώτη του νίκη με 84-93. 

Τα δεκάλεπτα: 25-26, 43-46, 59-68, 84-93
Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ. 

ΠΗΓΗ: sdna.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, newpost.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss