Στέφανος Τσιτσιπάς: Η άγνωστη ιστορία της ζωής του «Next Big Thing» του παγκόσμιου τένις

Στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού έχουν γραφτεί «χρυσές» σελίδες βγαλμένες από «τρελά» όνειρα. Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μπάσκετ του 1987, το Euro 2004, η νίκη της Ελλάδας κόντρα στην Dream Team το 2006 και φθάνουμε στο σήμερα, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να γράφει με τη… ρακέτα του, τη δική του σελίδα στο βιβλίο των ονείρων.

Το τένις στην Ελλάδα δεν είναι όπως το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Ο Στέφανος το γνώριζε αυτό από μικρή ηλικία. Όταν η Εθνική κατέκτησε το Euro το 2004, ήταν μόλις 6 ετών και όπως κάθε πιτσιρικάς τότε, λάτρεψε τη μπάλα.

Ο ίδιος έχει πει πως το πρότυπο του ήταν ο Ροναλντίνιο και πως μέχρι τα 9 του αγαπούσε τη μπάλα. Τότε κατάλαβε πως θέλει να κάνει τα δικά του «μαγικά» στο χώρο του τένις και ζήτησε από τον πατέρα του να σταματήσει όλα τα αθλήματα που έκανε (κολύμπι, στίβο, ποδόσφαιρο), γιατί θέλει να γίνει επαγγελματίας τενίστας.

Ιστορική πρόκριση στον τελικό του Ρολάν Γκαρός

Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να πάρει το «εισιτήριο» για τον μεγάλο τελικό του Roland Garros. Τη μέχρι τώρα μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του, αλλά και συνολικά του ελληνικού τένις.

Μετά από ένα συγκλονιστικό ημιτελικό με τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, ο 22χρονος πρωταθλητής επικράτησε με 3-2 σετ του 24χρονου Γερμανού κι έγινε ο πρώτος τενίστας από την Ελλάδα που θα δώσει το «παρών» σε τελικό Grand Slam.

Ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε 2-0, ο Ζβέρεφ «απάντησε» και ισοφάρισε, αλλά στο πέμπτο σετ ήταν συγκλονιστικός (6-3, 6-3, 4-6, 4-6, 6-3) και θα περιμένει το νικητή του αποψινού δεύτερου ημιτελικού ανάμεσα σε Ράφα Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς για να μάθει τον αντίπαλό του στον καταληκτικό αγώνα της Κυριακής.

Δείτε στη gallery στιγμιότυπα από τον ημιτελικό του Roland Garros:

«Το μαργαριτάρι που σώθηκε από τα νερά του Αιγαίου»

Ο 20χρονος όχι μόνο έγινε επαγγελματίας, αλλά αυτή τη στιγμή θεωρείται το next best thing του παγκοσμίου τένις, με την εξέλιξή του να είναι ραγδαία.

Τον Οκτώβρη του 2016, ήταν Νο 205 στην παγκόσμια κατάταξη. Ένα χρόνο μετά, έγινε ο πρώτος Έλληνας που μπήκε στους Top 100 (No 95) και αυτή τη στιγμή που γράφονται αυτές οι λέξεις, βρίσκεται στο No 4 (όταν ενημερωθεί η λίστα μετά το τέλος του τουρνουά) έχοντας την ευκαιρία να ανέβει ακόμη πιο ψηλά πριν τελειώσει το Roland Garros.

Πριν συμβούν όλα αυτά όμως, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδωσε το μεγαλύτερο αγώνα της ζωής του σε ηλικία 16 ετών. Η ισπανική «El Pais» σε άρθρο της το 2018, αποκάλυπτε το δυσάρεστο περιστατικό που σημάδεψε για πάντα τη ζωή του Έλληνα τενίστα.

Με τίτλο «Το μαργαριτάρι που σώθηκε από τα νερά του Αιγαίου», αναφέρθηκε στο παρ’ ολίγον πνιγμό του Στέφανου στα νερά της Κρήτης το καλοκαίρι του 2015.

tsitsipas

«Ποτέ δεν σκεπτόμασταν πως η θάλασσα είναι δύσκολη. Μπήκαμε στο νερό με κάποιους φίλους αλλά τα ρεύματα μας παρέσερναν. Έπινα νερό. Πνιγόμουν. Ήταν η μοναδική φορά στη ζωή μου που αισθάνθηκα ότι πεθαίνω, μια φρικτή αίσθηση που σήμαινε πως όλα τελείωναν εκεί», είπε ο Στέφανος Τσιτσιπάς σε βίντεο – αφιέρωμα που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΑΤΡ.

Συνεχίζοντας τη συγκλονιστική του ιστορία, ο Τσιτσιπάς ανέφερε πως τους κοιτούσε ο πατέρας του απ’ έξω, πως κολύμπησε προς το μέρος τους και τον έσωσε βγάζοντάς τον σε ένα βράχο.

«Εκεί κατάφερα να αναπνεύσω ξανά φυσιολογικά και μετά σιγά σιγά μεταφερθήκαμε στην ακτή. Τότε συνειδητοποίησα πως ο Θεός ήθελε να μου δώσει μια δεύτερη ευκαιρία και άλλαξα τον τρόπο σκέψης μου», είπε.

Έναν χρόνο αργότερα έγινε επαγγελματίας τενίστας και φτάσαμε στο σήμερα, όπου το όνομά του συζητείται σε όλη την Ελλάδα, και όχι μόνο.

Τσιτσιπάς, όπως Πετρούνιας και Αντετοκούνμπο

Η ιστορία του Τσιτσιπά θα μπορούσε να γίνει ταινία. Όπως και του Γιάννη Αντετοκούνμπο, αλλά και του Λευτέρη Πετρούνια. Η αλήθεια, όμως, είναι πως αυτό που ζει σήμερα ο ελληνικός αθλητισμός είναι πραγματικότητα και αυτά τα παιδιά κάνουν όλους τους Έλληνες να χαίρονται και να πανηγυρίζουν σε κάθε τους επιτυχία.

Όχι δεν γίνεται σύγκριση μεταξύ τους. Άλλωστε μιλάμε για τρία εντελώς διαφορετικά αθλήματα. Όχι δεν είναι μόνο αυτοί οι αθλητές που ανεβάζουν συνεχώς την ελληνική σημαία ψηλά. Είναι, όμως, κάποιοι από τους σύγχρονους «ήρωες», που κάνουν τα παιδιά να αφήνουν τα κινητά και τους υπολογιστές, να αλλάξουν τρόπο ζωής και σκέψης και να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος που έχουμε σαν χώρα.

Ο «Tsitsifast» παράτησε όλα τα… διάσημα -στην Ελλάδα- αθλήματα για να ασχοληθεί με τη μεγάλη του αγάπη και τα κατάφερε.

Ίσως οι περισσότεροι να μην γνωρίζουν καν τους κανονισμούς του αθλήματος, όμως για όλους μας ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι ένα «διαμάντι» που λάμπει και θα συνεχίσει να λάμπει για πολλά χρόνια ακόμα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss