Στα τέλη Φεβρουαρίου (πιθανόν) η GeForce RTX 3060 της Nvidia με τιμή $329

Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν και έτσι η Nvidia ανακοίνωσε σήμερα στη CES 2021, την GeForce RTX 3060, το οικονομικότερο μοντέλο της σειράς RTX 30, λίγες εβδομάδες μετά την παρουσίαση της RTX 3060 Ti.

Με κόστος $329, η GeForce RTX 3060 έρχεται να αντικαταστήσει την άκρως επιτυχημένη GTX 1060 την οποία πολλοί gamers εξακολουθούν να χρησιμοποιούν ακόμα και σήμερα. Φυσικά η νέα πρόταση της Nvidia είναι κατά πολύ ανώτερη με 12GB GDDR6 μνήμη και υποσχέσεις από την εταιρεία για 10 φορές καλύτερες επιδόσεις στο ray tracing, κάνοντάς την ιδανική για κάποιον που είτε βρίσκει ακριβό είτε γενικότερα δεν βρίσκει κάποιο άλλο μοντέλο της σειράς.

Δεν λείπει η υποστήριξη όλων των σχετικών RTX εφαρμογών αλλά και του DLSS που κάνει χρήση της τεχνητής νοημοσύνσης προκειμένου να βελτιώσει σημαντικά τα γραφικά στις χαμηλές αναλύσης. Με το DLSS η Nvidia επιτρέπει σε ένα παιχνίδι να γίνει render σε χαμηλή ανάλυση, αναλαμβάνοντας στη συνέχεια την «επανακατασκευή» της εικόνας προκειμένου το τελικό αποτέλεσμα να βρίσκεται στα επίπεδα εγγενούς περιεχομένου με ανάλυση 4K.

Στο παρακάτω διάγραμμα που έδειξε η Nvidia κατά την παρουσίασή της, μπορούμε να δούμε τις επιδόσεις της RTX 3060 έναντι των GTX 1060 και RTX 2060 σε μια σειρά από δημοφιλή παιχνίδια. Η μέτρηση έχει γίνει με τα παιχνίδια να παίζουν στην Full HD ανάλυση και σε σύστημα με επεξεργαστή Core i9 όπως αναφέρεται.

Η κυκλοφορία των πρώτων μοντέλων αναμένεται στα τέλη Φεβρουαρίου κάτι που πιθανόν να σημαίνει νέα προβλήματα διαθεσιμότητας με βάση και την εμπειρία που πολλοί gamers εξακολουθούν να έχουν και με άλλα μοντέλα της σειράς.

  • Like 1

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss