Στη Microsoft ο Guido van Rossum, δημιουργός της Python

Έπειτα από 6.5 χρόνια στην Dropbox και ένα χρόνο μακριά από κάποια εταιρεία, ο δημιουργός της δημοφιλούς γλώσσας προγραμματισμού εντάχθηκε στο δυναμικό της Microsoft.

Ο Guido van Rossum, δημιουργός της προγραμματιστικής γλώσσας Python, πλέον θα είναι μέρος της Microsoft. Μετά από 6.5 χρόνια στην Dropbox, επίλεξε να κλείσει εκείνο το κεφάλαιο της καριέρας του τον περυσινό Οκτώβριο κι από τότε απείχε από οποιαδήποτε εταιρεία.

Ο ίδιος δήλωσε, μέσω Twitter, πως θα κάνει την Python καλύτερη και όχι μόνο στα Windows, καθώς η εταιρεία έχει μπει στα «νερά» διαφόρων open source projects.

Μιλώντας στο Techcrunch, ένας εκπρόσωπος της εταιρείας επιβεβαίωσε το γεγονός, δίχως να αποκαλύπτει περισσότερα από τον van Rossum ως προς το ποιο ακριβώς θα είναι το αντικείμενό του στην εταιρεία.

Πίσω στο 1989, ο van Rossum ξεκίνησε δουλειά στο αντικείμενο που θα εξελισσόταν στην Python, κάτι που συνέχισε σε διάφορες εταιρείες όπως οι BeOpen, Zope και Elemental Security. Από το 2005 έως το 2012 εργάστηκε στην Google, δημιουργώντας το εργαλείο Mondrian παράλληλα συμμετέχοντας στην ανάπτυξη τής App Engine.

Το να ενώσουν τις δυνάμεις τους van Rossum και Microsoft ήταν κάτι απίθανο μέχρι πριν κάποια χρόνια, καθώς η εταιρεία δεν είχε τις καλύτερες σχέσεις με οτιδήποτε open source. Στην εποχή Nadella, όμως, αυτό άλλαξε με εμφατικό τρόπο, καθώς μια από τις σημαντικότερες κινήσεις της εταιρείας ήταν η εξαγορά του GitHub έναντι 7.5$ δις. Με την Python να είναι, πλέον, μια από τις δημοφιλέστερες γλώσσες προγραμματισμού, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα εξελιχθεί μετά την έλευση του van Rossum σε ένα κολοσσό όπως η Microsoft.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss