Τρεις νεκροί και εκατό εκτοπισμένοι είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός των πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει στη Νότια Τουρκία, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Το πρακτορείο, που επικαλείται δηλώσεις του υπουργού Γεωργίας, Μπεκίρ Πακντεμιρλί, αναφέρει επιπλέον, πως η πυρκαγιά δεν είναι υπό έλεγχο και πως η περιοχές που καίει έχουν αυξηθεί. «Το βράδυ ήταν 600 εκτάρια. Βλέπουμε ήδη πως αυτό θα αυξηθεί κατά 3 ή 4 φορές». Είναι η δεύτερη μέρα που μαίνεται η πυρκαγιά, ενώ ξεκίνησε από τη δασική περιοχή γύρω από την πόλη Μαναβγκάτ και οι υψηλές θερμοκρασίες με τους ισχυρούς ανέμους την κάνουν δύσκολο το έργο της κατάσβεσής της.

Οι πυρκαγιές έχουν εξαπλωθεί στις μεσογειακές επαρχίες της Τουρκίας Άδανα, Οσμανιέ, Μερσίν, καθώς και στην Αττάλεια με συνολικά 1.904 ανθρώπους να εργάζονται για την κατάσβεσή τους. Οι φωτιές ξέσπασαν σε 41 περιοχές, με τις 31 να έχουν τεθεί υπό έλεγχο μέχρι τώρα.

Οι περισσότεροι από τους νοσηλευόμενους λόγω εισπνοής καπνού έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία, ενώ έχουν εκκενωθεί δεκάδες χωριά στις περιοχές που καίγονται.