Στην 6η πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού πέρασε το πρώτο του βράδυ ο 33χρονος πιλότος και καθ’ ομολογία δολοφόνος της Καρολάιν, μετά την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα για προφυλάκισή του, καθώς δεν τους έπεισε για τους ισχυρισμούς του. «Η προφυλάκιση ήταν αναμενόμενη. Ο κόσμος πιστεύει ότι προς το παρόν δικαιώνεται η μνήμη της. Τα πάντα όμως θα κριθούν στο δικαστήριο» είπε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή Συνδέσεις ο δικηγόρος της οικογένειας Αθ. Χαρμάνης τονίζοντας τα κίνητρά του δράστη παραμένουν υπό έρευνα. Ο 33χρονος θα το μοιραστεί το κελί με άλλους τρεις κρατούμενους, ο ένας εξ αυτών επίορκος σωφρονιστικός υπάλληλος που έχει κατηγορηθεί σε υπόθεση ναρκωτικών. Οι άλλοι δύο εκτίουν ποινές για ναρκωτικά και λαθρεμπόριο.

Ο κ. Χαρμάνης μετέφερε την επιθυμία της οικογένειας να πάρει την επιμέλεια του παιδιού τουλάχιστον για τα πρώτα χρόνια. «Η μητέρα της Καρολάιν έχει δίκιο όταν λέει ‘μου πήραν το παιδί, ας μη μου πάρουν και το εγγόνι, θα είναι η χαριστική βολή για μένα’ . Τα πάντα θα κριθούν με το συμφέρον του παιδιού. Οι κοινωνικοί λειτουργοί θα υποβάλουν τις εκθέσεις τους στην εισαγγελέα ανηλίκων κι εκείνη θα βγάλει προσωρινή διάταξη μέχρι να αποφασίσει το δικαστήριο.»

«Δεν είχα κίνητρο» υποστήριξε ο γυναικοκτόνος που επί σχεδόν 40 μέρες έπαιζε θέατρο

Στην πεντάωρη κατάθεση του, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος επέμεινε ότι είχε προηγηθεί ένταση ανάμεσα στον ίδιο και τη σύζυγό του, ότι το έγκλημα δεν ήταν προμελετημένο και ότι δεν είχε κίνητρο, ούτε συνεργό. «Η οικογένεια δεν μου έχει δώσει εικόνα ότι μπορεί να κρύβεται και κάτι άλλο από πίσω, ωστόσο στα προμελετημένα εγκλήματα υπάρχει κίνητρο. Αυτό θα το ερευνήσουν οι αρχές. Εκτιμώ ότι δεν ήταν έγκλημα εν βρασμώ ψυχικής ορμής. Ήταν προμελετημένο» είπε  ο δικηγόρος της οικογένειας.

Μέχρι και την ύστατη ώρα εμφανίστηκε ασύνδετος συναισθηματικά με τις πράξεις του και ψυχρός υποστηρίζοντας ότι δεν θα έπρεπε να κριθεί προφυλακιστέος, καθώς απουσιάζουν οι ενδείξεις ενοχής του για τα αδικήματα που κατηγορείται. Στην απολογία του επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι δεν είχε κίνητρο, παρά το γεγονός ότι έπαιζε θέατρο επί σχεδόν 40 ημέρες, μέχρι τελικά να ομολογήσει. Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος φέρεται να είπε ότι όλα έγιναν σε μία στιγμή, λόγω της έντασης που είχε προηγηθεί. «Ανέβηκα από το ισόγειο του σπιτιού στη σοφίτα, προκειμένου να την πείσω να κοιμηθεί με το παιδί μας. Ξεκινήσαμε μια κουβέντα φορτισμένη, όπως την είχα αγκαλιάσει, έγειρα δίπλα της και συνέβη ό,τι συνέβη. Ζητώ συγγνώμη που κατέστρεψα δύο οικογένειες και το μέλλον του παιδιού μου» φέρεται να κατέθεσε ο 33χρονος. Ο ίδιος ζήτησε την τιμωρία του και κατέληξε στην απολογία του: «μακάρι να μπορούσα το χρόνο πίσω αλλά δυστυχώς δεν γυρνάει».

Μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Από τις 6» ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου Aλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, έκανε λόγο για πολύωρη ανάκριση όπου δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινίσεις. «Σε καμία περίπτωση ο εντολέας μου δεν έχει σκοπό να αμαυρώσει την τιμή της Καρολάιν. Αξίζει την τιμωρία του. Θέλει την τιμωρία του ως προς αυτό. Παρόλα αυτά λέει τις καταστάσεις όπως έγιναν. Δίνει τη δική του εκδοχή», δήλωσε.

Σχετικά με το έγκλημα στα Γλυκά Νερά ο συνήγορος υπεράσπισης το χαρακτήρισε «οικογενειακή τραγωδία» και τόνισε ότι το αδίκημα είναι πολύ σοβαρό. Όσον αφορά στο αν η υπεράσπιση αμφισβητεί τα στοιχεία του κατηγορητηρίου και ειδικότερα όσα προέκυψαν από την ανάλυση των καμερών, του smart watch της άτυχης Καρολάιν και του κινητού τηλεφώνου του καθ’ ομολογία δράστη ο κ. Παπαϊωαννίδης τόνισε ότι ο ανακριτής έχει υποβάλει αίτημα να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη στην κάμερα του εσωτερικού σπιτιού.

Σύμφωνα με διαρροές της αστυνομίας, ο δράστης υπέβαλε αίτημα για την κλήση μαρτύρων, προκειμένου να δώσουν την πλήρη εικόνα για τη σχέση του κατηγορουμένου με το θύμα. «Οι οποιεσδήποτε προστριβές στο απώτερο παρελθόν και αν υπήρξαν δεν νομίζω ότι παίζουν καθοριστικό ρόλο στο να κριθεί αν αυτό το έγκλημα ήταν εκ προμελέτης ή εν βρασμώ ψυχικής ορμής. Ξέρετε ο βρασμός ψυχικής ορμής έχει νομολογηθεί ότι είναι μια αιφνίδια υπερδιέγερση συναισθήματος. Ένα θύμα, το οποίο κοιμάται δεν μπορεί να προκαλέσει αιφνίδια υπερδιέγερση συναισθήματος» δήλωσε στην ΕΡΤ ο Θανάσης Χαρμάνης, συνήγορος της οικογένειας της Καρολάιν.

Μιλώντας για τον πελάτη του και την εικόνα του ψυχρού που του αποδίδεται από μερίδα του κόσμου ο κ. Παπαϊωαννίδης είπε: «Είναι ένας άνθρωπος που συνειδητοποίησε τι έγινε. Κατέστρεψε τη ζωή του. Ως συνήγορος υπεράσπισης δεν μπορώ να μιλήσω για τη φυσιογνωμία του. Πάντως μέσα στην ανάκριση έδειξε ένα άλλο πρόσωπο».

Εισαγγελική παραγγελία για την επιμέλεια του βρέφους

Αναφορικά με την επιμέλεια του βρέφους της οικογένειας τόνισε: «Υπήρχε μια επαφή με την οικογένεια (του δράστη). Αν δεν βρεθεί από κοινού λύση θα υποβάλλουμε τα αιτήματά μας στην αρμόδια εισαγγελέα ανηλίκων και εκείνη θα κρίνει με προσωρινή διάταξη… Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι αυτή η γιαγιά η οποία έχασε το παιδί της, μη χάσει και το εγγόνι της».

Στις δυο οικογένειες δόθηκε από τους δύο Εισαγγελείς Ανηλίκων που έχουν αναλάβει το δικαστικό σκέλος για την τύχη του 11 μηνών βρέφους του ζευγαριού, η δυνατότητα να έρθουν σε συνεννόηση έως αύριο για την προσωρινή επιμέλειά του. Για τον λόγο αυτό, ανατέθηκε σε Κοινωνικούς Λειτουργούς να συντάξουν σχετική έκθεση για την καταλληλόλητα του περιβάλλοντος στο οποίο θα ζήσει στο εξής το παιδί και αφού προηγουμένως επισκεφτούν οι ίδιοι τους γονείς δράστη και θύματος.

Όπως ξεκαθάρισε ο κ. Χαρμάνης,  «η αντιδικία στο ποινικό μέρος δεν επιδρά, με κανέναν τρόπο στο θέμα της επιμέλειας του παιδιού. Θα κριθεί με γνώμονα ποιο είναι το καταλληλότερο περιβάλλον για να μεγαλώσει αυτό το παιδί». Όπως ανέφερε, το παιδί αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην οικογένεια του δράστη. Από την πλευρά του ο συνήγορος του δράστη κ. Παπαϊωαννίδης είπε ότι «οι εντολές που έχω λάβει είναι το καλύτερο για το παιδί. Θέλει την από κοινού επιμέλεια των δύο οικογενειών». Χθες υπήρξε παραίτηση-έκπληξη του συνηγόρου του 33χρονου πιλότου που είχε αναλάβει το κομμάτι της επιμέλειας, το οποίο πλέον χειρίζεται ο κ. Παπαϊωαννίδης.