Στο σχολείο: 5 ερωτήσεις που μπορείς να κάνεις στο δάσκαλο του μικρού σου

Ο καιρός αλλάζει, το φθινόπωρο έχει “μπει” για τα καλά στη ζωή μας και αν δεν το έχεις αντιληφθεί το μικρό σου το μικρό σου έχει συμπληρώσει περίπου 1,5 μήνα στο σχολείο. Κάθε πρωί του ετοιμάζεις το κολατσιό, εξοπλίζεις την τσάντα του με τα απαραίτητα και το παιδί σου αναχωρεί για το μαθητικό του θρανίο, στο οποίο θα περάσει τις επόμενες ώρες της ημέρας. Θα παίξει, θα συνομιλήσει, θα μελετήσει και από τον δάσκαλο του θα εξεταστεί. Αλήθεια, πόσο σωστά είπε όσα διάβαζε χθες το βράδυ; Ποια είναι η συμπεριφορά του εντός και εκτός τάξης; Μικρές και εύκολες ερωτήσεις πού μπορείς να κάνεις στο δάσκαλο του παιδιού σου και θα σου δώσουν σαφείς απαντήσεις. Τι άλλο μπορείς να ρωτήσεις;

Ποια πιστεύετε ότι είναι τα “δυνατά” σημεία του παιδιού μου; Έξυπνη ερώτηση! Στην πραγματικότητα, καταφέρνεις να εστιάσεις την προσοχή του δασκάλου όχι μόνο στη σχολική απόδοση του μικρού σου, αλλά και στη συμπεριφορά σου. Δύο ερωτήσεις, άρα και δύο πληροφορίες. Γιατί, μπορεί να γνωρίζεις πώς συμπεριφέρεται το παιδί σου στο σπίτι, αλλά δεν είσαι και τόσο σίγουρη ότι έχει την ίδια στάση, όταν εσύ και ο μπαμπάς δεν είστε μπροστά. Ευκαιρία να το μάθεις, λοιπόν!

Με ποιον τρόπο θεωρείτε ότι το παιδί μου συνεισφέρει στο μάθημα; Διαβάζει; Συμμετέχει; Σηκώνει το χέρι του, για να πει μάθημα; Να, μία ερώτηση που θα σε βοηθήσει να διαπιστώσεις αν το διάβασμα του αποδίδει και φέρει τους ανάλογους καρπούς: αυτούς που ξεκινούν από “άριστα”. Άσε που θα μάθεις αν η γλώσσα του τρέχει σαν το νερό και απασχολεί τον διπλανό του συμμαθητή, όσο ο δάσκαλος εξηγεί νέες θεωρίες και εισάγει καινούριες γνώσεις.

Με ποιον συμμαθητή του, πιστεύετε ότι συνεργάζεται καλύτερα; Με ποιον ταιριάζει; Με ποιον είναι πιο αποδοτική η συνεργασία μαζί του; Αυτή η ερώτηση συνδυάζει το ακαδημαϊκό πεδίο με την κοινωνικότητα του παιδιού και είναι ιδιαιτέρως βοηθητική, αφού θα έχεις μια συνολική εικόνα για τις σχολικές επιδόσεις σε συνδυασμό με άλλους, αλλά και για τις ικανότητες συνεργασίας που επιδεικνύει, αρετή πολύ σημαντική και για την μετέπειτα πορεία του.

Έχετε παρατηρήσει κάτι ασυνήθιστο στο διάλειμμα; Στη δική του συμπεριφορά ή μήπως στην στάση των άλλων απέναντι του; Έχει έρθει κάποια στιγμή να σας διαμαρτυρηθεί για κάτι ή έχετε διαπιστώσει ότι αρκετές φορές είναι στεναχωρημένο; Έτσι, θα καταλάβεις αν το μικρό σου έχει μία πιο αγενή στάση απέναντι σε άλλα μικρά ή αν αντιστρόφως κάποιο άλλο παιδάκι ταλαιπωρεί περισσότερο το δικό σου μικρό. Και, φυσικά θα βρεις λύση γρηγορότερα.

Γενικότερα, έχετε κάποια ανησυχία για το παιδί μου; Last But Not Least, μην παραλείψεις να ολοκληρώσεις τη συζήτηση με αυτήν την ερώτηση. Θα ανακαλύψεις αν υπάρχει κάποιο στοιχείο της προσωπικότητάς του που μπορεί να μην είχες αντιληφθεί, τόσο σε μαθησιακό, όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Είναι μια αρκετά κοινή, αλλά αναγκαίο να γίνεται συχνά, ερώτηση που πάντα θα σε βοηθά να διαχειριστείς το μικρό σου.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss