Τακτοποίηση αυθαιρέτων: Δεν θα δοθεί εκ νέου παράταση – «Τσουχτερά» τα πρόστιμα του ΥΠΕΝ

Τέλος στον φαύλο κύκλο της νομιμοποίησης αυθαιρέτων προσπαθεί να βάλει το υπουργείο Περιβάλλοντος, αφού χρόνια τώρα δεν μπορεί να κλείσει ο κύκλος των αναβολών και των παρατάσεων στο θέμα αυτό. «Είναι θέμα θεσμικής παράτασης», σχολιάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος και υπογραμμίζει ότι δεν πρόκειται να δοθεί εκ νέου παράταση.

Έτσι, για τον πρώτο χρόνο καθυστέρησης το ύψος της προσαύξησης θα αγγίζει το 20% ενώ για κάθε επιπλέον έτος καθυστέρησης η αύξηση θα βρίσκεται στο συν 5%.

Το υπουργείο ξεκαθαρίζει από την πλευρά του ότι μέχρι τώρα οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων είχαν άπλετο χρόνο για να τακτοποιήσουν τα ακίνητα τους και επιπλέον αναφέρει ότι «κανείς δεν μπορεί να διασφαλίσει ότι και μετά από μια νέα παράταση, κάποιοι την τελευταία στιγμή δε θα ζητούν μια νέα παράταση».

Υπενθυμίζεται ότι την 30ή Σεπτεμβρίου 2020 έληξε η προθεσμία για την τακτοποίηση αυθαιρέτων με «βαριές» αυθαιρεσίες, «κατηγορίας 5» (κτήρια με πολύ σοβαρές αυθαιρεσίες, που αφορούν σε υπέρβαση, τουλάχιστον κατά 40%, στην κάλυψη και στη δόμηση ή κατά 20% καθ’ ύψος, χωρίς οικοδομική άδεια κά).

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss