Τα αγαπημένα ’80s επιστρέφουν στο ιστορικό Αthenee – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

Mε ένα πάρτι- εγκώμιο στον μύθο της δεκαετίας του 1980 επανέρχεται στη στήλη θεαμάτων της Αθήνας o ιστορικός θερινός κινηματογράφος «Αthenee» (Λευκωσίας 43, Πλατεία Άγιου Ανδρέα, Πατήσια) την Τρίτη, 7 Ιουνίου, ύστερα από δύο δεκαετίες παύσης, εξοπλισμένος με μηχανή προβολής τελευταίας τεχνολογίας.

Στο αφιέρωμα που θα πραγματοποιηθεί στον κατάφυτο κήπο η μουσική συναντά τον κινηματογράφο με άξονα την κληρονομιά της «παρεξηγημένης» δεκαετίας.
Η βραδιά θα ξεκινήσει με τους 1550 – το συγκρότημα που εδώ και δύο δεκαετίες έχει αφήσει το στίγμα του στην ελληνική μουσική σκηνή – που θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με εμβληματικά τραγούδια από όλο το φάσμα της δεκαετίας του 1980.
Στη συνέχεια θα προβληθεί η ταινία «Αλαλούμ», (1982). Πρόκειται ένα τρίπτυχο φιλμ σε σκηνοθεσία των Γιώργου Αποστολίδη, Γιάννη Σμαραγδή και Γιάννη Τυπάλδου. Το σενάριο – σε συνεργασία με τον Γιώργο Κακουλίδη- υπογράφει ο αείμνηστος Χάρρυ Κλυνν, ο οποίος έχει και τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Την ταινία θα προλογίσει ο κριτικός κινηματογράφου και κάτοικος της ευρύτερης περιοχής Ιάσωνας Τριανταφυλλίδης.

Στις 20.00 θα ανέβουν στη σκηνή οι 1550 με τραγούδια που αγαπήθηκαν και ξεχώρισαν τη δεκαετία του 80 για την κριτική τους απέναντι στα φαινόμενα της εποχής.
Το συγκρότημα 1550 αποτελούν οι: Ρουσσέτος Δημητρόγλου (κιθάρες), Μηνάς Τσίγκος (φωνή), Τάσος Σταύρακας (πλήκτρα, πιάνο), Αντώνης Βουζού (μπάσο) και Χάρης Γρυπαίος (τύμπανα).
Το ρεπερτόριο τους περιλαμβάνει διασκευές κλασικών τραγουδιών, διατηρώντας πάντα τη δική τους ξεχωριστή ταυτότητα σεβόμενοι την ιστορία και τον στίχο του κάθε ενός από αυτά.
Στις 22.30 θα ακολουθήσει η προβολή της ταινίας «Αλαλουμ». Η πρεμιέρα της ταινίας έγινε στις 25 Οκτωβρίου 1982 και την κινηματογραφι …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss