Τα «ασανσέρ» της Premier League | Sportdog Team

Δεν θα ήταν κάποια σπουδαία «ανακάλυψη», το να πούμε πως η Premier League είναι ένα ιδιαιτέρως δύσκολο πρωτάθλημα, αν η ομάδα σου δεν βρίσκεται στην ελίτ. Πρώτο μέλημα κάθε νεοφώτιστου είναι η παραμονή και οι περισσότεροι δυσκολεύονται ιδιαίτερα, έχοντας ξοδέψει στο μεσοδιάστημα τεράστια ποσά για μεταγραφές, απλά για να γυρίσουν στο τέλος στην Championship. Και να ξεκινήσουν την ίδια διαδικασία από την αρχή, σε έναν φαινομενικά φαύλο κύκλο.

Υπάρχουν κάποιοι σύλλογοι που είναι ιδιαίτερα οικείοι με τη διαδικασία της ανόδου και του υποβιβασμού μεταξύ των δύο κατηγοριών, τόσο που σου δίνουν την εντύπωση ό,τι θα έπρεπε να υπάρχει κάποια ενδιάμεση κατηγορία, ειδικά γι αυτούς! Αυτές είναι, λοιπόν, οι πέντε ομάδες που δικαιολογούν περισσότερο τη φήμη της ομάδας-ασανσέρ («yoyo-club» στα αγγλικά) από το 1992 μέχρι και σήμερα. Προσοχή, κίνδυνος ζαλάδας!

5. Crystal Palace (4 άνοδοι, 4 υποβιβασμοί)

Η ανοικοδόμηση του πρωταθλήματος στην σύγχρονη μορφή του έγινε σε μία ιδιαίτερα καλή περίοδο για την ομάδα του Νότιου Λονδίνου. Μόλις δύο χρόνια πριν είχε τερματίσει τρίτη, στην καλύτερη θέση της ιστορίας της, όμως δεν την σήκωσε την αλλαγή κι υποβιβάστηκε αμέσως! Δικαιολόγησε τον τίτλο του φαβορί, κερδίζοντας την πρώτη θέση της δεύτερης κατηγορίας και ξανανέβηκε, απλά για να ξαναπέσει αμέσως, στην 19η θέση. Το 1996 χάνει στον τελικό των play-offs από την Leicester, ακριβώς όμως ένα χρόνο μετά στον ίδιο αγώνα κερδίζει την Sheffield United και ετοιμάζεται ξανά για τα «μεγάλα σαλόνια». Τρίτη προσπάθεια και φαρμακερή; Μπα, ούτε αυτή τη φορά. Με το πρωτάθλημα να έχει μειωθεί πλέον σε 20 ομάδες, τερματίζει 20η και πέφτει, βγαίνοντας ταυτόχρονα και στην Ευρώπη, στο Intertoto, επειδή ήταν η μόνη αγγλική ομάδα που ενδιαφέρθηκε!

Διαβάστε τη συνέχεια πατώντας εδώ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, newpost.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss