Τα βλέπει αυτά ο Ολυμπιακός; Το χειρότερο ξεκίνημα για Σίτι και Γκουαρντιόλα από το 2008! | Sportdog Team

Η Μάντσεστερ Σίτι, που την ερχόμενη Τετάρτη θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στο στάδιο «Γ. Καραισκάκης», για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Champions League έχει κάνει τη χειρότερη αρχή σεζόν στη Premier League από το 2008-09, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα goal.com, με τον σύλλογο τότε να απολύει τον Μάρκ Χιούζ τον Δεκέμβριο, εκείνης της περιόδου, ανοίγοντας το δρόμο για την άφιξη του Ρομπέρτο Μαντσίνι.

Οι προσδοκίες ήταν υψηλές στο Etihad πριν από 12 χρόνια, με τον σείχη Μανσούρ να έχει αποκτήσει τον έλεγχο του συλλόγου τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους.

Τα δισεκατομμύρια του τέθηκαν αμέσως στη διάθεση της Σίτι , εξασφαλίζοντας τον Βραζιλιάνο Ρομπίνιο.

Ο Μαρκ Χιουζ, ένας θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ήταν ο άνθρωπος που ανέλαβε να φτάσει την ομάδα στις επιτυχίες. Όμως απέτυχε να ανταποκριθεί σε αυτήν την εντολή και πλήρωσε το τίμημα με τη δουλειά του πριν φτάσει στο μισό στάδιο της σεζόν, μιας και είχε μόλις 10 βαθμούς στα πρώτα οκτώ παιχνίδια της Σίτι.

Έκτοτε η Σίτι μπήκε στο δρόμο των επιτυχιών, με τον Μαντσίνι να παραδίδει τον πρώτο από τους τέσσερις τίτλους της Premier League για το σύλλογο το 2011-12.

O Πεπ Γκουαρντιόλα, επίσης στο χειρότερο ξεκίνημα της λαμπρής καριέρας του, που πρόσφατα ανανέωσε το συμβόλαιό του έως το 2023 , έφτασε σε άλλα δύο, με ένα ακόμα να έχει την υπογραφή του Μανουέλ Πελεγκρίνι.

Η χθεσινή ήττα με 2-0 από την Τότεναμ στο Λονδίνο άφησε την Σίτι στους 12 βαθμούς από τους πιθανούς 24, καταγράφοντας το χειρότερο ξεκίνημα, μετά την ομάδα του Χιουζ.

Η επίτευξη γκολ έχει γίνει πρόβλημα για την ομάδα της Γκουαρντιόλα, που διαθέστει αφθονία επιθετικών ταλέντων.

Η ομάδα έχει βρει τον στόχο μόλις 10 φορές μέσα στους οκτώ αγώνες, αριθμός που αντιπροσωπεύει ένα χαμηλό αρνητικό ρεκόρ  14 ετών, όταν πέτυχε μόνο έξι από το ίδιο στάδιο το 2006-07.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, newpost.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss