Τα 10 ωραιότερα κινηματογραφικά κοστούμια εποχής που δε θα ξεχάσουμε ποτέ

Δαντέλα, βολάν, περίτεχνοι όγκοι που ανέδειξαν τις ηρωίδες, όταν τα λόγια δεν ήταν εκεί.

«Ξέρεις αυτό το πράγμα όταν βλέπεις κάποιον ωραίο και χαμογελάει και η καρδιά σου κάνει σαν το ζεστό βούτυρο που γλιστράει πάνω στο ζεστό τοστ; Λοιπόν, έτσι νιώθω όταν βλέπω ένα κατάστημα. Με τη διαφορά ότι είναι ακόμα καλύτερο», είχε πει η Becky Bloomwood στην ταινία Confessions of a Shopaholic. Λίγο υπερβολική δήλωση, θα μπορούσε να πει κάποιος, αλλά μπορεί να σε βάλει για τα καλά στο νόημα της πραγματικής, οριακά εθιστικής αγάπης για τη μόδα.

Φυσικά, η μόδα ξεπερνάει κατά πολύ τις πιο εμπορικές της επεκτάσεις. Η συσχέτισή της με την αισθητική είναι βαθιά και ταξιδεύει πολύ πίσω στον χρόνο. Δημιουργεί περισσότερο μία υπαρξιακή ταύτιση, ακόμα και με τα άψυχα υφάσματα που ετοιμάζονται για να φτιάξουν το ρούχο του εκάστοτε σχεδιαστή και να αποτυπώσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά του.

Αυτός είναι και ο λόγος που η μόδα είχε ανέκαθεν σχεδόν αδερφική σχέση με τον κινηματογράφο. Οι πρωταγωνίστριες των ταινιών εκφράζονται μέσα από τις ενδυματολογικές τους επιλογές. Τα ρούχα τους πολλές φορές λένε αυτά που οι ίδιες δε θέλουν ή δεν μπορούν να πουν.

Τα χρώματα έχουν επίπτωση στην ψυχολογία αλλά και τη μεταφράζουν με έναν δικό τους, πολύ δυναμικό τρόπο. Το μαύρο μπορεί να εκφράσει τη θλίψη ή την ψυχρότητα του κεντρικού προσώπου. Το κίτρινο αποπνέει μεγαλύτερη ζεστασιά, ενεργητικότητα, ακόμα και χαρά. Και η λίστα συνεχίζεται.

Το ίδιο ακριβώς μπορεί να συμβεί με τα υφάσματα και τους όγκους. Όσο πιο έντονα καλύπτεται το σώμα, τόσο περισσότερο εκφράζεται η θέληση της ηρωίδας για να δημιουργήσει μία προστασία μεταξύ εκείνης και του γύρω της κόσμου. Το δέρμα ενδεχομένως να χρησιμοποιείται προς ένδειξη δυναμισμού και πυγμής, με την ίδια λογική που τα πιο ρομαντικά σχέδια δείχνουν προς έναν πιο παιδικό και κοριτσίστικο χαρακτήρα.

Όλες αυτές τις πλούσιες από υλικό δεκαετίες, ο κινηματογράφος μάς έχει συστήσει πολλά κοστούμια με ιδιαίτερη σημασία πίσω τους. Στην παρακάτω gallery θα βρεις 10 από τα πιο  ωραία και εικονικά που έχουν περάσει από τη μεγάλη οθόνη.

Δες επίσης: Βρήκαμε τα 10 πιο stylish και cozy σύνολα για να φορέσεις μέσα στον Φεβρουάριο

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss