Τα MacBook Air, MacBook Pro και Mac Mini με SoC M1 δεν είναι συμβατά με eGPUs

Τα τελευταίας γενιάς προϊόντα που ανακοίνωσε η Apple τα οποία βασίζονται σε ARM αρχιτεκτονική, φαίνεται να μην είναι συμβατά με τις εξωτερικές κάρτες γραφικών της εταιρίας.

Η Apple αν και έκανε τη μετάβαση στην αρχιτεκτονική ARM, αυτή τελικά έφερε και κάποιες αλλαγές. Όπως φαίνεται και από τη συμβατή λίστα των αξεσουάρ των νέων ARM υπολογιστών, αυτοί δεν θα είναι συμβατοί με την eGPU Blackmagic. Αν και η κάρτα γραφικών δείχνει ακόμη διαθέσιμη για τα Intel MacBooks Pro, αυτή έχει αφαιρεθεί από τη σχετική σελίδα των ARM MacBooks.

Το ίδιο ισχύει και για το Mac mini, το οποίο είναι διαθέσιμο τόσο με SoC M1 αλλά και επεξεργαστή Intel. Τα MacBook Air αντικαταστάθηκαν όλα με εκδόσεις M1, ως εκ τούτου, κανένα από αυτά δεν θα υποστηρίζει eGPUs.

Χωρίς επιλογή για εξωτερική κάρτα γραφικών, τα νέα Macs θα πρέπει να στηριχθούν αποκλειστικά στις ενσωματωμένες κάρτες γραφικών των M1 chips. Οι νέοι M1 επεξεργαστές έχουν όλοι μία οκταπύρηνη GPU εκτός από τον επεξεργαστή που χρησιμοποιείται στη βασική έκδοση του MacBook Air στον οποίο η κάρτα γραφικών έχει 7 πυρήνες.

Αφού κάποιοι χρήστες ανέφεραν τη σχετική έλλειψη στους Twitter λογαριασμούς τους, η Apple τελικά επιβεβαίωσε στην ιστοσελίδα TechCrunch ότι τα M1 Macs δεν θα υποστηρίζουν eGPUs.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss