Τζάστιν Φάσανου: Ο πρώτος ανοιχτά γκέι ποδοσφαιριστής βίωσε δόξα, ομοφοβία και ένα τραγικό τέλος

 

Κάποιοι άνθρωποι είναι «καταδικασμένοι» να ξεχωρίζουν. Ο Τζάστιν Φάσανου έτυχε να το καταφέρει με διάφορους τρόπους, που άνοιξαν τον δρόμο για ένα καλύτερο αύριο. Έγινε ο πρώτος μαύρος ποδοσφαιριστής του οποίου η μεταγραφή ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο λίρες και, κυρίως, έγινε ο πρώτος ανοιχτά γκέι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής -σε μια εποχή που δεν ήταν ήταν συνηθισμένη μια τέτοια παραδοχή, σε οποιονδήποτε επαγγελματικό χώρο.
Σπάνιο ταλέντο στο ποδοσφαιρικό γήπεδο, γενναίος στην προσωπική του ζωή. Ένα μείγμα που τον οδήγησε σε ένα δύσβατο μονοπάτι, μέσα από το οποίο θριάμβευσε, βίωσε ένα άδοξο φινάλε και, εν τέλει, αναγνωρίστηκε στο Hall of fame του αγγλικού ποδοσφαίρου.
Τα πρώτα χρόνια

Η ζωή του του Τζάστιν Φάσανου ξεκίνησε με αρκετές δυσκολίες. Στα πρώτα χρόνια της ζωής του, βέβαια, είχε έναν ισχυρό σύμμαχο. Τον κατά έναν χρόνο μικρότερο αδερφό του, Τζον. Δυστυχώς, όμως, δεν τον είχε μέχρι το τέλος…Γεννήθηκαν στις αρχές της δεκαετίας του ’60 στο κεντρικό Λονδίνο. Η μητέρα τους ήταν νοσοκόμα από τη Γουιάνα και ο πατέρας τους μπάρμαν από τη Νιγηρία, όμως δεν μεγάλωσαν μαζί τους. Ο πατέρας πολύ σύντομα τους εγκατέλειψε και η μητέρα, ανήμπορη να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις που είχαν δύο παιδιά, τα παρέδωσε σε ίδρυμα για να δοθούν για υιοθεσία.

Όταν ήταν πέντε και έξι χρονών αντίστοιχα, ο Τζον και ο Τζάστιν βρήκαν τη νέα τους οικογένεια, σε ένα μικρό χωριό 40 λεπτά μακριά από το Νόριτς, όπου έχτισαν τη νέα τους ζωή.Σε αυτή, κυρίαρχο ρόλο είχε ο αθλητισμός. Ο έφηβος Τζάστιν μοίρασε την αγάπη του ανάμεσα στο ποδόσφαιρο και το μποξ και, παρότι το δεύτερο ήταν αυτό που είχε κερδίσει περισσότερο το ενδιαφέρον του, το πρώτο ήταν αυτό που του έδωσε επαγγε …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss