Τι αλλάζει για τα Airbnb από την 1η Ιουνίου

Αλλάζουν όλα την 1η Ιουνίου 2021 για τους ιδιοκτήτες και διαχειριστές ακινήτων τύπου Airbnb. Κανείς ιδιοκτήτης που θα θελήσει να διαθέσει το ακίνητό του για βραχυχρόνια μίσθωση δεν θα μπορεί να το κάνει αν δεν έχει προηγουμένως λάβει Αριθμό Μητρώου Ακινήτου από την ΑΑΔΕ.

Ο αριθμός αυτός θα ανοίγει την πόρτα στις πλατφόρμες των βραχυχρόνιων μισθώσεων Airbnb, Booking.com, Expedia.

Η Airbnb έχει ήδη στείλει μήνυμα στους ιδιοκτήτες ακινήτων που και σήμερα ανεβάζουν ακίνητα στην πλατφόρμα, με το οποίο τους ενημερώνει ότι από την 1η Ιουνίου θα πρέπει να δηλώνουν τον Αριθμό Μητρώου Ακινήτου της ΑΑΔΕ στο υποχρεωτικό ειδικό πεδίο της πλατφόρμας.

Όποιος ιδιοκτήτης δεν διαθέτει τον αριθμό μητρώου για το ακίνητό του και δεν τον καταχωρίζει στο συγκεκριμένο πεδίο στην πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης αυτομάτως θα αποβάλλεται από την πλατφόρμα.

Οι αναρτήσεις των ακινήτων θα «κατεβαίνουν» και οι ιδιοκτήτες θα χάνουν κάθε επαφή με τους πελάτες τους.

Οπως προβλέπει η συμφωνία που υπέγραψε η ΑΑΔΕ με τις τρεις μεγαλύτερες πλατφόρμες διαμοιρασμού, κάθε Φεβρουάριο, οι πλατφόρμες θα στέλνουν μαζικά τα στοιχεία με τις εισπράξεις από τα μισθώματα στην ΑΑΔΕ. Η ΑΑΔΕ θα περνάει τα στοιχεία αυτά στη φορολογική δήλωσή κάθε ιδιοκτήτη με βάση τον αριθμό μητρώου του ακινήτου και θα τον φορολογεί για τα εισοδήματα που θα έχει εισπράξει από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις με βάση την κλίμακα υπολογισμού του φόρου εισοδήματος από ακίνητα όπως ισχύει.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss