Τι είναι το ghosting;

Ο όρος του “ghosting” θα μπορούσε να περιγράψει με πολύ λίγα  λόγια την κατάσταση στην οποία κάποιος εξαφανίζεται ξαφνικά από τη ζωή μας χωρίς καμία εξήγηση. Γιατί όμως έχει αρχίσει να γίνεται τόσο έντονο φαινόμενο στις μέρες μας; Κι αν τελικά συμβεί και σ’ εσένα, ποιος φταίει πραγματικά σε αυτή την ιστορία;

Το ghosting αντιπροσωπεύει εκείνο το πολυπόθητο μήνυμα που δεν έλαβες ποτέ.

Στους περισσότερους από εμάς σίγουρα έχει συμβεί κάποια στιγμή. Μια καινούρια γνωριμία πάντα σου δημιουργεί θετικές προσδοκίες και χαρούμενα  συναισθήματα. Και ύστερα έρχεται το πρώτο ραντεβού. Και το δεύτερο. Και ίσως και το τρίτο. Κι εκεί που σκέφτεσαι πόσο ωραία τα λέτε και πόσο όμορφα περνάς, στη σημείο ακριβώς εκείνο, δεν ξαναπαίρνεις μήνυμα από τον άλλον ποτέ.

Κάπου εκεί λοιπόν, ξεκινάς και αναρωτιέσαι τι μπορεί να έχει συμβεί. Μήπως προέκυψε κάποιο πρόβλημα υγείας; Μήπως είχε πολύ δουλειά αυτές τις μέρες και δεν βρήκε χρόνο κι όταν ηρεμήσει θα σου στείλει; Κι όσο εσύ τα σκέφτεσαι όλα αυτά και οι μέρες περνούν, αρχίζεις και αντιλαμβάνεσαι ότι μάλλον τελικά αυτό το μήνυμα δεν θα έρθει ποτέ.

Το να σκεφτείς ότι μπορεί να είπες ή να έκανες κάτι που μπορεί να ξενέρωσε τον άλλον, είναι πολύ αναμενόμενη σαν σκέψη.

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο λόγος που μπορεί μια γνωριμία να μην προχωρήσει παρακάτω, μπορεί να επηρεαστεί από πολλούς παράγοντες. Κι όσο κι αν δεν το θέλεις, είναι κάτι που αποδέχεσαι κι εσύ. Εκείνο όμως που σε ενοχλεί περισσότερο είναι ο τρόπος που ο άλλος αποφασίζει να σε αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί την όλη σχέση μεταξύ σας. Γιατί συμπεριφέρεται ουσιαστικά σαν να μη σε γνώρισε ποτέ. Παρόλα αυτά, πριν καταλήξεις για άλλη μια φορά να σπας το κεφάλι σου για το τι μπορεί να πήγε στραβά ή γιατί δεν το είδες όλο αυτό να έρχεται, σου έχω νέα.

Σύμφωνα λοιπόν με έρευνες, το ghosting είναι ένα είδος συμπεριφοράς που αφορά κατά κύριο λόγο εκείνον που το κάνει και όχι εκείνον που το δέχεται.

Η σκέψη ότι μέσα από μια ειλικρινή συζήτηση θα δημιουργηθεί ίσως μια αντιπαράθεση ή ένα κακό κλίμα, κάνει πολλούς ανθρώπους να θέλουν να την αποφύγουν με κάθε τρόπο.  Έτσι, αντί να σου πει ότι στη παρούσα φάση δεν μπορεί να συνεχίσει την επαφή μεταξύ σας, για όποιο λόγο κι αν συμβαίνει αυτό, συνήθως ο άλλος θα επιλέξει να το αφήσει στο σημείο που τον βολεύει. Κάνοντάς σου λοιπόν ghosting, πιστεύει ότι δεν θα χρειαστεί να “απολογηθεί” για όσα νιώθει. Eνώ μπορεί ακόμα και να έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του ότι με αυτόν τον τρόπο σε “αφήνει στον πάγο”. Νομίζοντας έτσι, ότι θα μπορείτε ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον να το πιάσετε από εκεί που το αφήσατε. Μεγάλο λάθος, έχω να σου πω.

Το κακό με τις καταστάσεις που σε κάνουν να λειτουργείς με το συναίσθημα, είναι ότι παραβλέπεις συμπεριφορές που στο μέλλον μπορεί να σου δημιουργήσουν μεγαλύτερο πρόβλημα από αυτό που υπάρχει ήδη.

Τι θέλω να πω με αυτό; Όποια κι αν είναι τα συναισθήματα σου και οι σκέψεις σου, δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάς ότι ο τρόπος που μας αντιμετωπίζουν οι άλλοι είναι εκείνος που τους επιτρέπουμε. Γι’ αυτό είναι πάντα πολύ σημαντικό να δείχνεις ποια είναι τα όριά σου.

Κι ερχόμαστε κάπως έτσι στο συμπέρασμα. Αν κάποιος πιστεύει ότι μπορεί να έρχεται και να φεύγει από τη ζωή σου όποτε θέλει, χωρίς  να υπολογίζει πως νιώθεις εσύ για αυτό, τότε η θέση του είναι σίγουρα έξω από αυτή.

Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ είναι να προχωρήσεις μπροστά χωρίς να χάσεις παραπάνω από το χρόνο σου. Να είσαι σίγουρη, και εμπιστέψου με σε αυτό, ότι εκείνος που θα εμφανιστεί για να μείνει, θα βρει τη θέση του από μόνος του. Χωρίς να χρειαστεί να εξηγήσεις εσύ τα αυτονόητα.

Άσε λοιπόν αυτούς που δεν ξέρουν τι θέλουν στην άκρη και άνοιξε χώρο για αυτά που θα έρθουν και θα σου δώσουν την αγάπη και την προσοχή που πραγματικά αξίζεις.

Κι αν ακόμα δεν κατάφερα να σε πείσω για όλα αυτά, ρίξε μια ματιά στο παρακάτω βίντεο μου και στείλε μου να το συζητήσουμε!

Μοίρασε την αγάπη σου εαν βρήκες το άρθρο ενδιαφέρον πατώντας στη καρδούλα.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss