Τι να βάλεις μέσα στο άδειο τζάκι αν δε το ανάβεις!

Το τζάκι είναι από τα πιο όμορφα και cozy σημεία στο σαλόνι. Όμως μπορεί εσύ όπως και σε πολλά άλλα σπίτια να επιλέγεις να μην το ανάβεις για διάφορους λόγους. Είναι κρίμα όμως να μένει κενός ο χώρος. Με λίγη φαντασία και δημιουργικότητα μπορείς να διακοσμήσεις το άδειο σου τζάκι και να το μεταμορφώσεις σε έναν χώρο πολύ ξεχωριστό.

Για την διακόσμηση στο τζάκι σου υπάρχουν πολλές ιδέες. Αρκετές από αυτές μάλιστα μπορείς να τις ακολουθήσεις και χωρίς να αγοράσεις νέα αντικείμενα και διακοσμητικά αλλά με αντικείμενα που ήδη έχεις στο σπίτι. Παρακάτω θα βρεις 8 πρωτότυπες ιδέες για να βάλεις στο τζάκι σου!

Πως να διακοσμήσεις ένα άδειο τζάκι στο σαλόνι!

1. Διακόσμησε ένα άδειο τζάκι με γλάστρες και φυτά!

Ένα άδειο τζάκι μπορεί να γεμίσει όμορφα με μερικές γλάστρες και ωραία φυτά ή λουλούδια. Φρόντισε πρώτα να βάψεις το τζάκι σου έτσι ώστε να αναδεικνύονται τα φυτά και να δημιουργούνται ωραίες αντιθέσεις με τα χρώματα. Το πράσινο θα δώσει νέα πνοή στο τζάκι σου και θα το κάνει πολύ ζωντανό!

Δες επίσης: 5 Tips διακόσμησης ενός μακρόστενου σαλονιού με τζάκι!

2. Ψάθινα καλάθια μέσα στο τζάκι!

διακόσμηση με καλάθια στο τζάκι

διακόσμηση με καλάθια στο τζάκι

Μια άλλη ιδέα είναι να δημιουργήσεις μια cozy γωνιά στο τζάκι σου με ψάθινα καλάθια, μαξιλάρες ή κουβέρτες μέσα σε αυτά και ένα μικρό χαλάκι. Μπορείς να μετατρέψεις δηλαδή τον άδειο χώρο στο τζάκι σου σε αποθηκευτικό χώρο αλλά με ωραία αισθητική. Μερικά φωτάκια ή κεριά είναι επίσης υπέροχες λεπτομέρειες για την ιδέα αυτή!

Δες επίσης: 6 Όμορφοι χρωματικοί συνδυασμοί στο σαλόνι!

3. Mini βιβλιοθήκη στο άδειο τζάκι!

πρωτότυπη διακόσμηση στο τζάκι

πρωτότυπη διακόσμηση στο τζάκι

Εναλλακτικά μπορείς να δημιουργήσεις μια μικρή γωνία διαβάσματος στη περιοχή του τζακιού. Βάλε ράφια και επάνω μερικά βιβλία για να φτιάξεις μια mini βιβλιοθήκη. Δίπλα από το τζάκι μπορείς να προσθέσεις μια αναπαυτική πολυθρόνα ή ένα ωραίο σκαμπό για να κάθεσαι και να διαβάζεις με την άνεση σου!

Δες επίσης: 5 Ιδέες για να διακοσμήσεις ένα μοντέρνο industrial σαλόνι!

4. Τοποθέτησε κεριά ή φαναράκια μέσα στο τζάκι!

διακόσμηση στο τζάκι

διακόσμηση στο τζάκι

Ωραία ιδέα είναι να φωτίσεις το τζάκι με μερικά αρωματικά κεριά. Βάλε τα μέσα σε βαζάκια ή πρωτότυπα κηροπήγια για να δημιουργήσεις διάφορα ύψη και εν τέλει να έχεις μια ωραία σύνθεση από κεράκια. Προτίμησε τα κεριά σόγιας τα οποία διαρκούν περισσότερο από τα κεριά παραφίνης ή πετρελαίου και είναι λιγότερο επιβλαβή για την υγεία σου και το περιβάλλον!

Δες επίσης: 16 Ιδέες για διακόσμηση με κεριά!

5. Διακόσμησε ένα άδειο τζάκι με μια ωραία ταπετσαρία!

μοντέρνο decor

μοντέρνο decor

Μια minimal πρόταση είναι να διακοσμήσεις το εσωτερικό από ένα άδειο τζάκι με μια ταπετσαρία. Με τον τρόπο αυτό θα δώσεις πολύ στυλ και χαρακτήρα στο σαλόνι σου από εκεί που έχεις έναν άδειο, αδιάφορο χώρο. Μη φοβηθείς μάλιστα μια ταπετσαρία με έντονο μοτίβο, εάν φυσικά ταιριάζει χρωματικά με το καθιστικό σου!

Δες επίσης: 5 Tips για να διακοσμήσεις μεγάλα σαλόνια!

6. Ξύλα στο άδειο τζάκι για decor!

τζάκι με ξύλα

Κάτι άλλο που μπορείς να κάνεις είναι να διακοσμήσεις με λίγα ξύλα. Ειδικά για τη χειμερινή διακόσμηση του σπιτιού σου η ιδέα αυτή είναι ιδανική. Για να ολοκληρώσεις το χειμωνιάτικο decor μπορείς να προσθέσεις μερικά λαμπάκια, κεριά ή φαναράκια!

Δες επίσης: 5 Όμορφες ιδέες για να διακοσμήσεις ένα boho σαλόνι!

7. Σύνθεση από βάζα μέσα στο τζάκι!

διακόσμηση τζακιού

Τι θα έλεγες για μερικά όμορφα βάζα στο εσωτερικό του τζακιού σου; Γυάλες, βάζα και βαζάκια είναι όλα μια χαρά για να διακοσμήσουν το άδειο τζάκι σου. Σε αυτά μπορείς να βάλεις αρωματικά sticks και λουλούδια για ακόμα πιο πλούσια διακόσμηση!

Δες επίσης: 6 Λάθη στη διακόσμηση του σαλονιού που πρέπει να αποφύγεις!

8. Φτιάξε φωλίτσα για το κατοικίδιο μέσα στο τζάκι!

σπιτάκι σκύλου στο τζάκι του σπιτιού

Δες επίσης: 8 Τρόποι για να κάνεις το σαλόνι να δείχνει πιο Cozy!

Τέλος, το άδειο τζάκι μπορεί να είναι καλή ιδέα και για να φτιάξεις μια μικρή φωλίτσα για το κατοικίδιο σου. Βάλε ένα χαλάκι ή το κρεβατάκι του εάν χωράει και άφησε και μερικά παιχνίδια του. Το ζωάκι σου θα το καταχαρεί και θα έχει έναν άνετο χώρο να χαλαρώνετε παρέα στο σαλόνι!

Μοίρασε την αγάπη σου εαν βρήκες το άρθρο ενδιαφέρον πατώντας στη καρδούλα.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss