Τι φωτιστικό να βάλεις στο σαλόνι για καλό φωτισμό!

Ο χώρος του σαλονιού στο σπίτι έχει ανάγκη από πλούσιο φωτισμό σε πολλά σημεία. Έτσι λοιπόν χρειάζεσαι όχι μόνο μια αλλά περισσότερες πηγές φωτισμού έτσι ώστε να αναδειχτεί σωστά ο χώρος σου. Το τι φωτιστικά θα διαλέξεις για το σαλόνι πρέπει να είναι μια κίνηση προσεγμένη έτσι ώστε ο φωτισμός να είναι και λειτουργικός αλλά και όμορφος. Ο σωστός φωτισμός θα ενισχύσει και την χαλαρωτική ατμόσφαιρα στο καθιστικό και έτσι θα απολαμβάνεις και περισσότερο τον χώρο.

Οι επιλογές είναι πολλές όμως δώσε βάση στις ανάγκες του χώρου σου ανάλογα με το μέγεθος, το ύψος και το σχήμα του καθιστικού σου. Εδώ θα βρεις 9 προτάσεις σε υπέροχα φωτιστικά σαλονιού για να διαλέξεις τα αγαπημένα σου!

Όμορφα φωτιστικά για το καθιστικό!

1. Κρεμαστά φωτιστικά σαλονιού!

Από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να φροντίσεις για τον τέλειο φωτισμό στο σαλόνι είναι ένα καλό φωτιστικό οροφής. Μπορείς να διαλέξεις ένα επίπεδο, ένα κρεμαστό φωτιστικό οροφής ή και έναν πολυέλαιο αν ψάχνεις για κάτι πιο εντυπωσιακό. Μια μοντέρνα ιδέα είναι να διαλέξεις μια σύνθεση από φωτιστικά οροφής στο ίδιο σημείο. Δοκίμασε μάλιστα να τα τοποθετήσεις σε χαμηλό ύψος, 1-2 μέτρα πάνω από το τραπεζάκι του σαλονιού!

Δες επίσης: 7 Ιδέες για να φωτίσεις ένα σκοτεινό δωμάτιο!

2. Επίπεδα φωτιστικά οροφής για μεγάλα σαλόνια!

επίπεδα φωτιστικά οροφής

επίπεδα φωτιστικά οροφής

Σε ένα μεγάλο σαλόνι όπου θες να έχεις έντονο και ομοιόμορφο φωτισμό σε κάθε γωνιά μπορείς να δοκιμάσεις πολλά μικρά και επίπεδα φωτιστικά οροφής. Έτσι ο χώρος σου θα είναι φωτεινός και δε θα γεμίσει με πολλά ογκώδη φωτιστικά που και θα πιάνουν χώρο και θα φορτώσουν το σαλόνι σου!

Δες επίσης: 11 Έξυπνες ιδέες για DIY φωτιστικά και πολύφωτα!

3. Ασύμμετρο φωτιστικό!

ασύμμετρο φωτιστικό

ασύμμετρο φωτιστικό

Σε μια μικρή γωνιά του καθιστικού ή ακόμα και για κυρίως φωτιστικό οροφής αξίζει να διαλέξεις ένα ασύμμετρο φωτιστικό για να δώσεις μια επιπλέον σύγχρονη πινελιά. Δοκίμασε διαφορετικά ύψη σε 2-3 φωτιστικά οροφής και θα έχεις ένα υπέροχο αποτέλεσμα!

Δες επίσης: DIY: Φτιάξε μόνη σου φωτιστικό από χαρτόνι!

4. Επιπλέον φωτισμός με φωτιστικό δαπέδου!

φωτιστικό δαπέδου

Απαραίτητο σχεδόν για όλα τα καθιστικά είναι και ένα φωτιστικό δαπέδου. Είναι έξυπνος τρόπος να φωτίσεις μια σκοτεινή γωνία στο σαλόνι διακοσμώντας ταυτόχρονα το σημείο εκείνο. Προτίμησε ωστόσο ένα μέτριας προς χαμηλής έντασης φως έτσι ώστε να λειτουργεί ως δευτερεύουσα πηγή φωτός και να μην φαίνεται υπερβολικό οπτικά.

Δες επίσης: 5 Προτάσεις για εντυπωσιακό φωτισμό στη τραπεζαρία!

 5. Πρακτικό φως-ανεμιστήρας!

σαλόνι

Πρακτική λύση είναι και τα φωτιστικά οροφής-ανεμιστήρες. Συνδυάζοντας δύο σε ένα θα έχεις ένα minimal αποτέλεσμα το οποίο θα είναι πολύ εξυπηρετικό για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού!

Δες επίσης: DIY: Φτιάξε μόνη σου φωτιστικό για παιδικό δωμάτιο

6. Κρυφός φωτισμός με LED στο σαλόνι!

κρυφός φωτισμός στο σαλόνι

Αναβάθμισε τον εσωτερικό σου χώρο με κρυφό φωτισμό στο σαλόνι. Προμηθεύσου λίγα μέτρα από LED ταινία η οποία μπορεί να μπει παντού πανεύκολα και πολύ γρήγορα. Χρησιμοποίησε την έξυπνα βάζοντας τη σε σημεία όπου η ίδια δε θα φαίνεται έτσι ώστε να πετύχεις το εφέ του κρυφού φωτισμού!

Δες επίσης: 6 Tips για να έχεις πιο φωτεινό σπίτι!

7. Εντοιχιζόμενα φωτιστικά πάνω από τον καναπέ!

φωτιστικά τοίχου

φωτιστικά τοίχου

Τα φωτιστικά τοίχου είναι και αυτά αρκετά εξυπηρετικά ειδικά όταν χρειάζεσαι επιπλέον φωτισμό σε συγκεκριμένα σημεία του σαλονιού. Για παράδειγμα καλό σημείο για να τα τοποθετήσεις είναι πάνω από τον καναπέ έτσι ώστε να τα ανάβεις όταν θες να διαβάζεις ένα βιβλίο, περιοδικό ή εφημερίδα!

Δες επίσης: 5 Ιδέες για να διακοσμήσεις ένα μοντέρνο industrial σαλόνι!

8. Μεγάλο φωτιστικό δαπέδου με καμπύλη!

μεγάλο φωτιστικό δαπέδου με καπέλο

μεγάλο φωτιστικό δαπέδου με καπέλο

Παρόμοια χρήση με τα εντοιχιζόμενα φωτιστικά έχουν και τα φωτιστικά δαπέδου με καμπύλη. Το καλό με αυτά είναι ότι μπορείς να τους αλλάζεις θέση και να τα μετακινείς έτσι ώστε να φωτίζουν ακριβώς το σημείο που θες να φωτίσεις. Βέβαια είναι αρκετά ογκώδη οπότε προτίμησε τα αν έχεις μεγάλο σαλόνι!

Δες επίσης: 5 Tips για να διακοσμήσεις μεγάλα σαλόνια!

9. Επιτραπέζιο φωτιστικό!

επιτραπέζιο φωτιστικό

Δες επίσης: 5 Μοντέρνα σαλόνια σπιτιών για όλα τα γούστα!

Τέλος, όμορφη προσθήκη στο καθιστικό είναι και 1-2 επιτραπέζια φωτιστικά. Βάλε τα είτε στο τραπεζάκι του σαλονιού είτε στον μπουφέ ή σε άλλα έπιπλα του σαλονιού. Θα δώσουν λίγο πολύτιμο φως στον χώρο σου που θα ενισχύει την χαλαρωτική ατμόσφαιρα και το ήρεμο vibe!

Μοίρασε την αγάπη σου εαν βρήκες το άρθρο ενδιαφέρον πατώντας στη καρδούλα.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss