Τοπ μυστικά ομορφιάς και ευεξίας από τη Gisele – ELLE

Τοπ μυστικά ομορφιάς και ευεξίας από τη Gisele

Την ανακάλυψαν πριν από 27 χρόνια στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας και από τότε έχει περπατήσει αμέτρητα χιλιόμετρα στα catwalks κορυφαίων σχεδιαστών, ενώ έχει ποζάρει για περισσότερα από 1.200 εξώφυλλα κορυφαίων περιοδικών μόδας! Το 2014, μάλιστα, το Forbes την τοποθέτησε στην 89η θέση της λίστας με τις πιο ισχυρές γυναίκες στον κόσμο, και όχι άδικα, αφού είναι ένα από τα πιο ακριβοπληρωμένα μοντέλα της γενιάς της. Εκτός αυτού, όμως, πρόκειται και για μια πολυδιάστατη προσωπικότητα, μια γυναίκα με δυνατή φωνή και έντονη δράση. Από το 2009 είναι Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως του περιβαλλοντικού προγράμματος του ΟΗΕ, πρωτοστατώντας σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον και την κοινωνία: από την προστασία της άγριας ζωής μέχρι την πρόσβαση σε πόσιμο νερό. Η 40άχρονη Gisele, εκτός από φυσική ομορφιά, διαθέτει θέληση και αποφασιστικότητα, γι’ αυτό και μας εμπνέει. Με αφορμή τη νέα καμπάνια της σειράς Capture Totale C.E.L.L Energy του οίκου Dior, που κυκλοφόρησε στις αρχές του 2020 και στην οποία πρωταγωνιστεί, μιλάει αποκλειστικά στο ELLE για όλα εκείνα που τη διαμόρφωσαν. O διαλογισμός και ο ακτιβισμός είναι μόνο μερικές από τις ασχολίες που ομορφαίνουν τη ζωή της.

ELLE: Η νέα καμπάνια Capture Totale είναι ιδιαίτερα δυναμική. Θα λέγατε ότι είναι η αντανάκλαση της γυναίκας Capture Totale;
GISELE BUNDCHEN: Εμείς οι γυναίκες έχουμε απεριόριστες δυνατότητες, ατελείωτη δύναμη και διαχρονική λάμψη. Η νέα καμπάνια της Capture Totale αντικατοπτρίζει ακριβώς αυτό. Θέλει να βοηθήσει καθεμιά μας να αγαπήσουμε τον εαυτό μας, γιατί μέσα από αυτό το ταξίδι αυτοεκτίμησης χτίζεται και η εξωτερική ομορφιά.

ELLE: Πώς διατηρείτε μια ισορροπημένη ζωή;
G.B.: Με δουλειά, προσήλωση στον στόχο, αποφασιστικότητα και πειθαρχία. Οι ασκήσεις γιόγκα, διαλογισμού και αναπνοής με βοήθησαν να συνδεθώ με το μυαλό, το σώμα και το πνεύμα μου, να βρω το κέντρο μου και να παραμείνω εκεί. Εκτός αυτού, η σωστή διατροφή, η άσκηση και οι αρμονικές σχέσεις με τους γύρω μου συμβάλλουν στο να έχω περισσότερη ισορροπία και χαρά στη ζωή μου.

ELLE: Ποιες συμβουλές ομορφιάς θα δίνατε στον νεότερο εαυτό σας και τι θα λέγατε στα σημερινά κορίτσια;
G.B.: Πάντα εμπιστεύομαι τα προϊόντα με υψηλή συγκέντρωση φυσικών συστατικών για την περιποίηση της επιδερμίδας μου, όπως είναι ο ορός Super Potent Serum της σειράς Capture Totale C.E.L.L Energy. Στις νέες κοπέλες θα έλεγα να τρώνε σωστά, να πίνουν πολύ νερό και να ακούνε τη μητέρα τους -όπως έκανα κι εγώ-, κάτι παραπάνω ξέρει εκείνη. Επίσης θα τους έλεγα ότι κάθε επιδερμίδα είναι μοναδική, οπότε η ρουτίνα ομορφιάς τους πρέπει πάντα να είναι εξατομικευμένη, ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες τους.

ELLE: Έχετε έναν ισχυρό δεσμό με τη μητέρα σας. Πώς ήταν να την έχετε μαζί σας στην καμπάνια; Ποιες είναι οι καλύτερες skincare συμβουλές που σας έχει δώσει;
G.B.: Η μαμά μου αποδεικνύει ότι η ομορφιά είναι αιώνια, δεν έχει ηλικία, και νιώθω πολύ τυχερή που μπόρεσα να μοιραστώ αυτή την εμπειρία μαζί της. Η φιλοσοφία «less is more» είναι κάτι που έχω κληρονομήσει από εκείνη και την έχω ενσωματώσει σε κάθε πτυχή της ζωής και της καριέρας μου. Όσον αφορά την περιποίηση της επιδερμίδας, για παράδειγμα, μου έλεγε όταν ήμουν μικρή ότι ο καθαρισμός και η ενυδάτωση αρκούν για να παρατείνω τη νεανική μου όψη.

ELLE: Εάν έπρεπε να περιορίσετε τη ρουτίνα ομορφιάς σας σε τρία βήματα, ποια θα ήταν αυτά;
G.B.: Έτσι κι αλλιώς τα παιδιά μου δεν μου αφήνουν και πολλά περιθώρια, οπότε η πρωινή ρουτίνα μου είναι πάντα σύντομη. Ξυπνάω για διαλογισμό ή γιόγκα πριν σηκωθούν εκείνα, πλένω το πρόσωπό μου και συνεχίζω με την ενυδατική μου κρέμα, ενώ τώρα πια ο ορός Super Potent Serum έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της φροντίδας μου. Τον λάτρεψα αμέσως, γιατί εξασφαλίζει τροφή στο δέρμα μου χωρίς να το βαραίνει. Αμέσως μετά την πρώτη χρήση του ένιωσα την επιδερμίδα μου πιο νεανική. Από τότε που το έβαλα στην καθημερινότητά μου, τους τελευταίους μήνες η επιδερμίδα μου είναι και δείχνει πολύ πιο λαμπερή.

ELLE: Μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας κάποιες επαγγελματικές συμβουλές ομορφιάς που μάθατε στον χώρο του μόντελινγκ;
G.B.: Δεν παραλείπω ποτέ το ντεμακιγιάζ πριν κοιμηθώ. Πάντα διατηρούσα μια βραδινή ρουτίνα καθαρισμού, κι ας ήμουν πολύ κουρασμένη από τις ατέλειωτες ώρες δουλειάς. Αυτό με βοήθησε να έχω φρέσκια και ξεκούραστη όψη το πρωί, όσο ταλαιπωρημένη κι αν ήταν η επιδερμίδα μου από τα διαφορετικά λουκ που υιοθετούσα την προηγούμενη μέρα.

ELLE: Τι σημαίνει «ομορφιά με συνείδηση» για εσάς και πώς αισθάνεστε ως μούσα του Dior, τώρα που ο οίκος ενστερνίζεται την ίδια φιλοσοφία;
G.B.: «Ομορφιά με συνείδηση» για εμένα σημαίνει κατανόηση των συνεπειών που μπορούν να έχουν οι πράξεις μας στο περιβάλλον, αλλά και γενικότερα στην υγεία μας. Ο οίκος Dior, ένα κορυφαίο brand με μεγάλο εκτόπισμα, κάνει βήματα αυτογνωσίας, συνειδητοποιώντας τον αντίκτυπο που έχουν οι ενέργειές του και αυτό είναι θαυμάσιο και ελπιδοφόρο. Ενσωματώνει φυσικά συστατικά στις συνθέσεις των προϊόντων του και αναζητά συνεχώς νέους τρόπους βελτίωσης. Εύχομαι η βιομηχανία της ομορφιάς να βρει πιο βιώσιμες πρακτικές που να υποστηρίζουν τόσο τους ανθρώπους όσο και τους φυσικούς πόρους.

ELLE: Ως ακτιβίστρια, τι ρόλο πιστεύετε ότι μπορεί να παίξει η ομορφιά στην προστασία του περιβάλλοντος;
G.B.: Η φύση είναι μια ατελείωτη πηγή έμπνευσης. Είναι η πιο αγνή μορφή ομορφιάς. Μια ήρεμη λίμνη, ένα καταπράσινο δάσος, ένα βουνό, η απεραντοσύνη της θάλασσας, όλα αυτά δείχνουν την ήρεμη δύναμή της. Η φύση είναι ο μεγαλύτερος δάσκαλος, προμηθευτής και θεραπευτής μας και είναι καθήκον μας να την προστατεύσουμε. Η βιομηχανία της ομορφιάς οφείλει να σέβεται το περιβάλλον, να χρησιμοποιεί τους φυσικούς πόρους με σύνεση, να χρησιμοποιεί την τεχνολογία για να μειώσει τις επιπτώσεις της ανθρώπινης δραστηριότητας και να βοηθήσει στην αποκατάσταση της ζημιάς που έχει ήδη γίνει. Χρειαζόμαστε τη φύση και αν συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε τις ευλογίες της, τότε θα ευδοκιμήσουμε.

ELLE: Τι θα θέλατε να δείτε να αλλάζει στη βιομηχανία της ομορφιάς την επόμενη δεκαετία;
G.B.: Χαίρομαι που ολοένα και περισσότερα brands αποκτούν οικολογική συνείδηση, μειώνουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά ή μελάνια με βάση τα φυτά και περιορίζουν τη χρήση πλαστικού. Ελπίζω να δω ακόμη μεγαλύτερη αύξηση της χρήσης οργανικών πόρων και μείωση των επιβλαβών χημικών.

ELLE: Το lockdown επηρέασε την προσέγγισή σας στους τομείς της υγείας και της ομορφιάς;
G.B.: Πάντα θεωρούσα την υγεία έναν συνδυασμό μυαλού, σώματος και πνεύματος, αλλά υπήρξε τόσο μεγάλη αβεβαιότητα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, που ήταν δύσκολο να διατηρήσει κανείς τον έλεγχο. Για να το κάνω, επικεντρώθηκα στο να είμαι πιο στοργική και συμπονετική με τον εαυτό, την οικογένειά μου και τους γύρω μου. Έτσι κατάφερα να είμαι θετική και να αποδεχτώ τη νέα πραγματικότητα.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss