Το κακό σενάριο: Τα νοσοκομειακά φάρμακα απειλούν τον ρόλο του ΕΟΠΥΥ

Είναι γνωστό, ότι η πανδημία του κορωνοϊού, που βιώνει όλος ο πλανήτης τους τελευταίους 10 μήνες, έχει θέσει σε συναγερμό ολόκληρες οικονομίες- ακόμη και τις πιο ισχυρές- αλλλά και κοινωνίες ολόκληρες.

Τα πάντα φαίνεται να αλλάζουν και οι άνθρωποι μοιάζουν ευάλωτοι απέναντι στον απρόβλεπτο ιό. Το μεγάλο βάρος, για ακόμη μία φορά, φαίνεται ότι καλούνται να σηκώσουν οι χρονίως πάσχοντες, αφού οι ανάγκες μεγαλώνουν, ενώ είναι σχεδόν αδύνατον, να μπορέσει κανείς να προβλέψει, την επόμενη ημέρα της πανδημίας, όταν επιστρέψουμε σε μια… κανονικότητα αλλά και τα κουσούρια που θα αφήσει η υγειονομική κρίση.

Όπως τόνισε μάλιστα πριν μερικές ημέρες στο CNN Greece, ο καθηγητής Γιάννης Κυριόπουλος ένας επιστήμονας που γνωρίζει σε βάθος τα οικονομικά της υγείας, αλλά ταυτόχρονα και την επιδημιολογία και την κοινωνική πολιτική, εκλεγμένος μεταξύ άλλων, τέσσερις φορές κοσμήτωρ της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, «η εμφάνιση του μετα-Covid συνδρόμου, σε ασθενείς που ανέρρωσαν πρόκειται να επιβαρύνει επίσης το υγειονομικό σύστημα με πολλαπλές νοσηρότητες που δεν έχουν μελετηθεί επαρκώς».

Ένα σοβαρό πρόβλημα για χιλιάδες ασθενείς και την πρόσβασή τους στα αναγκαία φάρμακα την περίοδο αυτή, αποτελεί η τεράστια υπέρβαση που καταγράφεται στα φάρμακα 1 Α, αυτά δηλαδή που αφορούν νοσοκομειακή μόνο χρήση και διατίθενται από τα φαρμακεία ΕΟΠΥΥ.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss