Το κομμάτι των smartphone της Sony Xperia σταμάτησε τελικά να συρρικνώνεται

Η Sony ήταν ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές smartphone στον κόσμο, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί σε εξειδικευμένη μάρκα με περιορισμένη διαθεσιμότητα κινητών τηλεφώνων στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες με μικρό χαρτοφυλάκιο και περιορισμένες πωλήσεις που έδειχναν ότι το κομμάτι των smartphones δεν πάει και τόσο καλά. Τώρα, νέα δεδομένα δείχνουν ότι το χειρότερο μπορεί τελικά να τελειώσει.

Οι πωλήσεις της Sony Xperia παρέμειναν σταθερές το τελευταίο τρίμηνο

Η Sony απέστειλε 600.000 smartphone Xperia το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2020. Αυτό μπορεί να φαίνεται σαν τίποτα όταν μετριέται σε σχέση με τα εκατομμύρια μονάδες που πωλούνται από την Apple και τη Samsung, αλλά συγκρίνεται καλά με τα προηγούμενα αποτελέσματα της ίδιας της εταιρίας.

Στο αντίστοιχο τρίμηνο του 2019, η Sony πούλησε τον ίδιο αριθμό smartphone Xperia, πράγμα που σημαίνει ότι οι πωλήσεις σταμάτησαν τελικά να συρρικνώνονται μετά από μισή δεκαετία (σχεδόν) σταθερών μειώσεων από έτος σε έτος. Λαμβάνοντας υπόψη τις περιστάσεις, αυτό σίγουρα δεν είναι μικρό κατόρθωμα. Η παγκόσμια οικονομία εξακολουθεί να προσπαθεί να ανακάμψει από την πανδημία COVID-19 και η ζήτηση smartphone δεν επιστρέφει πλήρως στα κανονικά επίπεδα. Και ίσως να αρχίσει και πάλι να μειώνεται….

Η Sony αναμένει ακόμη ότι η επιχείρηση Xperia θα έχει κέρδος

Υπάρχουν και περισσότερα καλά νέα. Το τμήμα smartphone Xperia δημιούργησε έσοδα 759,46 εκατομμυρίων δολαρίων το προηγούμενο τρίμηνο, ελαφρώς αυξημένο από τα 746,04 εκατομμύρια δολάρια που δημιουργήθηκαν ένα χρόνο νωρίτερα. Η Sony αποκάλυψε τον Αύγουστο ότι το τμήμα κινητών επικοινωνιών ήταν σε καλό δρόμο για να δημοσιεύσει το πρώτο ετήσιο κέρδος της σε τέσσερα χρόνια, και αυτό εξακολουθεί να ισχύει μετά τα πιο πρόσφατα αποτελέσματα.

Η ιαπωνική εταιρεία δεν έχει παράσχει λεπτομερείς προβλέψεις απόδοσης για το τρέχον τρίμηνο, αλλά με την πρόσφατη κυκλοφορία του Xperia 5 II και την επερχόμενη περίοδο των διακοπών, αναμένεται αύξηση των πωλήσεων.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss