Το νέο τραγούδι του Βαγγέλη Μαρινάκη

Εκεί που η μαγεία της τέχνης, συναντά την ανθρώπινη οργή. Το νέο τραγούδι του Βαγγέλη Μαρινάκη είναι βγαλμένο από τα ποδοσφαιρικά του πάθη…

Πρόλογος!

Η Νατάσσα Θεοδωρίδου μίλησε πρόσφατα για την ευαίσθητη πλευρά του Βαγγέλη Μαρινάκη αλλά ο πρόεδρος του Ολυμπιακού έχει πολλές πτυχές. Κι όταν τον πιάνουν οι ευαισθησίες του, μπορεί να γράφει στίχους ή όταν τον πιάνουν τα πάθη του, να κάνει επισκέψεις σε διαιτητές και να τους… τραγουδάει αυτοπροσώπως.

Όταν θέλει είναι απολαυστικός. Είτε το δεις ως τραγωδία, είτε ως κωμωδία ο Βαγγέλης Μαρινάκης και τα ξεσπάσματά του είναι ανεξάντλητα και θα μπορούσαν να «ανέβουν» σε οποιοδήποτε θέατρο της Ελλάδας. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, ο οποίος επανήλθε και τυπικά στο διοικητικό σχήμα του συλλόγου, δεν άντεξε παρά μερικές ημέρες και ένα κακό αποτέλεσμα για να επιστρέψει σε παλαιές αγαπημένες συνήθειες. Μέσα στα έντεκα χρόνια που είναι ηγέτης των ερυθρολεύκων έχει επιτεθεί σε όλους τους παράγοντες, έχει κάνει προσωπικές επιθέσεις και επισκέψεις σε αποδυτήρια διαιτητών και η… παρασπονδία του την προηγούμενη Κυριακή μετά τον αγώνα με τον Άρη, απλώς αποτελεί εκείνη τη μοναδική στιγμή έμπνευσης που χρειάζεται ένας καλλιτέχνης για να εμπνευστεί το νέο του δημιούργημα.

Κάπως έτσι εμπνευστήκαμε κι εμείς τη θεατρική παράσταση του Βαγγέλη Μαρινάκη. Με διαλείμματα στα οποία μπαίνει ο χορός και τραγουδάει και με τον πεζό λόγο να προλογίζει (και να θυμίζει) όσα κατά καιρούς έχουμε ακούσει ή διαβάσει τα τελευταία χρόνια. Χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες, απολαύστε υπεύθυνα…

Επεισόδιο…

Φυσικά, το μεγάλο ντέρμπι του 2011, το οποίο είχε και πρόσφατα επέτειο. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης σε μια από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές της πορείας του, αμφισβητεί όσα έχει δει όλη τη Ελλάδα. «Η υποδοχή του Παναθηναϊκού ήταν υποδειγματική. Διδάξαμε αρχές και ήθος. Δείξαμε ότι έχουμε κάνει μεγάλο αγώνα για τη βία μέσα στα γήπεδα. Έφτασε η αποστολή στο Καραϊσκάκη χωρίς κανένα πρόβλημα. Από αυτή την υποδοχή το ποδόσφαιρο κέρδισε. Μετά το τέλος του αγώνα, μου λένε, ότι υπήρξαν γεγονότα με παίκτες του Παναθηναϊκού. Εγώ δεν τα είδα αλλά μετά που κατέβηκα στα αποδυτήρια, δεν είδα τον κ. Σισέ να υποφέρει αλλά να θέλει να φύγει από την Ελλάδα. Αν θέλει να φύγει, χωρίς φούστες και μπλούζες μπορεί να το κάνει. Όλα τα άλλα είναι μικρότητες».

Τον Νοέμβριο του 2012, έπειτα από μια νίκη επί της Μονπελιέ, βρίσκει αφορμή να ξεσπάσει εναντίον των αντιπάλων του. «Παρά το γεγονός πως το τελευταίο διάστημα δεχόμαστε πισώπλατα χτυπήματα. Τόσο εγώ, όσο και ο Ολυμπιακός. Δεχόμαστε επίθεση από «σκουπίδια», όπως είναι ο Αλαφούζος, το κανάλι του ΣΚΑΙ, αλλά και ο Κούγιας. Πρέπει να απομονώσουμε όλα αυτά τα στοιχεία και να τα αφήσουμε πίσω, ώστε να πάμε μπροστά. Η Ελλάδα δοκιμάζεται αυτή την περίοδο και η χώρα μας έχει ανάγκη από σοβαρές ομάδες όπως είναι ο Ολυμπιακός ώστε να διαφημίσει ακόμη περισσότερο το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Πάροδος (ή παράβαση)…

I screw you, αλλά διδάξαμε ήθος
χωρίς εσένα θα νιώθω ένα βάρος στο στήθος…
δεχόμαστε επίθεση από κάποια σκουπίδια
εννοώ τον Αλαφούζο, αλλά και τον Αλέξη τον Κούγια

Επεισόδιο…

Και πάλι θέμα είναι ο Γιάννης Αλαφούζος και ένα συμβούλιο της Super League (σ.σ. ωραία χρόνια) που ξέφυγε από τα όρια. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ξεσπάει – το σωτήριο έτος 2015 – κατά του ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού. «Είσαι απατεώνας, ένα κομπλεξικό ανθρωπάκι που κάθε φορά περιμένεις τον πατέρα σου να πληρώσει τα χρέη σου. Έχεις αποτύχει σε όλες σου τις δουλειές και δεν μπορείς να μιλάς για νομιμότητα. Ένας καταδικασμένος για λαθρεμπόριο! Πες μας τι έγινε με τους Αμερικανούς ομολογιούχους, πες μας τι έγινε με τις 500 οικογένειες του ΣΚΑΪ που άφησες στον δρόμο. Είσαι ένας αποτυχημένος, ένα παρανοϊκό ανθρωπάκι που το μόνο που ξέρεις είναι να πηγαίνεις έξω από τα γραφεία που Υπουργών και να ρουφιανεύεις και των τραπεζιτών να πάρεις δάνειο. Θα μιλήσεις εσύ για ηθική και ποδόσφαιρο»;

Πάροδος (ή παράβαση)…

Είσαι απατεώνας ένα κομπλεξικό ανθρωπάκι
το τελευταίο σου φιλί έσταζε φαρμάκι
περιμένεις τον πατέρα σου να σου πληρώσει τα χρέη
και κρατάς την Ανθή στο Survivor, ώστε το χρήμα να ρέει

Επεισόδιο…

Δύσκολο να συνοψίσεις όλες τις δηλώσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη για τον πόλεμο που δέχεται ο ίδιος και ο Ολυμπιακός σε ένα σύντομο άρθρο. Είναι τόσες οι αναφορές που έχει κάνει που θα χρειαζόταν ο χρόνος ανάγνωσης του άρθρου (σ.σ. που βλέπετε πάνω πάνω αριστερά) να ξεπεράσει τον χρόνο που μιλάει ο Τριαντάφυλλος σε κάθε επεισόδιο του Survivor. Διαλέξαμε τις κυριότερες…

«Τι τραβάμε καθημερινά, τα έχει σκεφτεί κάποιος όλα αυτά; Τους έχουμε όλους απέναντί μας και γίνεται η μία αδικία μετά την άλλη. Μας πνίγει αυτή η αδικία. Έχει καταντήσει αηδία όλη αυτή η ιστορία. Έχουν μαζευτεί πολλοί απέναντί μας και αυτό κάνει ακόμη πιο δύσκολη την προσπάθειά μας στο γήπεδο. Ενισχυθήκαμε, κάναμε πράγματα για να καλυτερέψουμε την ομάδα και την εικόνα μας αλλά δεν μας αφήνουν. Είμαι απογοητευμένος με ότι συμβαίνει και με αυτό τον πόλεμο».

«Ζούμε σε μία χούντα, αλλά θα τους τιμωρήσει ο κόσμος. Όλο αυτό που ζούμε είναι ό,τι χειρότερο, απαίδευτο, πρόχειρο, και επιζήμιο έχει περάσει από τη χώρα. Αλλά κάποιος που είναι καθαρός δεν φοβάται. Στην Ελλάδα που γεννήθηκε η Δημοκρατία δεν μπορεί να επικρατήσουν λογικές Μαδούρο».

Πάροδος (ή παράβαση)…

Ζούμε σε μια χούντα, ο καθαρός δε φοβάται
το ατσάλι αντέχει, το ‘χα πει, ποιος θυμάται;
τι τραβάμε καθημερινά, ποιος τα έχει σκεφτεί
η καρδιά μου θα αντέξει κι ας συχνά παλινδρομεί

Μας πνίγει η αδικία
κι ένας κόμπος στο λαιμό
έχει καταντήσει αηδία
έχω μέσα μου τόσο θυμό

Επεισόδιο…

Στη Λεωφόρο το 2015, μετά το ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού, το οποίο κέρδισαν οι πράσινοι αλλά αργότερα έχασαν στα χαρτιά. Ή κάπως έτσι… Με τόσα που έχουν γίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ξεχνάς ποια ματς έληξαν κανονικά, ποια διακόπηκαν, ποια δεν διακόπηκαν ή ποια διακόπηκαν, άρχισαν ξανά, διακόπηκαν ξανά και πάει λέγοντας… Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, πάντως, μετά το ματς ήταν έξαλλος.

«Δυστυχώς σήμερα ζήσαμε μια κτηνωδία για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτά που είδα σήμερα δεν τα είχα φανταστεί ποτέ. Ότι με το που θα μπει η ομάδα μέσα θα γίνει εισβολή από οπαδούς με αντικείμενα από καρφιά, πέτρες και μπουκάλια. Είδατε τι έγινε. Αυτά τα έβλεπα στην τηλεόραση όταν βομβάρδιζαν το Ιράκ. Είναι ξεφτίλα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Τραυματίστηκαν οι παίκτες μας, ο προπονητής μας δεν μπορούσε να κάνει αλλαγές. Αυτά στο Καραϊσκάκη δεν έχουν γίνει ποτέ και ούτε πρόκειται να γίνουν γιατί εμείς προστατεύουμε το ποδόσφαιρο. Σήμερα ήταν μια κτηνωδία και πάλι καλά που οι παίκτες μας τελείωσαν το ματς. Είναι ήρωες. Τους είδα στα αποδυτήρια κι άλλοι ήταν χτυπημένοι άλλοι σοκαρισμένοι. Δεν τα έχουν ξαναδεί ποτέ αυτά, δεν ήρθαν σε πόλεμο, ήρθαν να παίξουν ποδόσφαιρο. Στον αθλητισμό κερδίζει ο καλύτερος αλλά υπό φυσιολογικές συνθήκες όχι αυτό που έγινε σήμερα. Δεν ψάχνουμε δικαιολογίες αλλά δεν χωράει καμία κριτική αυτό το ματς».

Πάροδος (ή παράβαση)…

Ζήσαμε μια κτηνωδία που δεν έχω ξαναδεί
Αλαφούζο να το ξέρεις, η ψυχή μου σε μισεί
αυτά που έγιναν στη Λεωφόρο, ούτε στο Ιράκ
στο Φάληρο όταν έρχεστε σάς κερνάμε και κονιάκ

Επεισόδιο…

Αφήσαμε για το τέλος τις… φιλικές συμβουλές προς τους διαιτητές. Από το ντου στο ημίχρονο του τελικού του κυπέλλου με τον Αστέρα Τρίπολης μέχρι την προχθεσινή ευγενική παρέμβαση, συλλέξαμε στιγμές που έχουν καταγραφεί ή όχι (σ.σ. διότι δεν είναι και αναγνωρίσιμος ο καλλιτέχνης) επισήμως.

  • Το 2010 μπαίνει στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ μετά το τέλος του αγώνα και επιτίθεται στον Τάσο Κάκο.
  • Το 2011 ο Ολυμπιακός χάνει στην Τρίπολη από τον Αστέρας και μετά το τέλος του αγώνα εξαπολύει επίθεση στα αποδυτήρια τον Δημήτρη Κύρκο.
  • Το 2013 μπαίνει στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ στο ημίχρονο του τελικού με τον Αστέρα και δίνει ευχές για ένα καλό δεύτερο ημίχρονο στον Θανάση Γιάχο.
  • Το 2019 φημολογείται ότι μπαίνει στα αποδυτήρια των διαιτητών στο ημίχρονο του αγώνα με τον Ατρόμητο στο στάδιο Καραϊσκάκη για να διαμαρτυρηθεί στον Γκεστράνιους.
  • Το 2020 φημολογείται ότι «επισκέφτηκε» τον Κουτσιαύτη στο ημίχρονο του αγώνα κυπέλλου στο Στάδιο Καραϊσκάκη με αντίπαλο την Λαμία.

Πάροδος (ή παράβαση)…

* Ο καλλιτέχνης σε τούτο το σημείο καλείται να ραπάρει!

θα σε κλείσω στον ανελκυστήρα
θα σου πάρω τον αναπνευστήρα

θα εξυβρίσω τον Σισέ
θα τσιμπήσω ένα μεζέ

θα την πέσω Σιδηρόπουλο
και θα πάω Βασιλόπουλο

θα τα χώσω και τον Άγγλο
θα τα πω στον Πορτογάλο (σ.σ. Περέιρα)

θα ξεσκεπάσω τον Σαββίδη
και τον άλλο που ‘ναι φίδι

κάνω ντου και στο ΟΑΚΑ
τι με περνάτε για κάνα βλάκα;

Κι άκου Κάκο να σου πω
ξηγήσου δύο πέναλτι στον Ολυμπιακό

Κύρκο εσύ πρέπει να ντρέπεσαι
όσα σου λέω να τ’ ακούς και να τα δέχεσαι

θα τα πούμε στα αποδυτήρια
να ελέγξω διαβατήρια

 

θα έρθω με τον Τσέλσι τον Κώστα 
κι ας μην χωράμε απ’ την πόρτα

κι αν το γράψει κάνα σάιτ με κακή διαγωγή

Λίνα στείλε επειγόντως μήνυση και αγωγή
 

κι αν το ματς δεν γίνει άσσος
θα σας τρέχουμε στο δάσος

Standing ovation, please!

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss