Το παραμύθι στο τέλος είχε… δράκο! (vid)

Η Πόρτο έφτασε μία ανάσα από μία ιστορική νίκη επί της Γιουβέντους, όμως το γκολ του Κιέζα οκτώ λεπτά πριν το τέλος (2-1), έδωσε σανίδα σωτηρίας στην «Μεγάλη Κυρία» που πνιγόταν στο «Ντραγκάο».

Ήταν ένα προπονητικό masterclass υψηλής ποιότητας. Ήταν το βράδυ που ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο έμπαινε στην προπονητική ελίτ της Ευρώπης. Για 82 λεπτά, η Πόρτο έκανε το τέλειο παιχνίδι. 

Οι Πορτογάλοι ήταν μονίμως μία κίνηση μπροστά. Ήξερε κάθε πλάνο της «Μεγάλης Κυρίας». Εκμηδένισαν τον Κριστιάνο Ρονάλντο, δεν είχαν φάει φάση σε όλο το παιχνίδι και με εκπληκτική ενέργεια στο γήπεδο ήταν πάντα εκεί που έπρεπε. Με δύο γκολ στο ξεκίνημα κάθε ημιχρόνου είχαν βάλει τις βάσεις για μία ιστορική νίκη, όμως οκτώ λεπτά πριν το τέλος ο Κιέζα έγραψε το 2-1 και έδωσε το φιλί της ζωής σε μία ομάδα που βούλιαζε χωρίς σανίδα σωτηρίας.

Οι δράκοι επέλεξαν να ξεκινήσουν το ματς με επιθετικό πρέσινγκ. Τόσο επιθετικό που έφτασε μέχρι τον Σέζνι και τους έφερε το πρώτο γκολ στο πρώτο λεπτό. Ο Ταρέμι πίεσε ψηλά τον Μπετανκούρ, εκείνος γύρισε άψυχα προς τον Πολωνό τερματοφύλακα και ο Ιρανός σέντερ-φορ με τάκλιν αυτοθυσίας πέτυχε το πρώτο γκολ στην καριέρα του στο Champions League (1’, 1-0).

Η Πόρτο έδωσε μέτρα και κατοχή στους Ιταλούς, όμως με συνεχή αμυντικά ντουμπλαρίσματα κατάφερε να την εξουδετερώσει πλήρως. Η αναγκαστική έξοδος από το παιχνίδι του Κιελίνι (33’) έκανε ακόμα χειρότερη την ψυχολογία των φιλοξενούμενων, που με εξαίρεση ένα ψαλιδάκι του Ραμπιό (41’) το οποίο έβγαλε ο Μαρκεζίν δεν είχαν να επιδείξουν τίποτα, μα τίποτα στον αγωνιστικό χώρο.

Κι όχι μόνο αυτό. Με το ξεκίνημα της επανάληψης, η Πόρτο άλλαξε αστραπιαία την μπάλα και 20 δευτερόλεπτα μετά την σέντρα, ο Μαρεγκά πλάσαρε εύστοχα τον Σέζνι για το 2-0! 

Μάλιστα η Πόρτο άγγιξε το 3-0 με εκπληκτική ενέργεια του Σέρτζιο Ολιβέιρα (52’), όμως ο Σέζνι με υπέροχη επέμβαση κράτησε ζωντανή την «Μεγάλη Κυρία».

Με τον Μαναφά να σβήνει κυριολεκτικά τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τους παίκτες της Γιουβέντους πολύ εκνευρισμένους στο γήπεδο, το 3-0 έμοιαζε πιο κοντά από το 2-1, όμως οι μεγάλες ομάδες ξέρουν να γλιτώνουν, ακόμα κι όταν παίζουν άσχημα.

Από μπάσιμο του Ραμπιό, ο Κιέζα εκτέλεσε διαγώνια και οι Ιταλοί βρήκαν το γκολ (82’,2-1) που τους κράτησε ζωντανούς ενόψει της ρεβάνς του Τορίνο, που αναμένεται συγκλονιστική.

ΠΟΡΤΟ (Σέρτζιο Κονσεϊσάο): Μαρκεζίν, Μαναφά, Πέπε, Μπεμπά, Ζαϊντού, Σέρτζιο Ολιβέιρα (90’ Φρανσίσκο Κονσείσάο), Ουρίμπε, Οτάβιο (57’ Λουίς Ντίας), Κορόνα (90’ Λουμ), Ταρέμι, Μαρεγκά (66’ Γκρούιτς).

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Αντρέα Πίρλο): Σέζνι, Κιελίνι (35’ Ντεμιράλ), Ντανίλο, Άλεξ Σάντρο, Ντε Λιχτ, Ραμπιό, Μπετανκούρ, ΜακΚένι (63’ Μοράτα), Κουλουσέφσκι (77’ Ράμσεϊ), Κιέζα, Κριστιάνο Ρονάλντο.

SDNA Google news
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ SDNA logo ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss