Το πιο mainstream skincare trend του 2021 έρχεται απευθείας από την Κορέα

Βάλε για λίγο στην άκρη το glass skin…

Το skincare έχει αρχίσει να γίνεται τάση τα τελευταία χρόνια και σε αυτό έχουν παίξει σπουδαίο ρόλο οι Κορεάτισσες. Βλέπεις, η κορεάτικη ρουτίνα ομορφιάς, όσα βήματα κι αν περιλαμβάνει, είναι από τις διασημότερες του κόσμου και υπόσχεται να μας χαρίσει ένα απόλυτα καθαρό, λαμπερό δέρμα, που «φωνάζει» υγεία.

Το glass skin είναι το δημοφιλέστερο K-beauty trend, το οποίο γνωρίζουμε εδώ και πολύ καιρό. Πριν μερικούς μήνες μάθαμε το slugging, μέσα από την πλατφόρμα του TikTok, και τώρα, εν έτει 2021, μια νέα τάση στην περιποίηση της επιδερμίδας έρχεται για να μας απασχολήσει. Φυσικά και «ταξιδεύει» από τη μακρινή Κορέα και, μάλιστα, θα μπορούσαμε να πούμε πως δεν μας είναι κάτι εντελώς άγνωστο. Η νέα αυτή τάση είναι αρκετά γνώριμη σε όλες μας και έχει τις ρίζες της πολλά, πολλά χρόνια πίσω.

Ο λόγος για το… hanbang. Ο όρος αυτός αναφέρεται στην αρχαία παραδοσιακή ολιστική ιατρική της Κορέας, που περιλαμβάνει διάφορα φυτικά συστατικά και βότανα, τα οποία στοχεύουν στην ισορροπία νου και σώματος για την επίτευξη της απόλυτης ευεξίας. Το hanbang, λοιπόν, περιλαμβάνει τη χρήση προϊόντων με βότανα, τα οποία απλώνουμε στο δέρμα και συνδέονται με την υγεία μας τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά.

Ειδικότερα, το hanbang αφορά προϊόντα με φυτικά συστατικά και βότανα- θα τα δεις αναλυτικά στην παρακάτω gallery-, τα οποία έχουν ισχυρές αντιγηραντικές, αντιβακτηριδιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Στην Κορέα, αυτή η πρακτική είναι ευρέως διαδεδομένη και χρησιμοποιείται μάλιστα και στα φάρμακα εδώ και χρόνια. Το 2021, λοιπόν, θα αποτελέσει ένα από τα πιο mainstream skincare trends όλου του κόσμου και άρα μπορεί να γίνει μέρος και της δικής μας ρουτίνας ομορφιάς. Εσύ είσαι έτοιμη να το δοκιμάσεις; 

Διάβασε ακόμα: 5 κουρέματα που σε κάνουν να δείχνεις πιο αδύνατη

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss