Το πρώτο MacBook Pro 13 με ARM CPU έχει την καλύτερη αυτονομία στην ιστορία των Mac

Η Apple ισχυρίζεται ότι η αυτονομία του MacBook Pro μπορεί να φτάσει τις 20 ώρες.

Μόλις τέσσερις μήνες αφότου η Apple ανακοίνωσε ότι θα αλλάξει τους Mac, ώστε αυτοί να χρησιμοποιούν τα δικά τους προσαρμοσμένα chip, η εταιρία παρουσίασε τους πρώτους υπολογιστές Apple Silicon. Χωρίς καμία έκπληξη, η Apple ξεκινά με τις σειρές φορητών υπολογιστών της, παρουσιάζοντας ανανεωμένες εκδόσεις MacBook Pro 13 που βασίζονται στο νέο SoC της εταιρείας με την ονομασία M1.

Όπως τα νέα MacBook Air και Mac Mini που παρουσιάστηκαν, το MacBook Pro 13 ιντσών μοιάζει αρκετά με την έκδοση που χρησιμοποιεί επεξεργαστή της Intel. Η Apple λέει ότι ο ανανεωμένος MacBook Pro θα έχει 2.8 φορές καλύτερες επιδόσεις σε σύγκριση με το υπάρχον μοντέλο ενώ η οκταπύρηνη κάρτα γραφικών του M1 είναι 5 φορές γρηγορότερη.

Συνολικά, η Apple αναφέρει ότι το laptop θα είναι 3 φορές γρηγορότερο από τον αντίστοιχο φορητό υπολογιστή που «τρέχει» με λειτουργικό σύστημα Windows. Σε αντίθεση με το MacBook Air που δεν διαθέτει ανεμιστήρα, η Apple τον διατηρεί στο MacBook Pro, ώστε να μπορεί να λειτουργεί σε υψηλότερες ταχύτητες για περισσότερη ώρα. Βελτιωμένη θα είναι και η διάρκεια ζωής της μπαταρίας, αφού θα μπορεί να προσφέρει έως και 18 ώρες πλοήγησης στο Internet ή έως 20 ώρες αναπαραγωγής βίντεο.

 

Η τιμή του νέου MacBook Pro 13 έχει την ίδια βάση εκκίνησης με το υπάρχον μοντέλο στα $1299 με τις προπαραγγελίες να ξεκινούν σήμερα ενώ οι αποστολές στις 17 Νοεμβρίου. Το μοντέλο των $1299 ουσιαστικά θα αντικαταστήσει το entry-level MacBook Pro που υπάρχει τώρα και θα περιλαμβάνει αποθηκευτικό χώρο 256GB και 8GB μνήμη RAM ενώ το μοντέλο με τα $1499 θα έχει διπλάσιο αποθηκευτικό χώρο στα 512GB. Πέρα από τη διαφορά στο χώρο αποθήκευσης, τα MacBook Pro παραμένουν ίδια. Θα εξοπλίζονται με μόνο δύο θύρες USB-C και θα μπορούν να αναβαθμιστούν με έως και 16GB RAM.

Η Apple παρ’ όλα αυτά, θα διατηρήσει στη γκάμα της τα πιο ακριβά μοντέλα που εξοπλίζονται με Intel επεξεργαστές, διαθέτουν 4 θύρες και μπορούν να αναβαθμιστούν με έως και 32GB RAM.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss