Το ρίσκο μιας ταινίας gay και χριστουγεννιάτικης – H Κρίστεν Στιούαρτ μιλάει για το «Happiest season» [βίντεο]

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΛΙΓΚΑΣ

«Πρόκειται για μια gay χριστουγεννιάτικη ταινία. Δεν μου αρέσουν οι ταμπέλες αλλά αυτό για μένα είναι σπουδαίο και με κάνει να εκπνέω με ανακούφιση», λέει η Κρίστεν Στιούαρτ για την καινούργια της ταινία που μόλις έγινε διαθέσιμη στις ψηφιακές πλατφόρμες.

Τίτλος της «Happiest season» και τη σκηνοθέτησε η Κλία Ντιβάλ. Αφηγείται την ιστορία δύο κοριτσιών, της Χάρπερ και της Αμπι, που είναι ζευγάρι και εν όψει Χριστουγέννων πρέπει να συμβιώσουν με τους συντηρητικούς γονείς της Χάρπερ για πέντε ολόκληρες μέρες.

Τα δύο κορίτσια θα διστάσουν να αποκαλύψουν τη σχέση τους και θα υποδυθούν τις συγκατοίκους και αυτό θα προκαλέσει μια σειρά από χιουμοριστικές καταστάσεις.

Πρόκειται για την πρώτη γκέι χριστουγεννιάτικη κομεντί που απευθύνεται στο πλατύ κοινό, υποστηρίζουν οι συντελεστές. «Σίγουρα θα υπήρξε στο παρελθόν ρομαντική κομεντί με ζευγάρι γυναικών, αλλά χριστουγεννιάτικη; Και μάλιστα από ένα μεγάλο στούντιο όπως η Sony; Δεν νομίζω.

Και ευχαριστώ τους συντελεστές που με έκαναν μέρος αυτής της απόπειρας», λέει η Κρίστεν Στιούαρτ που υποδύεται την Αμπι δίπλα στη Μακένζι Ντέιβις που υποδύεται τη Χάρπερ. «Δεν υπήρχε αντίστοιχη ταινία όταν ήμουν μικρή, αν και θα μου άρεσε πολύ να τη δω», τονίζει η Στιούαρτ, που μετά την επιτυχημένη εισπρακτικά κινηματογραφική σειρά «Λυκόφως» δίπλα στον Ρόμπερτ Πάτινσον, έκανε το coming out της πριν από τρία χρόνια σε τηλεοπτική εκπομπή.

Τα τελευταία χρόνια, βέβαια, έχουν πολλαπλασιασθεί οι ταινίες που αφηγούνται ιστορίες με ομοφυλόφιλα ζευγάρια. «Είναι πρόοδος, εξέλιξη και διατρανώνει την επιθυμία μας να βλέπουμε τέτοιες ταινίες. Χρειάζεται να βλέπουμε τέτοιες ταινίες», επισημαίνει η Κρίστεν Στιούαρτ.

Το «Happiest season» γυρίστηκε τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο στο Πίτσμπεργκ, λίγο πριν η πανδημία φέρει ανατροπές στην καθημερινότητα όλων. «Το βλέπαμε να έρχεται σαν ηλίθιοι. Οπως ακριβώς γίνεται και με τις πυρκαγιές ή την κλιματική αλλαγή. Οσο η φωτιά καίει στην άλλη πλευρά της πόλης, σκέφτεσαι “τι κρίμα”. Μόνο όταν ο καπνός και οι φλόγες φτάσουν στο σπίτι σου αποφασίζεις να κάνεις κάτι. Η αντίδρασή μας στα πράγματα είναι τόσο αργή. Είμαστε για γέλια», υποστηρίζει η Μακένζι Ντέιβις.

Ασφαλώς και μια χριστουγεννιάτικη ταινία είναι ρίσκο. Εχουμε χρόνια να δούμε μία που να μην την ξεχάσουμε με τους τίτλους τέλους.

«Πιστεύω ότι μια χριστουγεννιάτικη ταινία για να πετύχει πρέπει να σου δίνει την αίσθηση ότι οι χαρακτήρες το βιώνουν στα αλήθεια όλο αυτό που συμβαίνει. Πρέπει να είναι σαν τις πιτζάμες σου, οι ήρωες να δείχνουν ότι γνωρίζονται αρκετά καλά», λέει η Στιούαρτ και προσθέτει:

«Μια καλή χριστουγεννιάτικη ταινία σε κάνει να… πιστεύεις στα Χριστούγεννα». Και η αλήθεια είναι ότι οι δύο πρωταγωνίστριες μοιάζουν στην ταινία σαν να γνωρίζονται χρόνια.

«Η Μακένζι είναι αυθεντική, έχει πλάκα και η αυτοπεποίθησή της είναι μεταδοτική. Αυτό που θέλαμε ήταν να φαίνεται ότι αυτοί οι δύο χαρακτήρες είναι άνετοι και συμφιλιωμένοι με τους εαυτούς τους. Ευτυχώς, η Μακένζι δέχθηκε να συμμετάσχει σε αυτή την ταινία και τα αποτελέσματα είναι τώρα στην οθόνη σας», καταλήγει η Κρίστεν Στιούαρτ.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου 

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss