Το συντροφικό, το τρυφερό, το αγχολυτικό… αυτά είναι τα 7 είδη σεξ (κάθε ώρα θέλει το δικό της!) – Shape.gr

Πώς φαίνεται το σώμα μου κατά τη διάρκεια του σεξ;

Θα φανταζόσουν ποτέ ότι υπάρχουν διαφορετικά είδη σεξ; Ίσως, θα έχεις παρατηρήσει την ανάγκη σου κάνεις σεξ όταν έχεις στρες (αγχολυτικό σεξ) ή όταν ξυπνάς (το γρήγορο σεξ). Αλήθεια, πόσα είδη σεξ υπάρχουν και τι συμβουλεύει η expert των σχέσεων σε κάθε περίπτωση;

Διάβασε επίσης: 6 εναλλακτικές συμβουλές για υπέροχο σεξ (έτσι θα ενεργοποιήσεις τις λιγότερο γνωστές ερωτογενείς ζώνες)

1. Το συντροφικό σεξ

Η πιο σημαντική πλευρά της σεξουαλικής σου ζωής είναι η διατήρηση ενός ισχυρού συναισθηματικού δεσμού. Βρες χρόνο για να δείξεις τη στοργή σου. «Για τα ζευγάρια που φιλιούνται παθιασμένα, που βλέπουν τηλεόραση αγκαλιασμένοι και περπατούν στο δρόμο χέρι χέρι, είναι πολύ μικρό το βήμα από το άγγιγμα στο σεξ» τονίζει η Εύα Ρομφαία, σύμβουλος σχέσεων.

2. Το γρήγορο σεξ

Κάνε το γρήγορο, αχαλίνωτο σεξ μέρος του εβδομαδιαίου μενού, αλλά κράτα το ως ορεκτικό. «Το σεξ στα γρήγορα την ώρα που ξυπνάτε ή τα ερωτικά παιχνίδια σε ασυνήθιστα μέρη, τονώνουν τη σχέση και εξάπτουν τη φαντασία»επισημαίνει η ειδικός.

3. Το τρυφερό σεξ

Βασικό στοιχείο: πρέπει να συμβαίνει φυσικά και αυθόρμητα. «Είναι σημαντικό το ζευγάρι να μοιράζεται στιγμές τρυφερότητας που καθρεφτίζουν τη συναισθηματική ένωση μέσα από το σεξ» λέει η ειδικός.

4. Το περιπετειώδες σεξ

Δοκίμασε νέες γεύσεις, αντάλλαξε ιδέες πρόσθεσε ποικιλία! Εμπλούτισε την καθημερινοτητα με νέες προτάσεις, ακόμη και με ερωτικά βοηθήματα ή σεξι εσώρουχα. «Εξερεύνησε τη σεξουαλική σου πρακτική, μοιραστείτε τις φαντασιώσεις σας χωρίς να νιώθετε άβολα, ιδίως αν πιστεύετε ότι η αποκάλυψη δεν θα βάλει σε κίνδυνο τη σχέση, ούτε θα δοκιμαστεί η ηθική σας πλευρά» λέει η Εύη Ρομφαία.

5. Το σεξ κυριαρχίας

«Εάν πιστεύεις ότι ο σύντροφός σου θα σε οδηγεί πάντα στη σεξουαλική έκσταση, μπορεί να περιμένεις πολύ», σημειώνει η ειδικός. «Το να πάρεις τον έλεγχο μπορεί να σου χαρίσει μεγάλη αυτοπεποίθηση, ενώ και οι δύο θα απολαύσετε το παιχνίδι, αφού τα παιχνίδια κυριαρχίας είναι αφροδισιακά».

6. Το αγχολυτικό σεξ

«Εάν βρίσκεις χρόνο για σεξ όταν νιώθεις πιεσμένη, θα νιώσεις τη μυϊκή ένταση να χάνεται και το άγχος να μειώνεται» επισημαίνει η ειδικός. Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης μέτρησαν τα επίπεδα της ορμόνης του στρες κορτιζόλης στο σάλιο ζευγαριών και διαπίστωσαν ότι αυτοί που έκαναν τακτικό σεξ είχαν χαμηλότερα επίπεδα.

7.  Το σεξ… σόλο

Οι σεξουαλικές ορέξεις μας, όπως και όλα τα άλλα, αλλάζουν με τα χρόνια. Αυτό που σου άρεσε όταν ήσουν 21 μπορεί να μη σε τρελαίνει και τόσο τώρα, γι’ αυτό συντονίσου με τις επιθυμίες σου. «Πώς μπορείς να περιμένεις ότι θα ικανοποιηθείς σεξουαλικά αν συνεχίζεις να μη βρίσκεις τι σου αρέσει; Ο αυνανισμός θα σε βοηθήσει να ανακαλύψεις τις ερωτογενείς σου ζώνες, ώστε να καθοδηγήσεις τον σύντροφο σου σε έναν κόσμο σεξουαλικής απόλαυσης και γνωριμίας με το κορμί σου» λέει η ειδικός.

Διάβασε επίσης: 30 λόγοι υγείας για να κάνεις σεξ κάθε μέρα

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss