Το τέλος του glamour: 10 ρούχα που μας δείχνουν πώς η πρακτικότητα είναι το μέλλον της μόδας

O Demna Gvasalia παρουσίασε στο πρόσφατο Belenciaga show το μέλλον της μόδας: ένα μέλλον όπου οι δρόμοι της πόλης είχαν αντικαταστήσει τις πασαρέλες και τα slippers τα ψηλοτάκουνα.

Πριν από λίγες ημέρες ο Oίκος Balenciaga παρουσίασε τη συλλογή του S/S 2021 στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας του Παρισίου. Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του brand, Demna Gvasalia, δημιούργησε ένα σχεδόν δυστοπικό video όπου υπό τους ήχους του electro-pop τραγουδιού, «Sunglasses at Night», έβαλε τα μοντέλα να περπατούν σε μία εικονική, έρημη πόλη, σαν το Παρίσι μετά από κάποια πολιτισμική και φυσική καταστροφή.

Τα ρούχα του εμβληματικού Οίκου για το επόμενο καλοκαίρι ανταποκρίθηκαν στην τρομακτική ανάγκη του κοινού για streetwear επιλογές και μας έδειξαν ότι το «μετά Πανδημίας» μέλλον της μόδας δεν περιλαμβάνει ψηλοτάκουνα, αλλά pool slides. Φόρμες γυμναστικής σε neon αποχρώσεις αντί για κολλητά, δερμάτινα παντελόνια και oversized πουκάμισα αντί για κολλητά tops. To lifestyle site των «New York Times», «Τhe Cut», έδωσε σε αυτήν τη συλλογή τον χαρακτηρισμό «anti-glamour», δίνοντας το στίγμα της «νέας εποχής» όπου η λάμψη των ρούχων έχει δώσει τη θέση της στην άνεση και την πρακτικότητα.

Τα κομμάτια στα οποία αξίζει να επενδύσεις αυτό το φθινόπωρο (θα βρεις τις 10 προτάσεις μας αναλυτικά στην παρακάτω gallery), που είναι πολύ διαφορετικό από όλα τα προηγούμενα, κινούνται στην ίδια φιλοσοφία με την πρόσφατη collection του Gvasalia. Είναι ευκολοφόρετα, έχουν διάρκεια στον χρόνο εξαιτίας των λιτών γραμμών τους και τη «λάμψη» που είχαν τα περσινά μας χειμωνιάτικα ρούχα, έχει διαδεχτεί το δυναμικό design και η πολυμορφική αισθητική.
Balenciaga PO S21 024

Ακόμα και αν το «glamour στη μόδα δεν τελείωσε» σίγουρα φέτος πατάει ένα pause και μας κάνει να αναθεωρήσουμε ό,τι ξέραμε έως τώρα. Και αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό.
Δες επίσης: Δύο από τα πιο αγαπημένα πουλόβερ της Πριγκίπισσας Diana επαναλανσάρονται φέτος

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss