Το τεστ αντοχής του Galaxy Z Fold 2 5G αποδεικνύει ότι η Samsung έχει κάνει καλύτερη δουλειά (βίντεο)

Εάν είστε οπαδός των φουτουριστικών κινητών συσκευών που στοχεύουν να αλλάξουν τον παραδοσιακό τρόπο αλληλεπίδρασης με τα τηλέφωνά μας και να θολώσουν τις γραμμές μεταξύ διαφορετικών κατηγοριών gadgets, ίσως θυμηθείτε πόσος χρόνος χρειάστηκε η Samsung για να προετοιμάσει την πτυσσόμενη προσπάθειά της για μια διαφήμιση ντεμπούτο … και πώς το Galaxy Fold κατέρρευσε στα χέρια των influencers και των reviewers λίγες μέρες πριν από την προγραμματισμένη κυκλοφορία του.

Η εταιρεία έπρεπε να επιστρέψει στον πίνακα σχεδίασης την τελευταία στιγμή και ουσιαστικά να αναθεωρήσει ολόκληρο το πρωτοποριακό σχέδιο για να βελτιώσει τη δομική του ακεραιότητα, η οποία ως επί το πλείστον συνέβη … σχεδόν έξι μήνες αργότερα.

Φυσικά, το Galaxy Fold της πρώτης γενιάς εξακολουθούσε να μοιάζει μάλλον όχι και τόσο άψογο και συνολικά υπερβολικά ακριβό, ακόμη και στην πιο σωστά κατασκευαστική μορφή του, κάτι που σίγουρα δεν είναι αυτό που μπορούμε να πούμε για τη συνέχεια του. Το Galaxy Z Fold 2 5G δεν είναι καθόλου προσιτό, και ακριβώς όπως τα πιο μη-συμβατικά “ξαδέλφια” του, αναμφισβήτητα έχει ένα μερίδιο ελαττωμάτων. Αλλά όταν πρόκειται για την ποιότητα, αυτό το κινητό κάνει μια εξαιρετική πρώτη, δεύτερη και τρίτη εντύπωση.

Εάν δεν μας πιστεύετε, τότε θα πρέπει να εμπιστευτείτε τον Zack Nelson από το δημοφιλές κανάλι YouTube JerryRigEverything, ο οποίος καταστρέφει τα εύθραυστα smartphone με τα γυμνά χέρια του, αλλά η έκπληξη, είναι ότι, δεν μπορούσε να διαλύσει ή να καταστρέψει το Samsung Galaxy Z Fold 2 τόσο εύκολα όσο τον προκάτοχό του.

Η σκόνη δεν θα περάσει

Το “Hideaway Hinge” αυτού του εύκαμπτου τηλεφώνου δεν είναι μόνο καλό, εύκαμπτο και διακριτικό αλλά και σφραγισμένο καλά, χωρίς να αφήνεται χώρος για να γλιστρήσει κάτι κάτω από την κύρια οθόνη και να προκαλέσει σύντομη ή μακροπρόθεσμη βλάβη λειτουργικότητας.

Βεβαίως, οι δοκιμές που πραγματοποίησε ο Nelson δεν έχουν απολύτως καμία επιστημονική αξία, αλλά φαίνεται απίθανο οποιοσδήποτε (λογικός) ιδιοκτήτης του Galaxy Z Fold 2 5G να μπορούσε ποτέ να υποβάλει την ακριβή νέα του συσκευή σε υψηλότερο βαθμό κατάχρησης από αυτόν που φαίνεται στο παραπάνω βίντεο. Επίσης, δεν βλέπουμε πώς το τηλέφωνό σας θα μπορούσε να έρθει σε επαφή με περισσότερη σκόνη και πετρώματα στην πραγματική ζωή, ακόμη και για μεγάλο χρονικό διάστημα, οπότε αυτό είναι πιθανώς κάτι που δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε ξανά.

Μια άλλη εντελώς μη επιστημονική αλλά εξαιρετικά υποσχόμενη πτυχή του βίντεο του Nelson είναι ότι το τηλέφωνο αντέχει πολλαπλά βίαια χτυπήματα χωρίς να διαλυθεί. Αλλά μακράν το πιο εντυπωσιακό είναι ο τρόπος με τον οποίο το Galaxy Z Fold 2 5G περνάει την παραδοσιακή δοκιμή πίεσης και λυγίσματος.

Δεν υπάρχει ζημιά δομής εδώ

Ναι, αυτό είναι ένα εντελώς “άθραυστο” τηλέφωνο, κατασκευασμένο από έναν εξαιρετικό συνδυασμό γυαλιού και μετάλλου … με πολύ πλαστικό και ακόμη και καουτσούκ που υπάρχουν εκεί που χρειάζεται για επιπλέον προστασία. Όμως, ενώ η ωμή δύναμη δεν μπορεί να κάνει το αναδιπλούμενο να διπλώσει με λάθος τρόπο και να κουμπώσει στη μέση από την ανάποδη, ένα αθώο νύχι θα συνεχίσει να προκαλεί ζημιά οθόνη.

Ξέρουμε τι σκέφτεστε. Πού είναι το πρωτοποριακό “Ultra Thin Glass” που δανείστηκε από το εκπληκτικά δημοφιλές Galaxy Z Flip; Η απάντηση, φοβόμαστε, είναι πιθανότατα κάτω από το παχύ πλαστικό στρώμα που εφαρμόζεται πάνω από την πλαστική οθόνη 7,6 ιντσών, η οποία είναι πιθανώς καλύτερη για τη συνολική ανθεκτικότητα, αλλά σίγουρα δεν έχει μεγάλη αντίσταση στις γρατσουνιές.

Είναι αυτονόητο ότι δεν πρέπει να προσπαθήσετε να ξεκολλήσετε αυτό το πλαστικό προστατευτικό οθόνης για να φτάσετε στο στρώμα UTG επειδή προφανώς δεν ασχολείστε με ένα συμβατικό προστατευτικό οθόνης. Παρεμπιπτόντως, η Samsung περιλαμβάνει ένα από αυτά που είναι προεγκατεστημένα στο Galaxy Z Fold 2 5G και, ενώ αφαιρώντας το, δεν θα προκαλέσει δομική ζημιά, θα κάνει το τηλέφωνό σας πιο ευαίσθητο σε γρατζουνιές και ρωγμές.

Μιλώντας για ρωγμές, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί τόσο με την εξωτερική οθόνη 6,23 ιντσών όσο και με το πίσω μέρος της συσκευής, τα οποία είναι κατασκευασμένα από το σκληρότερο διαθέσιμο γυαλί, δίνοντας κάποια αντίσταση έτσι στις γρατζουνιές αλλά όχι σε πεσίματα σε σκληρές επιφάνειες. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο πλαϊνός σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων δεν είναι εξαιρετικός, χάνοντας την ακρίβεια και τελικά τη λειτουργικότητά του όταν αντιμετωπίζει σκόνη και γρατζουνιές αντίστοιχα.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss