Το 2020 είχε περισσότερες γυναίκες να σκηνοθετούν ταινίες – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

[Total: 0   Average: 0/5]


Το 2020 μπορεί να καταγραφεί ως η με διαφορά χειρότερη χρονιά σε πάρα πολλές απόψεις. Αν μη τι άλλο υπήρξαν πολλές απώλειες από την πανδημία σε πρόσωπα, ενώ επαγγέλματα επλήγησαν.

Και η κινηματογραφική βιομηχανία δεν πήγε πίσω, με κλειστά σινεμά, ταινίες να αναβάλλονται ή να ακυρώνουν γυρίσματα, ωστόσο υπήρξε και ένα θετικό γεγονός σύμφωνα με το δημοσίευμα του Variety.

Ένα από τα θετικά λοιπόν του 2020 ήταν πως όλο και περισσότερες γυναίκες σκηνοθέτησαν ταινίες σε σχέση με άλλες χρονιές. Συγκεκριμένα σύμφωνα με την έρευνα του Center for the Study of Women in Television and Film at San Diego State University, ο αριθμός είναι στο 16% των ανθρώπων που βρέθηκαν πίσω από την κάμερα για τις 100 πιο εμπορικές ταινίες του 2020.

Αυτό είναι παραπάνω από το 12% του 2019 και είναι ένα δείγμα πως υπάρχει μια τάση για να δίνεται βήμα περισσότερο από άλλες χρονιές και στην γυναικεία οπτική της βιομηχανίας. Και όλα αυτά με τις αναβολές των “The Eternals” της Chloe Zhao και του Black Widow της Cate Shortland που πήγαν για το 2021. Η πρώτη βέβαια έκανε το Οσκαρικό “Nomadland”, ενώ αρκετά υψηλά κινήθηκαν τα Birds of Prey των Cathy Yan και Wonder Woman 1984 της Patty Jenkins.

Η έρευνα γίνεται από την διευθύντρια του κέντρου Dr. Martha Lauzen, εδώ και 20 χρόνια. Φέτος και λόγω των συνθηκών έγινε και το “Watched at Home Top 20 Chart” από Μάρτιο μέχρι Δεκέμβριο του 2020. Εκεί οι γυναίκες ανήκουν στο 19% της σκηνοθεσίας, σεναρίου, παραγωγών κλπ.

Cineramen

Νίκος Δρίβας

Facebook Twitter Google+

Δημιουργός και συντάκτης του www.cineramen.gr αλλά κυρίως φανατικός του σινεμά

Δείτε ακόμα στο Cineramen

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss