Το Facebook λανσάρει τη δική του δωρεάν υπηρεσία cloud gaming

Η εταιρεία αποτελεί τον νεότερο… μαχητή στο ρινγκ του game streaming, όμως δεν ακολουθεί το παραδοσιακό μονοπάτι.

Η Facebook ανακοίνωσε πως μια νέα υπηρεσία θα προστεθεί κάτω από την ομπρέλα της, η οποία αφορά game streaming μέσω του Facebook.

Βέβαια, δεν θα αποτελέσει – έστω, σε πρώτη φάση – άμεσο ανταγωνιστή για τα Xbox xCloud, Google Stadia και Amazon Luna, καθώς δεν θα περιλαμβάνει τυπικά παιχνίδια κονσολών/PC αλλά μικρότερους, δωρεάν τίτλους όπως το Asphalt 9: Legends και το Mobile Legends: Adventure. Ως εκ τούτου, τα παιχνίδια που περιλαμβάνονται στην υπηρεσία είναι δωρεάν με την επιλογή για αγορές εντός αυτών.

Τα παιχνίδια θα είναι διαθέσιμα από την καρτέλα “Gaming” που ήδη υπάρχει, όμως στεγάζει κυρίως streams χρηστών της πλατφόρμας – αυτό ναι, αποτελεί άμεσο ανταγωνιστή των Twitch και YouTube Gaming. Με σκοπό να φέρει περισσότερο κόσμο στην καρτέλα αυτή, οι “cloud playable” διαφημίσεις θα εμφανίζονται στο News Feed των χρηστών και θα μπορούν άμεσα να αλληλεπιδράσουν-παίξουν μαζί τους, σε μια προσπάθεια να επισκεφτούν την καρτέλα Gaming.

Αρχικά, η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη στις browser και Android εκδόσεις του Facebook. Λόγω της πολιτικής της Apple αναφορικά με το streaming παιχνιδιών στις πλατφόρμες της, είναι αμφίβολο αν θα δούμε, τουλάχιστον σύντομα, την υπηρεσία σε iOS. Μελλοντικά, η υπηρεσία θα ενσωματωθεί στην ξεχωριστή εφαρμογή Facebook Gaming που διατίθεται για συσκευές Android, δίχως να αποκλείεται το ενδεχόμενο να εμφανιστούν σε τηλεοράσεις, κατά τον Jason Rubin – αντιπρόεδρο του τμήματος Play στη Facebook. Έως τότε, η υπηρεσία μπορεί και να έχει μεταλλαχθεί, καθώς πριν λίγους μήνες ανακοινώθηκε συνεργασία μεταξύ Facebook και Microsoft για την ενσωμάτωση του xCloud στο Facebook.

Τα παιχνίδια που θα προσφέρονται μέσω streaming θα συνυπάρχουν με τα “Instant Games” που ήδη διαθέτει το Facebook. Μάλιστα, ο Rubin δήλωσε στο Engadget πως περίπου 30 εκατομμύρια χρήστες παίζουν παιχνίδια που φτιάχτηκαν σε Flash, σε μηνιαία βάση – το Flash ρίχνει «αυλαία» στα τέλη του 2020, και τα παιχνίδια αυτά είναι πλέον φτιαγμένα σε HTML5.

Γενικότερα, περίπου 300 εκατομμύρια χρήστες της υπηρεσίας παίζουν αυτά και όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια που βρίσκονται στην καρτέλα Gaming. Αργότερα, ο Rubin είπε πως αρχικά ο κατάλογος θα αποτελείται από παιχνίδια για κινητά, όμως στο μέλλον, παιχνίδια για υπολογιστή θα κάνουν την εμφάνισή τους.

Δεδομένου του τεράστιου κοινού που εξυπηρετεί ως δωρεάν υπηρεσία, το Facebook Gaming μπορεί να πάρει τον χρόνο του και να χτίσει κάτι σε βάθος ακόμη και ετών, ενόσω οι ανταγωνιστές στο συγκεκριμένο κομμάτι θα προσφέρουν μια επί πληρωμή υπηρεσία την οποία θα πρέπει πάντοτε να συντηρούν σε ανταγωνιστικό επίπεδο.

Προς το παρόν, η υπηρεσία αυτή είναι διαθέσιμη σε συγκεκριμένες πολιτείες των ΗΠΑ με τον Rubin να δηλώνει ότι θα επεκταθεί σε άλλα μέρη «τους ερχόμενους μήνες».

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss