Το Google Wallet επιστρέφει στο Android

Η Google ανακοίνωσε ότι επαναφέρει την εφαρμογή Wallet στο Android για να αποτελέσει το μέρος που οι χρήστες θα φυλάσσουν και θα διαχειρίζονται τις ψηφιακές πιστωτικές ή χρεωστικές τους κάρτες κ.ά.

Το Wallet αποτελούσε μία αυτόνομη εφαρμογή προτού «απορροφηθεί» στο Google Pay. Στο συνέδριο Google I/O έγινε γνωστό ότι το Wallet πρόκειται να γίνει ξανά μία αυτόνομη και ξεχωριστή εφαρμογή, καθώς τόσο οι εταιρείες όσο και οι καταναλωτές φαίνεται να προτιμούν τελευταία τις ψηφιακές κάρτες.
Το Wallet, όπως αναφέραμε θα αποτελέσει την προεπιλεγμένη εφαρμογή για τη φύλαξη και διαχείριση των ψηφιακών καρτών στο λειτουργικό σύστημα Android και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλη την έκταση του οικοσυστήματος της Google και σε εφαρμογές όπως το Google Pay ή ακόμα και στον Ιστό (μέσω του Chrome Autocomplete). Η Google πάντως επιθυμεί το Wallet να αποτελέσει κάτι περισσότερο από ένα απλό μέρος για την αποθήκευση και τη διαχείριση των χρεωστικών ή των πιστωτικών καρτών. Η εταιρεία προτείνει επίσης το Wallet για τη φύλαξη της ψηφιακής ταυτότητας, των δωροκαρτών, των καρτών μέλους, των πιστοποιητικών εμβολιασμού, των καρτών ή των εισιτηρίων για μέσα μαζικής μεταφοράς (ή το πάσο) και των αεροπορικών εισιτηρίων κ.ά.

Η Google είχε τις ίδιες φιλοδοξίες και με τις παλαιότερες εκδόσεις του app, ωστόσο όπως υποστηρίζει, σήμερα οι εταιρείες είναι πλέον έτοιμες να παρέχουν στους χρήστες ψηφιακές κάρτες, ψηφιακές ταυτότητες, ψηφιακά πιστοποιητικά και άλλα. Για παράδειγμα, ορισμένα ξενοδοχεία …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss