Το iPhone 12 με OLED οθόνη και υποστήριξη 5G φέρνει μνήμες από iPhone 4

Το βασικό μοντέλο για τη φετινή χρονιά έρχεται αναβαθμισμένο, με μικρότερες διαστάσεις, OLED οθόνη και δυνατότητα σύνδεσης με 5G δίκτυα.

Για το φετινό μοντέλο της, η Apple προχώρησε σε κάποιες δραστικές αλλαγές στο design όμως συνεχίζει να προσφέρει την εμπειρία που οι χρήστες iPhone έχουν συνηθίσει ανά τα χρόνια, ενώ μια ακόμη μεγάλη προσθήκη είναι η υποστήριξη 5G.

Για αρχή, ο σχεδιασμός της συσκευής θυμίζει το iPhone 4 ή το πρόσφατο iPad Air,  με ίσιες πλευρές έναντι των κυρτών που συνηθίσαμε τα τελευταία χρόνια. Η ενσωμάτωση του notch στην κορυφή της οθόνης συνεχίζει να προσφέρει τη δυνατότητα ξεκλειδώματος μέσω αναγνώρισης προσώπου (Face ID), καθώς παραμένει η προτιμώμενη λύση για ασφάλεια και ξεκλείδωμα αντί ενός αισθητήρα αναγνώρισης δακτυλικού αποτυπώματος. Σε σχέση με το περσινό μοντέλο, το iPhone 12 είναι 11% πιο λεπτό, 15% μικρότερο σε διαστάσεις και 16% πιο ελαφρύ.

Το iPhone 12 διαθέτει οθόνη AMOLED 6.1″ Super Retina XDR, αντικαθιστώντας τα LCD panels που παραδοσιακά χρησιμοποιούσε η εταιρεία με εξαίρεση κάποια πρόσφατα μοντέλα. Στην επιφάνεια της οθόνης για πρώτη φορά η Apple ενσωματώνει μια ειδική επίστρωση με την ονομασία “Ceramic Shield” η οποία υπόσχεται τέσσερις φορές μεγαλύτερη αντοχή σε πτώσεις. 

Πίσω από την οθόνη, βρίσκεται το chipset A14 Bionic των 5nm που επίσης προσφέρει τη δύναμή του στα iPhone 12 Pro/Pro Max και iPhone 12 mini. Αναφορικά με τον αποθηκευτικό χώρο, τα μοντέλα ξεκινούν από 64GB και φτάνουν έως και τα 256GB στις ανώτερες εκδόσεις και παραμένει μη επεκτάσιμος μέσω π.χ. κάρτας μνήμης. Ένα νέο και βασικό χαρακτηριστικό είναι η υποστήριξη δίκτυα 5G, ανεξαρτήτως έκδοσης/χωρητικότητας.

Το iPhone 12 θα κυκλοφορήσει πρώτα στις ΗΠΑ σε 5 χρώματα: μαύρο, λευκό, κόκκινο, μπλε και πράσινο.

Το άρθρο ανανεώνεται…

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss