Το macOS Big Sur «σκοτώνει» κάποια παλαιότερα MacBook Pro

Αναφορές χρηστών από διάφορες πηγές αναφέρουν πως, αφότου αναβάθμισαν στη νεότερη έκδοση λογισμικού macOS, το μηχάνημά τους έπαψε να λειτουργεί.

Μετά τα προβλήματα γύρω από την ασφάλεια, άλλο ένα «αγκάθι» για το macOS Big Sur ήρθε στην επιφάνεια. Χρήστες MacBook Pro late 2013 έως mid-2014 αναφέρουν πως προχώρησαν σε αναβάθμιση του λογισμικού κι έκτοτε ο υπολογιστής τους σταμάτησε να λειτουργεί.

Μάλιστα, φαίνεται πως δεν πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις, καθώς πολλοί χρήστες στο MacRumors, το Reddit αλλά και την επίσημη σελίδα Apple Support κάνουν λόγο για το πρόβλημα που προκλήθηκε.

Βάσει των λεγομένων των χρηστών, κατά τη διάρκεια της αναβάθμισης ο υπολογιστής προβάλλει μια μαύρη οθόνη και σταματάει να αποκρίνεται. Οι συνδυασμοί πλήκτρων δεν λειτουργούν οπότε καθίσταται αδύνατη η είσοδος σε safe mode, όπως και η επαναφορά NVRAM και SMC. Πρακτικά, ο χρήστης δεν έχει τρόπο να προσπεράσει την μαύρη οθόνη ή να επιστρέψει σε μια προηγούμενη κατάσταση.

Τα περισσότερα προβλήματα που αναφέρονται αφορούν τα MacBook Pro 13″ late 2013 και mid-2014, τα παλαιότερα δυνατά μοντέλα που μπορούν να δεχτούν την αναβάθμιση σε Big Sur.

Όπως αναφέρουν οι χρήστες, η ομάδα υποστήριξης τής Apple τους ενημερώνει πως είναι ενήμεροι για το πρόβλημα, οπότε η λογική λέει πως θα λυθεί σύντομα. Έως τότε, όσοι χρήστες έχουν ένα από τα παραπάνω μοντέλα καλό θα ήταν να μη βιαστούν να προχωρήσουν σε αναβάθμιση του λογισμικού έως ότου το πρόβλημα λυθεί, καθώς ρισκάρεται η ακεραιότητα του συστήματος.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss