Το Netflix πραγματοποιεί δοκιμαστικές προβολές νέων παραγωγών με επιλεγμένους συνδρομητές

Το Netflix στρέφεται σε μία παραδοσιακή στρατηγική για να βελτιώσει τις παραγωγές του, είτε πρόκειται για ταινίες, είτε για τηλεοπτικές σειρές: τις δοκιμαστικές προβολές.

Η ιστοσελίδα Variety πληροφορήθηκε ότι το Netflix προβάλλει ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές πριν την επίσημη «πρεμιέρα» τους με στόχο για να λάβει γνώμες και σχόλια από συνδρομητές, οι οποίοι έχουν προσκληθεί από την γνωστή συνδρομητική υπηρεσία για να συμμετάσχουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνδρομητές παρακολουθούν αρκετούς τίτλους σε διάστημα έξι μηνών και συμπληρώνουν ένα ερωτηματολόγιο για να υποδείξουν τι τους άρεσε, τι δεν τους άρεσε ή τι θα άλλαζαν.
Η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι αξιοποιεί αυτό το εργαλείο (τις δοκιμαστικές προβολές), αλλά επί του παρόντος μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής εδώ και περίπου ένα χρόνο. Τέτοιες προβολές πραγματοποιούνται από τα στούντιο του Χόλιγουντ εδώ και δεκαετίες και χρησιμοποιούνται για να γίνουν -εφόσον χρειαστούν- αλλαγές και παρεμβάσεις με στόχο η ταινία να προσελκύσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κοινό. Κάποιες φορές, βλέπουν μία εκδοχή της ταινίας που ενδεχομένως δεν θα φτάσει στις κινηματογραφικές αίθουσες. Ο επίλογος της ταινίας Terminator 2 άλλαξε αφού οι θεατές απέρριψαν την αρχική εκδοχή. Όπως και σε εκείνες τις περιπτώσεις, το Netflix χρησιμοποιεί ομάδες συνδρομητών για να βεβαιωθεί ότι οι παραγωγές του θα έχουν απήχηση στο κοινό διατηρώντας το ενδιαφέρον τους. 
Η εταιρεία είναι γνωστή για τους πειραματισμούς της. Έχει δοκιμάσει τα πάντα, από την τυχαία επιλογή τηλεοπτικών σειρών ή ταινιών μέχρι τα παιχνίδια. Παρόλα αυτά, οι δοκιμαστικές προβολές είναι κάτι σχετικά νέο για το Netflix. Αν και δεν είναι σα …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss