Το post-royal στυλ της Meghan Μarkle δεν είναι όσο διαφορετικό θα περιμέναμε

Η τέως Δούκισσα του Sussex θα μπορούσε να επανεφεύρει ολόκληρη την εικόνα της, αλλά δεν το έκανε και υπάρχει εξήγηση γι’ αυτό.

Περίπου πριν από έναν χρόνο η Meghan Markle, έπιασε το χέρι του συζύγου της, Πρίγκιπα Harry και με τρόπο κινηματογραφικό αποχώρησαν από το Παλάτι, την Αγγλία και από τη βασιλική ζωή. Το «Megxit» προηγήθηκε του «Brexit» για τους Βρετανούς και αφού ο τέως Δούκας και η Δούκισσα του Sussex οριοθέτησαν τη νέα τους ζωή εκτός Ηνωμένου Βασιλείου και ξεκαθάρισαν τις νέες τους αρμοδιότητες, επέστρεψαν για μία τελευταία φορά στο Λονδίνο τον Μάρτιο για να εμφανιστούν στην Commonwealth Day Service μαζί με τους «Windsors». Τα tabloids περιέγραψαν αυτό το ταξίδι ως «την περιοδεία του αποχαιρετισμού» και η Markle τη «σημάδεψε» με την τελευταία δημόσια εμφάνισή της επί αγγλικού εδάφους, φορώντας ένα σύνολο στο χρώμα της αισιοδοξίας. Ενδεικτικό μάλλον του πώς έβλεπε τη νέα της ζωή μακριά από όλες αυτές τις ασφυκτικές υποχρεώσεις. Με ένα σμαραγδί cape dress της Emilia Wickstead, ένα ασορτί καπέλο δια χειρός William Chambers και μία τσάντα Gabriela Hearst, κούνησε με αέρα πρωταγωνίστριας του Hollywood (οι παλιές συνήθειες πεθαίνουν δύσκολα) το χέρι της στο Παλάτι και όλοι πιστέψαμε πως αυτή ήταν και η τελευταία φορά που ντυνόταν σύμφωνα με το αυστηρό, βασιλικό πρωτόκολλο.

Tα ρούχα που φορούσε η Meghan κατά τη διάρκεια της εποχής που λειτουργούσε ως «εκπρόσωπος της βασίλισσας» αντανακλούσε εγγενώς τη μοναρχία, και ως εκ τούτου, έπρεπε να αντικατοπτρίζει ορισμένες αξίες θεμελιώδεις για το στέμμα: έναν βαθμό συντηρητισμού στις πιο casual στιγμές της, έναν επαγγελματισμό σε επίσημες εκδηλώσεις και μία αυστηρότητα που έδειχνε την αποστασιοποίηση του παλατιού από τους «κοινούς θνητούς». «Η μοναρχία είναι πάνω από όλα και από όλους», σύμφωνα με την Ελισάβετ, και σίγουρα είναι πάνω από τη μόδα και το προσωπικό στυλ της κάθε «γαλαζοαίματης».
meghan kokkino forema
Aπό τον Μάρτιο και μετά, λοιπόν, η Meghan ήταν θεωρητικά ελεύθερη να φοράει ό,τι κρίνει εκείνη σωστό και να εκφράσει επιτέλους την ατομικότητά της ως προσωπικότητα, μέσα από τα ρούχα της. Το ερώτημα τους «ενός εκατομμυρίου δολαρίων» είναι το γιατί δεν το έκανε. Γιατί συνέχισε να βαδίζει ενδυματολογικά στο ίδιο συντηρητικό μονοπάτι που είχε «ανοίξει» για λογαριασμό της η οικογένεια του συζύγου της.

Η νέα γκαρνταρόμπα της τέως Δούκισσας – δηλαδή τα ρούχα που φοράει όταν ξέρει ότι θα φωτογραφηθεί ή όταν εμφανίζεται στο Zoom και κάνει ομιλίες και συναντήσεις μέσω Skype – έμεινε εξαιρετικά κοντά στη βασιλική της. Εξακολουθεί να επιλέγει neutral χρώματα, λευκά πουκάμισα με κουμπιά και σακάκια για την πλειονότητα των δημόσιων looks της. Όταν εκείνη και ο Harry επισκέφτηκαν ένα νεκροταφείο στο Λος Άντζελες για να τιμήσουν τον εορτασμό της «Remembrance Sunday» του Ηνωμένου Βασιλείου, η Meghan φορούσε ένα παλτό σε άλφα γραμμή με ζώνη στη μέση, κάτι αντίστοιχο δηλαδή με ότι έβαζε και ως Δούκισσα.
markle panteloni
Υπάρχουν φυσικά και κάποιες μικρές αλλαγές στις εμφανίσεις της. Φαίνεται να φοράει λιγότερα φορέματα αυτές τις μέρες (αν και είναι λίγο δύσκολο να το πούμε, δεδομένου ότι πολλές από τις virtual εμφανίσεις της –θα δεις τις πιο χαρακτηριστικές στην παρακάτω gallery– τη δείχνουν από τη μέση και πάνω). Ίσως το πιο ανατρεπτικό look της μέχρι στιγμής το είδαμε τον Αύγουστο, όταν συνομίλησε με την Gloria Steinem και συνδύασε ένα καπέλο με πλατύ γείσο με ριγέ, λευκό παντελόνι και σανδάλια.

Γιατί όμως, συμβαίνει αυτό; Από τη μία η Markle μπορεί να αντικατοπτρίσει πλέον στο στυλ της την ηλιόλουστη Καλιφόρνια και την καλλιτεχνική φύση της από την άλλη όμως έτσι θα νιώσει ακόμα πιο αποκομμένη από τον κόσμο που τη λάτρευε πίσω στη μουντή Αγγλία. Αν το ζευγάρι είναι ακόμα με το ένα πόδι στο παλάτι, το άλλο «πόδι» πόσο μπορεί να απομακρυνθεί. Όχι πολύ από ότι μπορούμε να αποκρυπτογραφήσουμε από το στυλ της Meghan. Ο χρόνος που θα περάσει εκτός βασιλικών αρμοδιοτήτων θα είναι ενδεικτικός για ό,τι φέρει το μέλλον… εντός ή εκτός Μεγάλης Βρετανίας.
Δες επίσης: Οδηγός Αγοράς: 15 μεγάλες και πρακτικές τσάντες για κομψές εμφανίσεις

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss