Το Switch ξεπέρασε σε πωλήσεις το PS4, όμως η Nintendo βλέπει δύσκολους καιρούς μπροστά της

Η παιχνιδοκονσόλα της Nintendo έχει πουλήσει συνολικά 122,55 εκατομμύρια τεμάχια μέχρι το τέλος του 2022, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία κατά τη διάρκεια των τελευταίων οικονομικών της αποτελεσμάτων, οπότε είναι πλέον πίσω μόνο από το DS και το PlayStation 2 σε πωλήσεις.

Όμως αυτή είναι η μόνη αισιόδοξη νότα σε μια πιο σκοτεινή κατάσταση. Οι πωλήσεις για το Switch για το 9μηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου μειώθηκαν στα 14,91 εκατομμύρια από 18,95 εκατομμύρια το προηγούμενο έτος ενώ τα έσοδα μειώθηκαν κατά 5,6% για το οικονομικό έτος που έληξε τον Μάρτιο. Οι πωλήσεις παιχνιδιών μειώθηκαν επίσης κατά 4% την ίδια περίοδο, με τους νέους τίτλους Pokemon Scarlet/Violet (που έφτασαν συνολικά τα εντυπωσιακά 20,61 εκατομμύρια τεμάχια) να μην μπορούν να αντισταθμίσουν την πτώση. Ως αποτέλεσμα, η εταιρεία μείωσε την πρόβλεψή της για το οικονομικό έτος από 19 εκατομμύρια σε 18 εκατομμύρια μονάδες με 5 εκατομμύρια λιγότερα παιχνίδια, συνεχίζοντας την πτωτική τάση από πέρυσι.

Η Nintendo απέδωσε την πτώση στη συνεχιζόμενη έλλειψη ημιαγωγών, με την έλλειψη κονσολών να επηρεάζει και τις πωλήσεις λογισμικού. Ωστόσο, η Sony σημείωσε νέο ρεκόρ πωλήσεων για τα PS5 το περασμένο τρίμηνο με 7,1 εκατομμύρια πωλήσεις, αυξημένες κατά 82% σε σχέση με πέρυσι. 

Τα προβλήματα της Nintendo πιθανότατα οφείλονται και στο hardware της το οποίο θεωρείται «παλιό». Οι καταναλωτές προτιμούν το τελευταίο μοντέλο OLED, με τα παλαιότερα μοντέλα Switch και Switch Lite να σημειώνουν πτώση σε πωλήσεις. Το Switch είναι πλέον σχετικά υποδεέστερο σε σύγκριση με τις τελευταίες κονσόλες Xbox Series X/S και PS5, ενώ η Sony και η Microsoft επενδύουν στα παιχνίδια και τις συνδρομητικές υπηρεσίες. 

Η Nintendo δήλωσε πέρυσι ότι η μετάβαση στην επόμενη κονσόλα της είναι “μια σημαντική εστίαση για εμάς” και θα μπορούσε σύντομα να γίνει πιο επείγουσα. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν το Switch μπορεί να αντέξει αρκετά για να γίνει η κονσόλα με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών, όμως η Nintendo θα πρέπει να πουλήσει περίπου 33 εκατομμύρια μονάδες περισσότερες για να ξεπεράσει το PlayStation 2, κάτι αρκετά δύσκολο.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss