Το Twitter απενεργοποίησε μόνιμα τον προσωπικό λογαριασμό του Trump

Τη μόνιμη αναστολή του προσωπικού λογαριασμού του Donald Trump (@realDonaldTrump), ανακοίνωσε τα ξημερώματα το Twitter.

Η κίνηση αυτή της δημοφιλούς υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης έρχεται λίγες ώρες μετά την αντίστοιχη ενέργεια στην οποία προέβησαν Facebook, Instagram και άλλες υπηρεσίες, και λίγες ώρες μετά τη λήξη της 12ωρης αναστολής στην οποία είχε προχωρήσει το Twitter προειδοποιόντας για μόνιμο αποκλεισμό. Σύμφωνα με την υπηρεσία, η κίνηση αυτή κρίθηκε αναγκαία εξαιτίας του κινδύνου να προχωρήσει ο απερχόμενος Πρόεδρος των Η.Π.Α σε δημοσίευση νέων μηνυμάτων που υποκινούν τη βία, κάτι που συνέβη  στα μέσα της εβδομάδας με αποτέλεσμα οπαδοί του Trump να εισβάλλουν στο Καπιτώλιο και 4 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Αιτία του μόνιμου αποκλεισμού του Trump αποτέλεσε η δημοσίευση τριών μηνυμάτων μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του προέδρου των Η.Π.Α στο Twitter (@potus) με την υπηρεσία να προχωρά άμεσα στη διαγραφή τους αφού ο λογαριασμός θεωρείται θεσμικός και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για προσωπικές απόψεις. Στα μηνύματα αυτά ο Trump επανέλαβε παλιότερες κατηγορίες για απαγόρευση ελευθερίας λόγου από το Twitter και άλλες social media πλατφόρμες, αναφέροντας ότι πίσω από τον αποκλεισμό του προσωπικού του λογαριασμού βρίσκεται «σχέδιο της διοίκησης της υπηρεσίας σε συνεργασία με τους Δημοκρατικούς και τη ριζοσπαστική Αριστερά».

Μάλιστα ο απερχόμενος πρόεδρος των Η.Π.Α υποσχέθηκε ότι σύντομα θα ανακοινώσει «κάτι πολύ σημαντικό»,αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα δημιουργήσει τη δική του πλατφόρμα για τη δημοσίευση των απόψεών του ενώ προσέθεσε ότι «δεν θα υπάρχει έλλειψη σεβασμού ούτε θα αφήσει να αντιμετωπιστούν άδικα με οποιονδήποτε τρόπο τα 75 εκατομμύρια των αμερικανών ψηφοφόρων του».

Στις 20 Ιανουαρίου, παράλληλα με την ορκομωσία του Joe Biden ως του 46ου προέδρου των Η.Π.Α, το Twitter θα μεταβιβάσει όλουςς τους επίσημους λογαριασμούς του Λευκού Οίκου στη νέα διοίκηση.  

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss