Το X90 Pro της Vivo έρχεται Ελλάδα στις αρχές Μαρτίου

Το X90 Pro αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές κυκλοφορίες για τη φετινή χρονιά, ξεχωρίζοντας για τον αισθητήρα κάμερας 50-megapixel που χρησιμοποιεί, ο οποίος δεν είναι άλλος από τον IMX989 της Sony, μεγέθους 1”. Η Vivo τονίζει μάλιστα τις δυνατότητες φωτογράφησης σε χαμηλό φωτισμό που επιτρέπει ένας τόσο μεγάλος (για smartphone) αισθητήρας.

Η Vivo δεν γίνεται σαφής για το πότε ακριβώς το νέο της smartphone θα γίνει διαθέσιμο στις αγορές εκτός Κίνας, αναφέροντας ότι αυτό θα κυκλοφορήσει σταδιακά ξεκινώντας από τη Μαλαισία, όπου το X90 Pro θα κοστίζει 4.999 MYR (περίπου 1.174 δολάρια / 1.073 ευρώ). Για τη χώρα μας, πληροφορίες του Insomnia αναφέρουν ότι το Vivo 90 Pro θα κυκλοφορήσει στις αρχές Μαρτίου ενώ η Pro+ έκδοση δεν θα κυκλοφορήσει τελικά στην Ευρώπη. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, το X90 Pro θα κυκλοφορήσει σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές αγορές συμπεριλαμβανομένων -εκτός της Ελλάδας-, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Πολωνίας, της Τσεχίας, της Αυστρίας, της Ρουμανίας, της Κροατίας, της Σλοβενίας, της Σερβίας, καθώς και στην Ινδία και σε αρκετές χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Το X90 Pro δεν είναι το πρώτο smartphone που κυκλοφορήσει με αισθητήρα μεγέθους 1”, ούτε είναι το πρώτο που χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο αισθητήρα της Sony. Ενώ είδαμε την Xiaomi να ανακοινώνει πέρυσι τόσο το Xiaomi 12S Ultra όσο και το Xiaomi 13 Pro χρησιμοποιώντας τον αισθητήρα IMX989 της Sony, κανένα από αυτά δεν έχει κυκλοφορήσει διεθνώς. 

image.png.6cab9e86638e0414b9517baa0970fc7f.png

Όπως συμβαίνει πάντα με την κάμερα ενός smartphone (και όπως πέρυσι με το 12S Ultra της Xiaomi), το hardware είναι πάντα μόνο ένα μέρος της ιστορίας όταν πρόκειται για την ποιότητα των φωτογραφιών και του βίντεο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Vivo δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο custom τσιπ V2 που χρησιμοποιεί στη σειρά X90, το οποίο, όπως ισχυρίζεται μπορεί να μειώσει το θόρυβο σε υψηλές ρυθμίσεις ISO για καλύτερες λήψεις σε χαμηλό φωτισμό και να παράγει πιο φυσικές εικόνες HDR.

Υπάρχουν επίσης κάποιες ενδιαφέρουσες λειτουργίες στην εφαρμογη της κάμερας όπως το εφέ “Cine-flare Portrait” με την επωνυμία της Zeiss το οποίο επιχειρεί να παράγει ένα κινηματογραφικό εφέ θόλωσης φακού σε λήψεις πορτραίτου, ενώ ένα “Miniature Effect” φαίνεται να δημιουργεί ένα εφέ τύπου tilt-shift, θολώνοντας επιλεκτικά μια φωτογραφία με τρόπο που μπορεί να κάνει τα κτίρια και τους δρόμους της πόλης να φαίνονται μικροσκοπικά.

Παράλληλα με τον κύριο αισθητήρα των 50 megapixel τύπου 1” με εστιακή απόσταση 23 mm, το X90 Pro διαθέτει επίσης έναν πρόσθετο αισθητήρα 50 megapixel με μεγαλύτερη εστιακή απόσταση 50 mm που ισοδυναμεί με 50 mm για πορτραίτα, καθώς και μια υπερευρυγώνια κάμερα 12 megapixel. Και οι τρεις αισθητήρες περιέχονται σε ένα μεγάλο κυκλικό εξόγκωμα στο πίσω μέρος του τηλεφώνου, ο σχεδιασμός του οποίου φέρνει στο μυαλό το 12S Ultra της Xiaomi. 

Εσωτερικά, το X90 Pro τροφοδοτείται από έναν επεξεργαστή MediaTek Dimensity 9200, με 12 GB RAM και 256 GB εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου. Υποστηρίζει ενσύρματη φόρτιση έως 120W και ασύρματη φόρτιση 50W, με τη Vivo να υποστηρίζει ότι η πρώτη μπορεί να φορτίσει πλήρως την μπαταρία του σε λιγότερο από μισή ώρα. Διαθέτει οθόνη OLED 6,78 ιντσών ανάλυση2 1260p και διπλά στερεοφωνικά ηχεία. Διεθνώς διατίθεται μόνο σε μαύρο χρώμα με υφή δέρματος στο πίσω μέρος ενώ έχει αξιολόγηση IP68 για αντοχή στη σκόνη και το νερό. 

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss