Το xCloud του Xbox θα γίνει διαθέσιμο και μέσω TV sticks

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στην ιστοσελίδα Stratechery, το αφεντικό του Xbox, Phil Spencer αποκάλυψε ότι στα σχέδια της εταιρείας είναι η κυκλοφορία TV streaming sticks που θα δίνουν πρόσβαση στην υπηρεσία xCloud.

Όπως δήλωσε ο Spencer, «πιστεύω ότι στο οικοσύστημά μας θα δούμε hardware που θα κινείται στη χαμηλή οικονομικά κατηγορία όπως usb sticks για την τηλεόραση όπου κάποιος θα μπορεί να συνδέει ένα από αυτά και να έχει άμεση πρόσβαση στα παιχνίδια της υπηρεσίας xCloud». Προσθέτει ακόμα ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να είναι μέρος της συνδρομητικής υπηρεσίας Game Pass δίνοντας τη δυνατότητα στο χρήστη να κάνει stream τα παιχνίδια που προτιμά απευθείας στην τηλεόρασή του, αγοράζοντας μόνο το χειριστήριο.

Μια τέτοια ιδέα δεν είναι κάτι καινούριο αφού γνωρίζουμε ήδη από το 2016 ότι η Microsoft κατασκεύαζε ένα Xbox streaming TV stick ενώ το 2013 είχε προχωρήσει σε δημόσιο demo του Halo 4 το οποίο γινόταν streaming από το cloud σε Windows υπολογιστές και Windows Phone. 

Αυτή πάντως δεν ήταν η μοναδική είδηση που ξεχώρισε από τη συνέντευξη αφού ο Phil Spencer έδωσε τις πρώτες πληροφορίες για την επερχόμενη υπηρεσία Xbox Game Pass Platinum με την οποία ο χρήστης θα έχει εξασφαλισμένη πρόσβαση σε νέο Xbox hardware χωρίς να δίνονται περισσότερες διευκρινήσεις. Ήδη η Microsoft με την υπηρεσία Xbox All Access, επιτρέπει σε ενδιαφερόμενους συγκεκριμένων χωρών να προμηθευτούν όχι μόνο μια νέα κονσόλα αλλά και πρόσβαση στο Xbox Game Pass Ultimate με κόστος $15 ανά μήνα και για συμβόλαιο 2 ετών. 

Στο πλαίσιο επέκτασης της streaming υπηρεσίας xCloud, περιμένουμε να δούμε σχετική εφαρμογή τον επόμενο χρόνο στα μενού των νέων τηλεοράσεων της Samsung καθώς και την παρουσία της υπηρεσίας στο Facebook Gaming. Με δηλώσεις του το προηγούμενο διάστημα ο Spencer επιβεβαίωσε ότι στις αρχές της επόμενης χρονιάς το xCloud θα έρθει και στις iOS συσκευές μέσω browser αφού οι όροι που έχει θέσει η Apple για το App Store της δεν επιτρέπει κάτι άλλο. 

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss